Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Waarom een lichtplan in de eerste ontwerpfase al belangrijk is

Door Ledlichtdiscounter.nl
schedule 6 min
location_on [xx]km
Het maken van een tuinontwerp is een handige manier om je goed voor te bereiden op de nieuwe inrichting van je tuin. Je kunt daarbij niet alleen duidelijk aangeven hoeveel ruimte je wilt reserveren voor het terras of speelruimte voor de kinderen. Ook krijg je hiermee een goed beeld waar je hoge planten wilt plaatsten of juist lage begroeiing wilt hebben. Maar vergeet ook niet om alvast te bepalen waar de tuinverlichting moet komen. 

Is het maken van een lichtplan voor de tuin moeilijk?

Je kunt het lichtplan op zich heel eenvoudig houden. Maar er zijn wel een aantal dingen die in ieder geval in een lichtplan voor de tuin terug moeten komen. Zorg dat je een tekening op schaal maakt, waarbij je ook zeker weet dat de verhoudingen kloppen. Vervolgens kun je gaan bepalen wat voor soort verlichting je wilt, of je de lampen bijvoorbeeld in een bepaalde richting wilt laten schijnen. Ook kun je nadenken over de vraag of de lampen alleen voor de sfeer of dat ze ook echt een functie moeten hebben, zoals bijvoorbeeld het verlichten van de tuindeur als je in het donker thuiskomt. Als je dat eenmaal hebt bepaald, kijk je of je voor alle lampen ook elektrische aansluitpunten hebt.

Wat voor soort tuinverlichting is er verkrijgbaar?

Nu je eenmaal weet op welke punten in de tuin je verlichting wilt hebben, kun je na gaan denken over de soort verlichting. Dit moet natuurlijk energiezuinig zijn, dus kies je voor led tuinverlichting. Het voordeel van deze verlichting is niet alleen dat het duurzame lampen zijn. Je hebt ook nog eens keuze uit veel verschillende soorten led tuinverlichting. Denk bijvoorbeeld aan prikspots die je op bepaalde punten in de tuin kunt richten. Dat hoeft niet alleen op het tuinpad te zijn, maar het kan bijvoorbeeld ook gericht worden op de klimop langs de schutting of je zet een mooi tuinbeeldje in de spotlights. Plaats langs het tuinpad staande led buitenverlichting of hang aan de overkapping van je terras wandlampen op die helemaal passen bij de stijl van je inrichting.

Kies voor sfeervol of helder licht

De led tuinverlichting is spatwaterdicht of volledig waterdicht en dus heel geschikt voor de tuin. Je kunt met het helder witte licht het tuinpad verlichten, zodat je altijd goed zicht hebt als je in het donker door de tuin loopt. Maar het is ook mogelijk om te kiezen voor led buitenverlichting waar je met een afstandsbediening de warmte van het licht kunt instellen. Of lampen waarbij je de spreiding van de lichtbundel kunt aanpassen. Zo profiteer je niet alleen van led buitenverlichting die helemaal in de stijl van je tuin is. Je kunt ook nog eens de verlichting aan de situatie aanpassen, van sfeervol tot helder licht, zodat je op alle momenten de juiste led buitenverlichting hebt.

Door Ledlichtdiscounter.nl
Koningsbeltweg 51 , 1329 AE , Almere
22 mei '24 ( 8:56)

De risico’s voor de omgeving bij sloop

Sloopwerkzaamheden kunnen niet worden uitgevoerd zonder dat er rekening moet worden gehouden met de risico’s op schade en hinder. Tijdens het slopen van gebouwen of het bouwklaar maken van gebieden is er een verhoogd risico op obstructies en gevaar. In dit blog ontdekt u de grootste risico’s rondom sloopwerk en leest u hoe u de kans op hinder kunt verkleinen.

06 mei '24 (14:45)

Een kijkje achter de schermen bij het installeren van zonnepanelen

Het installeren van zonnepanelen is een nauwkeurig proces dat bestaat uit meerdere stappen, van de voorbereiding tot de daadwerkelijke plaatsing en aansluiting van de panelen op het elektriciteitsnetwerk van je woning.

29 april '24 ( 8:30)

Dit zijn de eettafel trends van 2024

De eettafel is het hart van iedere eetkamer of open keuken. Het is niet alleen een functioneel meubelstuk, maar ook een belangrijk element in het interieur. Het heeft veel invloed op de algehele sfeer in de ruimte! Dit jaar zien we een aantal duidelijke trends in tafelontwerpen, waarbij maatwerk en duurzaam materiaalgebruik de boventoon voeren. Laten we eens kijken naar de eettafels trends die er dit jaar bovenuit springen.

15 april '24 ( 9:24)

Het Financieren van Je Nieuwbouwwoning

Het kopen van een nieuwbouwwoning is een spannende stap in je leven. Je hebt de kans om een huis te laten bouwen dat aan al je wensen voldoet, van de lay-out tot de materialen en afwerking. Maar voordat je de sleutels van je droomhuis in handen hebt, moet je nadenken over hoe je deze investering gaat bekostigen. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende manieren waarop je je nieuwbouwwoning kunt financieren.

27 maart '24 ( 8:37)

Een diepere blik op het efficiënt inzetten van afvalcontainers in de bouw

Bij het plannen van een bouw- of renovatieproject is efficiëntie een sleutelwoord. Of je nu een professional bent in de bouwsector of een doe-het-zelver, het beheren van afval en materialen is essentieel voor een gestroomlijnd proces. In dit artikel nemen we een diepere blik op het gebruik van afvalcontainers als een slimme oplossing voor afvalbeheer en opslag tijdens bouwprojecten.Containers zijn niet alleen een kosteneffectieve keuze, maar bieden ook het gemak van flexibiliteit en mobiliteit. Met een breed scala aan beschikbare maten en types, kun je precies de container vinden die past bij jouw projectbehoeften. Maar hoe kies je de juiste container en wat zijn de voordelen in de bouw?

14 maart '24 ( 8:30)

Vochtproblemen in huis: oorzaken en oplossingen

Vochtproblemen in huis zijn ontzettend vervelend. Het kan niet alleen je muren, vloeren en plafonds beschadigen, maar op de lange termijn ook slecht zijn voor de gezondheid. In dit artikel worden zowel de symptomen en oorzaken als de oplossingen voor vochtproblemen besproken. Je leest waar je op moet letten, hoe je vocht kunt verminderen en waarom een woning isoleren op de juiste manier van groot belang is.

26 februari '24 ( 9:49)

Projectzonwering Nederland: de bouwsteen voor een duurzame toekomst

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en daarom is het goed om na te denken over alle aspecten in ons leven als het gaat om duurzaamheid. Een cruciaal aspect dat kan bijdragen aan een groenere toekomst is het gebruik van zonwering bij gebouwen. In dit artikel gaan we dieper in op het concept projectzonwering Nederland.

09 februari '24 ( 8:36)

Levering bouwstoffen: waar moet je op letten?

In de bouwsector is het leveren van bouwstoffen een zeer belangrijk onderdeel van elk bouwproject. Of het nu gaat om beton, stenen, zand of cement, het is van cruciaal belang dat de juiste bouwstoffen op tijd en op de juiste plaats worden geleverd. Het kiezen van de juiste leverancier voor bouwstoffen kan een groot verschil maken in termen van kwaliteit, prijs en betrouwbaarheid. In dit artikel zullen we bespreken waar je op moet letten bij de levering van bouwstoffen en hoe een gerenommeerd bedrijf zoals VMGroup je hierbij kan helpen.

22 januari '24 (14:01)

Voeg waarde en sfeer toe aan je huis

Heb je ooit nagedacht over het toevoegen van een overkapping aan huis? Niet alleen brengt het een esthetische verbetering, maar het biedt ook tal van voordelen die zowel de waarde van je woning kunnen verhogen als je dagelijks leven kunnen verrijken. Een overkapping biedt ook de perfecte gelegenheid om je eigen groene oase te creëren. Door het integreren van planten en bloemen binnen je overdekte buitenruimte, kun je een rustgevende en natuurlijke sfeer creëren. Het is bewezen dat groen om ons heen een positief effect heeft op ons welzijn.

03 januari '24 ( 8:34)

Kunststof buizen, duurzame oplossingen voor diverse industriële toepassingen

Kunststof buizen, met name PVC buis, polyethyleen buis en polypropeen buis, hebben een prominente plaats ingenomen in diverse industriële toepassingen. Deze kunststoffen bieden unieke eigenschappen die bijdragen aan efficiënte en kosteneffectieve oplossingen voor uiteenlopende industrieën.