Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Waarom een lichtplan in de eerste ontwerpfase al belangrijk is

Door Ledlichtdiscounter.nl
schedule 6 min
location_on [xx]km
Het maken van een tuinontwerp is een handige manier om je goed voor te bereiden op de nieuwe inrichting van je tuin. Je kunt daarbij niet alleen duidelijk aangeven hoeveel ruimte je wilt reserveren voor het terras of speelruimte voor de kinderen. Ook krijg je hiermee een goed beeld waar je hoge planten wilt plaatsten of juist lage begroeiing wilt hebben. Maar vergeet ook niet om alvast te bepalen waar de tuinverlichting moet komen. 

Is het maken van een lichtplan voor de tuin moeilijk?

Je kunt het lichtplan op zich heel eenvoudig houden. Maar er zijn wel een aantal dingen die in ieder geval in een lichtplan voor de tuin terug moeten komen. Zorg dat je een tekening op schaal maakt, waarbij je ook zeker weet dat de verhoudingen kloppen. Vervolgens kun je gaan bepalen wat voor soort verlichting je wilt, of je de lampen bijvoorbeeld in een bepaalde richting wilt laten schijnen. Ook kun je nadenken over de vraag of de lampen alleen voor de sfeer of dat ze ook echt een functie moeten hebben, zoals bijvoorbeeld het verlichten van de tuindeur als je in het donker thuiskomt. Als je dat eenmaal hebt bepaald, kijk je of je voor alle lampen ook elektrische aansluitpunten hebt.

Wat voor soort tuinverlichting is er verkrijgbaar?

Nu je eenmaal weet op welke punten in de tuin je verlichting wilt hebben, kun je na gaan denken over de soort verlichting. Dit moet natuurlijk energiezuinig zijn, dus kies je voor led tuinverlichting. Het voordeel van deze verlichting is niet alleen dat het duurzame lampen zijn. Je hebt ook nog eens keuze uit veel verschillende soorten led tuinverlichting. Denk bijvoorbeeld aan prikspots die je op bepaalde punten in de tuin kunt richten. Dat hoeft niet alleen op het tuinpad te zijn, maar het kan bijvoorbeeld ook gericht worden op de klimop langs de schutting of je zet een mooi tuinbeeldje in de spotlights. Plaats langs het tuinpad staande led buitenverlichting of hang aan de overkapping van je terras wandlampen op die helemaal passen bij de stijl van je inrichting.

Kies voor sfeervol of helder licht

De led tuinverlichting is spatwaterdicht of volledig waterdicht en dus heel geschikt voor de tuin. Je kunt met het helder witte licht het tuinpad verlichten, zodat je altijd goed zicht hebt als je in het donker door de tuin loopt. Maar het is ook mogelijk om te kiezen voor led buitenverlichting waar je met een afstandsbediening de warmte van het licht kunt instellen. Of lampen waarbij je de spreiding van de lichtbundel kunt aanpassen. Zo profiteer je niet alleen van led buitenverlichting die helemaal in de stijl van je tuin is. Je kunt ook nog eens de verlichting aan de situatie aanpassen, van sfeervol tot helder licht, zodat je op alle momenten de juiste led buitenverlichting hebt.

Door Ledlichtdiscounter.nl
Koningsbeltweg 51 , 1329 AE , Almere
04 december '23 ( 9:00)

Licht boven de eettafel versterken met een lichtkoepel

Het belang van licht in onze leefruimtes, zoals de eetkamer, kan niet genoeg benadrukt worden. Om natuurlijk licht in deze zones te versterken, is het gebruik van lichtkoepels een innovatieve benadering. Deze koepels zijn niet alleen functioneel maar voegen ook esthetische waarde toe aan de ruimte. Vooral plexiglas lichtkoepels zijn populair vanwege hun duurzaamheid en helderheid, beschikbaar in diverse maten, van compacte 40×40 cm modellen tot ruimere varianten van 100×200 cm, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende woningtypes en dakafmetingen.

28 november '23 (10:48)

Coquillegieten voor het gieten van aluminium legeringen

Coquillegieten staat bekend om zijn vermogen om een breed scala aan gietstukken te produceren. Dit proces gebruikt een zware gietvorm, bestaande uit twee helften, wat het bijzonder geschikt maakt voor het gieten van aluminium legeringen. In dit blog verkennen we de veelzijdigheid, voordelen en overwegingen van coquillegieten.

27 oktober '23 (15:11)

Ontdek de bouwproducten van Hardeman

Als het aankomt op bouwprojecten, is het van cruciaal belang om te kunnen vertrouwen op de kwaliteit en duurzaamheid van de gebruikte bouwproducten. Hardeman, een toonaangevend bedrijf in de bouwsector, begrijpt dit als geen ander. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1928, heeftHardeman zich gevestigd als een betrouwbare leverancier van hoogwaardige bouwproducten. In dit blogartikel nemen we een diepgaande kijk op enkele van de bouwproducten die Hardeman te bieden heeft en waarom ze een favoriete keuze zijn voor bouwers en aannemers wereldwijd.

13 oktober '23 (15:16)

De ongeëvenaarde voordelen van epdm dakbedekking in de schijnwerpers

Waarom kiezen voor epdm dakbedekking?


EPDM dakbedekking staat bekend om zijn uitstekende prestaties in de dakbedekkingsindustrie. Hier zijn enkele redenen waarom het een populaire keuze is onder huiseigenaren en professionals:

10 oktober '23 (14:50)

Plaatbewerking: van ruw materiaal tot product

Plaatbewerking is essentieel in de productiewereld van vandaag. Het stelt ons in staat om ruwe platen van diverse materialen om te zetten in verfijnde producten die in tal van sectoren worden gebruikt. Maar wat houdt plaatbewerking precies in en waarom is het zo cruciaal?

03 oktober '23 (11:51)

Kooi Camerabewaking op bouwplaatsen: waar, hoe en waarom moeten ze worden geplaatst?

Het hebben van camerabewaking op je bouwplaats is van onschatbare waarde voor de veiligheid en beveiliging van je project. Maar meer dan alleen het hebben van beveiligingscamera's, is de juiste positionering ervan van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat ze effectief zijn. Stel je voor dat een camera een dode hoek heeft waar potentiële bedreigingen onopgemerkt kunnen blijven. Hoe weet je dan welke camera waar moet worden geplaatst? Bij Kooi Camerabewaking begrijpen we het belang van de positionering van beveiligingscamera's en hebben we experts die er alles van af weten. Als je meer wilt weten over het cruciale belang van de positionering van beveiligingscamera's, lees dan verder.

06 juli '23 (13:11)

Renoveren met kunststof kozijnen kan zorgen voor een geldbesparing

Bij het renoveren van een huis zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden, waaronder de vervanging van verouderde kozijnen. Het gebruik van kunststof kozijnen biedt tal van voordelen, zowel esthetisch als financieel.

27 juni '23 (14:14)

Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

26 juni '23 (15:09)

Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

12 juni '23 (15:36)

Een nieuwe keuken gewenst? Kijk hier eens naar

Heb je het gevoel dat jouw keuken wel een upgrade kan gebruiken? Of je nu graag kookt of gewoon op zoek bent naar wat meer inspiratie in huis, jouw keuken is een plek waar je dagelijks veel tijd doorbrengt. Het is dan ook belangrijk dat deze plek praktisch en mooi is tegelijkertijd. Maar waar begin je nou bij het verbouwen van jouw keuken? En welke stijl past nou echt bij jouw smaak en jouw huis? In dit artikel geven we je een aantal tips over hoe je het beste aan de slag kunt gaan met het verbouwen of vernieuwen van jouw keuken. Laat je inspireren en tover jouw keuken om tot een prachtige nieuwe ruimte in jouw huis!