Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

De beste apps voor het bouwen van een huis

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 6 min
Het bouwproces van een huis is voor iedereen stressvol. Van het prijskaartje tot de steeds groter wordende takenlijst, er is veel om je zorgen over te maken bij het bouwen van een huis. Gelukkig is daar een app voor, meerdere apps zelfs! Ongeacht waar je bent in het bouwproces van je huis, deze apps kunnen helpen om een ​​deel van de stress te verlichten. Zorg er daarom voor dat je ze snel downloadt op je smartphone die je draagt aan een telefoontasje zodat je de volgende programma’s altijd bij de hand hebt. 

 

iHandy Carpenter 

Stel je je eens voor dat je een eenvoudig, handig timmermansgereedschap in je zak hebt. Dat kan met deze app! De iHandy Carpenter-app bevat 5 professionele gereedschappen: een schietlood, een waterpas, een waterpas, een stalen gradenboog en een stalen liniaal. De iHandy Carpenter is perfect voor het meten van verticale lijnen, het egaliseren van vlakke oppervlakken en het meten van hoeken en inches/centimeters. De iHandy Carpenter helpt je bij het meten van vrijwel alles, wat natuurlijk hartstikke handig kan zijn bij het bouwen van een woning. 

Houzz

Als je nog nooit van Houzz hebt gehoord, download de app dan nu. Het biedt namelijk deskundig advies, miljoenen ontwerpideeën, talloze producten voor je huis en aanbevolen lokale huisprofessionals. Met de app en website kun je je ideeën en inspirerende projecten opslaan, zodat je deze ideeën opnieuw kunt bekijken en delen met je gezin en je aannemer. Er is ook een schetsfunctie in de Houzz-app waarmee je ideeën en notities op foto's kunt maken voor toekomstig gebruik. De beste eigenschap is de View In My Room-optie! Dit geeft je de mogelijkheid om meubels op de plattegrond te plaatsen met behulp van virtual reality om de indeling van de kamer beter te bekijken zodat je precies kunt bepalen waar je bijvoorbeeld je tassen gaat opbergen in je nieuwe woning. 

Wunderlist

Als je een gloednieuw huisplan aan het bouwen bent, is je takenlijst lang en overweldigend. Wees productiever, georganiseerder en op alles voorbereid door de Wunderlist-app te downloaden. Maak een doorlopende takenlijst met vervaldatums, voeg herinneringen toe zodat je nooit de belangrijke dingen vergeet, deel je lijsten en delegeer zelfs taken. De Wunderlist-app wordt gesynchroniseerd met je telefoon, tablet en je computer, waardoor het gemakkelijk is om je veeleisende lijsten bij te houden. Zo weet je zeker dat je alle taken voor het bouwen van het huis volbracht worden. 

Home Design 3D

Home Design 3D is een app waarmee je je kamers in 2D of 3D kunt ontwerpen. Net als de View Your Room-functie van de Houzz-app, kun je met Home Design 3D virtueel meubels en andere interieurdecoraties op de plattegrond plaatsen. Om te helpen bij het bepalen van de perfecte indeling voor elke kamer, biedt Home Design 3D een database met meer dan 1.000 meubels en woonaccessoires die je op je plattegrond kunt rangschikken. Je kunt objecten ook bewerken om de vorm te veranderen om je specifieke meubels te repliceren.

06 juli '23 (13:11)

Renoveren met kunststof kozijnen kan zorgen voor een geldbesparing

Bij het renoveren van een huis zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden, waaronder de vervanging van verouderde kozijnen. Het gebruik van kunststof kozijnen biedt tal van voordelen, zowel esthetisch als financieel.

27 juni '23 (14:14)

Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

26 juni '23 (15:09)

Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

12 juni '23 (15:36)

Een nieuwe keuken gewenst? Kijk hier eens naar

Heb je het gevoel dat jouw keuken wel een upgrade kan gebruiken? Of je nu graag kookt of gewoon op zoek bent naar wat meer inspiratie in huis, jouw keuken is een plek waar je dagelijks veel tijd doorbrengt. Het is dan ook belangrijk dat deze plek praktisch en mooi is tegelijkertijd. Maar waar begin je nou bij het verbouwen van jouw keuken? En welke stijl past nou echt bij jouw smaak en jouw huis? In dit artikel geven we je een aantal tips over hoe je het beste aan de slag kunt gaan met het verbouwen of vernieuwen van jouw keuken. Laat je inspireren en tover jouw keuken om tot een prachtige nieuwe ruimte in jouw huis!

02 juni '23 (13:47)

Geslaagde starthandeling Elzenbos fase 2 in Brummen

Afgelopen week vond de feestelijke starthandeling voor 21 woningen in plan Elzenbos Fase 2 plaats. Samen met de kopers en wethouder Pouwel Inberg is de begane grondvloer gelegd. In samenwerking met BPD en Syntrus Achmea Real Estate and Finance bouwt Roosdom Tijhuis hier 21 duurzame woningen. Het was een feestelijke middag waarbij de gemeente Brummen en Roosdom Tijhuis samen met de kopers de start van de bouw hebben gevierd.   

02 juni '23 (13:36)

Partijen maken afspraken over woningbouw

Veel betaalbare woningen in Maasland II

12 mei '23 ( 8:38)

In Nederland wordt er veel gebouwd, maar wat gebeurt er met al het bouwafval?

Jaarlijks wordt er ongeveer 22,5 miljoen kilo bouwafval geproduceerd in Nederland en de bouwsector is verantwoordelijk voor 25% van al het afval in het land, volgens het CBS. Bouwafval kan bestaan uit verschillende materialen zoals puin, hout, metalen, kunststoffen en dakafval. Renewi is een van de grootste bouwafvalrecyclers in Nederland en verwerkt meer dan 700 miljoen kilo bouwafval per jaar. Maar wat gebeurt er precies met al dat bouwafval?

11 mei '23 ( 9:31)

Wordt een nieuwbouwwoning volledig afgewerkt opgeleverd?

Het is een veelvoorkomend misverstand dat een nieuwbouwwoning altijd volledig afgewerkt wordt opgeleverd. In werkelijkheid is het vaak zo dat een nieuwbouwwoning nog moet worden gestuct. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren. Eén van de redenen waarom een nieuwbouwwoning vaak nog gestuct moet worden, is omdat de muren en plafonds vaak niet volledig glad zijn afgewerkt. Dit kan komen door de manier waarop het beton of de bakstenen zijn geplaatst en kan resulteren in onregelmatigheden in de muren en plafonds. Door het stucwerk van stukadoors kan de muur worden glad gemaakt en kan er een mooie, egale afwerking worden gecreëerd, wat vervolgens kan worden gesaust of behangt.

03 mei '23 (13:23)

Akoestiek in huis verbeteren? Een akoestisch plafond is dé oplossing

 Grote woningen met ruime kamers zijn super mooi, maar komen ook met uitdagingen. Zo moet je goed nadenken over de akoestiek in huis. Met een aantal hoogpolige vloerkleden en dikke gordijnen kun je de echo verminderen. Toch zal het effect niet optimaal zijn. Wil je de galm in huis écht elimineren? Dan moet je de akoestiek verbeteren met een akoestisch plafond. Hiermee pak je het probleem aan bij de basis. Je leest meer over de voordelen en mogelijkheden van akoestische plafonds in het onderstaande artikel.

28 april '23 ( 9:15)

Waar kan de ideeënbrievenbus voor worden gebruikt?

Een brievenbus, we hebben er allemaal een. Ieder adres in Nederland heeft de mogelijkheid om post te ontvangen. Of het nou gaat om een woonadres of een zakelijk adres, overal wordt wel eens post ontvangen. Hoewel er tegenwoordig veel digitaal verzonden wordt, blijft er altijd nog een gedeelte fysieke post over. Ook het sturen van feliciatiekaarten of rouwkaarten wordt nog regelmatig fysiek gedaan, dus via de brievenbus. Soms gaat het om een brievenbus postkast, soms gaat het om een inworpgleuf in de deur. Het is afhankelijk van wat je wens hierin is én hoe ver de voordeur van de straat af staat.