Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dingen in je huis die wel aan vervanging toe zijn

Door Glaskoning.nl
schedule 5 min
location_on [xx]km
Af en toe moet je wat dingetjes oppakken. Sommige dingen zijn zo nu en dan wel aan vervanging toe. Door weer en wind hebben ze gepresteerd, ze zijn nu versleten, oud, helemaal kapot en ga zo maar door. De kans is groot dat je dit niet eens doorhebt. Hoe dat kan? Dat komt omdat je er meestal niet op let. We hebben allemaal zoveel in de dagelijkse sleur van ons leven dat we veel vergeten. Boodschappen doen, naar werk, de kinderen verzorgen, koffie zetten, een sociaal leven onderhouden en ga zo maar door. Als dit het geval is, dan is het helemaal niet verwonderlijk dat je vergeet dat je af en toe iets moet onderhouden. Wij willen hierbij een steuntje in je rug zijn. We willen je een handje helpen en dat doen we in deze blog door je te vertellen welke dingen in je huis wel aan vervanging toe zijn. 

 

Glas

Glas? Huh? Waarom zou ik mijn wijnglazen of bierglazen moeten vervangen? Nee, je begrijpt ons helemaal verkeerd! Deze hoef je zeker niet te vervangen, maar andere soorten glazen wel. Te weten de glazen die in je kozijnen, in je deur en dergelijke zitten. Deze glazen ondervinden een boel stress. Blootgesteld aan nieuwe temperaturen die enorm schommelen, vochtigheid, droogheid, klappen en ga zo maar door. Dit resulteert in het feit dat er vaak ramen en glazen zijn die er op een gegeven moment mee ophouden. Je doet de deur of het raam één keer net te hard dicht en je raampje spring eruit. Als je je ramen vervangt met gelaagd glas, dan zul je dit probleem niet hebben. Kies hiervoor en je kunt nog wel enkele decennia door met je mooie glazen. Probeer iets te vinden dat perfect aansluit bij je wensen, dan al helemaal.

Sloten

We gaan nog meer in het kader van veiligheid en beveiliging van je huis vertellen. Dit keer gaat het niet over glas, maar over sloten. Als je een deur hebt of een raam, dan is de kans vrijwel 100% dat hier een slot op bevestigd is. Dit slot wil je goed op orde hebben. Het moet gesmeerd zijn, het moet lekker functioneren en het moet voorzien zijn van alle laatste upgrades op het gebied van beveiliging. Als je dit op orde hebt, dan heb je al een groot deel op orde wat betreft de beveiliging van je huis. Probeer er voor te zorgen dat je bijvoorbeeld bij de achter- en voordeur een slot hebt met kerntrekbeveiliging en dat je hier ook meerpuntssluitingen hebt, dan ben je al een heel eind. 

Gereedschap

Gereedschap; je denkt dat je het nauwelijks nodig hebt, maar op de juiste momenten ben je hartstikke blij dat je het in huis hebt. Als je ervoor zorgt dat je gereedschap goed onderhouden is, dan heb je niets te vrezen. Echter is de kans groot dat dit niet het geval is, daarom raden we je aan om je gereedschap te gaan vervangen. Dit kan echt geen kwaad, het is hoogstwaarschijnlijk al veel langer nodig. 

Door Glaskoning.nl
Stieltjesweg 16, 6827 BV , Arnhem
04 december '23 ( 9:00)

Licht boven de eettafel versterken met een lichtkoepel

Het belang van licht in onze leefruimtes, zoals de eetkamer, kan niet genoeg benadrukt worden. Om natuurlijk licht in deze zones te versterken, is het gebruik van lichtkoepels een innovatieve benadering. Deze koepels zijn niet alleen functioneel maar voegen ook esthetische waarde toe aan de ruimte. Vooral plexiglas lichtkoepels zijn populair vanwege hun duurzaamheid en helderheid, beschikbaar in diverse maten, van compacte 40×40 cm modellen tot ruimere varianten van 100×200 cm, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende woningtypes en dakafmetingen.

28 november '23 (10:48)

Coquillegieten voor het gieten van aluminium legeringen

Coquillegieten staat bekend om zijn vermogen om een breed scala aan gietstukken te produceren. Dit proces gebruikt een zware gietvorm, bestaande uit twee helften, wat het bijzonder geschikt maakt voor het gieten van aluminium legeringen. In dit blog verkennen we de veelzijdigheid, voordelen en overwegingen van coquillegieten.

27 oktober '23 (15:11)

Ontdek de bouwproducten van Hardeman

Als het aankomt op bouwprojecten, is het van cruciaal belang om te kunnen vertrouwen op de kwaliteit en duurzaamheid van de gebruikte bouwproducten. Hardeman, een toonaangevend bedrijf in de bouwsector, begrijpt dit als geen ander. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1928, heeftHardeman zich gevestigd als een betrouwbare leverancier van hoogwaardige bouwproducten. In dit blogartikel nemen we een diepgaande kijk op enkele van de bouwproducten die Hardeman te bieden heeft en waarom ze een favoriete keuze zijn voor bouwers en aannemers wereldwijd.

13 oktober '23 (15:16)

De ongeëvenaarde voordelen van epdm dakbedekking in de schijnwerpers

Waarom kiezen voor epdm dakbedekking?


EPDM dakbedekking staat bekend om zijn uitstekende prestaties in de dakbedekkingsindustrie. Hier zijn enkele redenen waarom het een populaire keuze is onder huiseigenaren en professionals:

10 oktober '23 (14:50)

Plaatbewerking: van ruw materiaal tot product

Plaatbewerking is essentieel in de productiewereld van vandaag. Het stelt ons in staat om ruwe platen van diverse materialen om te zetten in verfijnde producten die in tal van sectoren worden gebruikt. Maar wat houdt plaatbewerking precies in en waarom is het zo cruciaal?

03 oktober '23 (11:51)

Kooi Camerabewaking op bouwplaatsen: waar, hoe en waarom moeten ze worden geplaatst?

Het hebben van camerabewaking op je bouwplaats is van onschatbare waarde voor de veiligheid en beveiliging van je project. Maar meer dan alleen het hebben van beveiligingscamera's, is de juiste positionering ervan van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat ze effectief zijn. Stel je voor dat een camera een dode hoek heeft waar potentiële bedreigingen onopgemerkt kunnen blijven. Hoe weet je dan welke camera waar moet worden geplaatst? Bij Kooi Camerabewaking begrijpen we het belang van de positionering van beveiligingscamera's en hebben we experts die er alles van af weten. Als je meer wilt weten over het cruciale belang van de positionering van beveiligingscamera's, lees dan verder.

06 juli '23 (13:11)

Renoveren met kunststof kozijnen kan zorgen voor een geldbesparing

Bij het renoveren van een huis zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden, waaronder de vervanging van verouderde kozijnen. Het gebruik van kunststof kozijnen biedt tal van voordelen, zowel esthetisch als financieel.

27 juni '23 (14:14)

Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

26 juni '23 (15:09)

Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

12 juni '23 (15:36)

Een nieuwe keuken gewenst? Kijk hier eens naar

Heb je het gevoel dat jouw keuken wel een upgrade kan gebruiken? Of je nu graag kookt of gewoon op zoek bent naar wat meer inspiratie in huis, jouw keuken is een plek waar je dagelijks veel tijd doorbrengt. Het is dan ook belangrijk dat deze plek praktisch en mooi is tegelijkertijd. Maar waar begin je nou bij het verbouwen van jouw keuken? En welke stijl past nou echt bij jouw smaak en jouw huis? In dit artikel geven we je een aantal tips over hoe je het beste aan de slag kunt gaan met het verbouwen of vernieuwen van jouw keuken. Laat je inspireren en tover jouw keuken om tot een prachtige nieuwe ruimte in jouw huis!