Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

4 verschillende soorten rolcontainerwielen: welke kies jij?

Door Logistiekonline
schedule 6 min
location_on [xx]km
Een rolcontainer rolt niet zonder goede wielen onder de container. Er zijn veel verschillende soorten rolcontainerwielen en de één past beter bij de ene container dan de andere. Door de goede rolcontainerwielen aan te schaffen, verbeter je het gebruiksgemak van de rolcontainer. Het is dus belangrijk de juiste wielen te kiezen voor jouw rolcontainer. De 4 verschillende soorten rolcontainerwielen vind je in dit artikel.

 

Rolcontainerwielen soorten

Zoals we al meldden zijn er verschillende soorten rolcontainerwielen. Een rolcontainer gebruikt men veel in de detailhandel om goederen mee te verplaatsen of op te slaan. De wielkeuze voor zo’n rolcontainer is van belang. Zo beïnvloedt het wiel bijvoorbeeld of een rolcontainer geluiddempend rijdt of dat hij strepen achterlaat op de grond. Je kiest voor één soort wiel onder jouw container of je combineert twee verschillende soorten. Alle soorten rolcontainerwielen vind je hieronder.

1. Zwenkwiel

Een zwenkwiel is een wiel voor de rolcontainer dat 360 graden draait. Wanneer je de rolcontainer op alle verschillende manieren wendbaar wil maken, kies je voor een zwenkwiel. Echter zorgt dit er wel voor dat de rolcontainer wat moeilijker bestuurbaar is. Vaak wordt hierom gekozen tussen een combinatie van zwenkwielen en bokwielen.

2. Bokwiel

In tegenstelling tot het zwenkwiel, is het bokwiel een wiel dat gefixeerd en vastzit. Het heeft niet de mogelijkheid om 360 graden te draaien en rijdt alleen voor- en achteruit. Dit wiel vergroot hierdoor de draaicirkel van de container. Voor zwaardere ladingen is dit wiel echter meer geschikt dat het zwenkwiel.

3. Kunststof rolcontainerwielen

Het voordeel van rolcontainerwielen die gemaakt zijn van kunststof is dat ze erg goedkoop zijn. De kunststof die in deze rolcontainerwielen zitten zijn polypropyleen en polyamid. Zo is polyamid geschikt voor erg hoge en lage temperaturen. Ook hebben deze wielen een hoog draagvermogen. Een nadeel van deze wielen is echter dat ze veel lawaai maken.

4. Rubberen rolcontainerwielen

Tenslotte zijn er nog rolcontainerwielen die gemaakt zijn van rubber. Omdat deze wielen van rubber zijn, vangen ze beter de schokken op dan de wielen van kunststof. Ook laten deze wielen geen strepen achter op de werkvloer, wat een fijne bijkomstigheid is. Doordat deze wielen beter de schokken opvangen, maken ze ook minder lawaai.

De juiste wielen kiezen voor de rolcontainer is dus erg belangrijk. Kijk goed naar wat voor rolcontainer je hebt en waar jouw wensen liggen. Zo kies je de perfecte wielen voor jouw rolcontainer.

Door Logistiekonline
Ekkersrijt 1428, 5692 AK, Son
26 februari '24 ( 9:49)

Projectzonwering Nederland: de bouwsteen voor een duurzame toekomst

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en daarom is het goed om na te denken over alle aspecten in ons leven als het gaat om duurzaamheid. Een cruciaal aspect dat kan bijdragen aan een groenere toekomst is het gebruik van zonwering bij gebouwen. In dit artikel gaan we dieper in op het concept projectzonwering Nederland.

09 februari '24 ( 8:36)

Levering bouwstoffen: waar moet je op letten?

In de bouwsector is het leveren van bouwstoffen een zeer belangrijk onderdeel van elk bouwproject. Of het nu gaat om beton, stenen, zand of cement, het is van cruciaal belang dat de juiste bouwstoffen op tijd en op de juiste plaats worden geleverd. Het kiezen van de juiste leverancier voor bouwstoffen kan een groot verschil maken in termen van kwaliteit, prijs en betrouwbaarheid. In dit artikel zullen we bespreken waar je op moet letten bij de levering van bouwstoffen en hoe een gerenommeerd bedrijf zoals VMGroup je hierbij kan helpen.

22 januari '24 (14:01)

Voeg waarde en sfeer toe aan je huis

Heb je ooit nagedacht over het toevoegen van een overkapping aan huis? Niet alleen brengt het een esthetische verbetering, maar het biedt ook tal van voordelen die zowel de waarde van je woning kunnen verhogen als je dagelijks leven kunnen verrijken. Een overkapping biedt ook de perfecte gelegenheid om je eigen groene oase te creëren. Door het integreren van planten en bloemen binnen je overdekte buitenruimte, kun je een rustgevende en natuurlijke sfeer creëren. Het is bewezen dat groen om ons heen een positief effect heeft op ons welzijn.

03 januari '24 ( 8:34)

Kunststof buizen, duurzame oplossingen voor diverse industriële toepassingen

Kunststof buizen, met name PVC buis, polyethyleen buis en polypropeen buis, hebben een prominente plaats ingenomen in diverse industriële toepassingen. Deze kunststoffen bieden unieke eigenschappen die bijdragen aan efficiënte en kosteneffectieve oplossingen voor uiteenlopende industrieën.

02 januari '24 (10:20)

Het cruciale belang van omvormers voor zonne-energie

Duurzame energie, met zonnepanelen als populaire keuze, heeft een enorme impact gehad op de manier waarop huizen en bedrijven groene stroom opwekken. Maar achter het succes van zonnepanelen schuilt een essentieel component: de omvormer. In deze uitgebreide verkenning duiken we dieper in op het belang van omvormers in het verkrijgen van stroom via zonnepanelen. We bespreken verschillende soorten omvormers en benadrukken de voordelen die ze bieden aan huishoudens en bedrijven.

02 januari '24 (10:11)

De eerste kozijnen drive-thru van Nederland

Een drive-thru is niet nieuw, je kent het mogelijk al van andere bedrijven zoals leveranciers van bouwmaterialen. Je rijdt naar binnen met een voertuig en laad alles in wat je hebt besteld of direct nodig hebt. Alleen een drive-thru voor kunststof kozijnen bestond nog niet in Nederland, tot nu!

04 december '23 ( 9:00)

Licht boven de eettafel versterken met een lichtkoepel

Het belang van licht in onze leefruimtes, zoals de eetkamer, kan niet genoeg benadrukt worden. Om natuurlijk licht in deze zones te versterken, is het gebruik van lichtkoepels een innovatieve benadering. Deze koepels zijn niet alleen functioneel maar voegen ook esthetische waarde toe aan de ruimte. Vooral plexiglas lichtkoepels zijn populair vanwege hun duurzaamheid en helderheid, beschikbaar in diverse maten, van compacte 40×40 cm modellen tot ruimere varianten van 100×200 cm, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende woningtypes en dakafmetingen.

28 november '23 (10:48)

Coquillegieten voor het gieten van aluminium legeringen

Coquillegieten staat bekend om zijn vermogen om een breed scala aan gietstukken te produceren. Dit proces gebruikt een zware gietvorm, bestaande uit twee helften, wat het bijzonder geschikt maakt voor het gieten van aluminium legeringen. In dit blog verkennen we de veelzijdigheid, voordelen en overwegingen van coquillegieten.

27 oktober '23 (15:11)

Ontdek de bouwproducten van Hardeman

Als het aankomt op bouwprojecten, is het van cruciaal belang om te kunnen vertrouwen op de kwaliteit en duurzaamheid van de gebruikte bouwproducten. Hardeman, een toonaangevend bedrijf in de bouwsector, begrijpt dit als geen ander. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1928, heeftHardeman zich gevestigd als een betrouwbare leverancier van hoogwaardige bouwproducten. In dit blogartikel nemen we een diepgaande kijk op enkele van de bouwproducten die Hardeman te bieden heeft en waarom ze een favoriete keuze zijn voor bouwers en aannemers wereldwijd.

13 oktober '23 (15:16)

De ongeëvenaarde voordelen van epdm dakbedekking in de schijnwerpers

Waarom kiezen voor epdm dakbedekking?


EPDM dakbedekking staat bekend om zijn uitstekende prestaties in de dakbedekkingsindustrie. Hier zijn enkele redenen waarom het een populaire keuze is onder huiseigenaren en professionals: