Normal_hr-dubbel-glas-isolatieglas-glaskoning

Af en toe moet je wat dingetjes oppakken. Sommige dingen zijn zo nu en dan wel aan vervanging toe. Door weer en wind hebben ze gepresteerd, ze zijn nu versleten, oud, helemaal kapot en ga zo maar door. De kans is groot dat je dit niet eens doorhebt. Hoe dat kan? Dat komt omdat je er meestal niet op let. We hebben allemaal zoveel in de dagelijkse sleur van ons leven dat we veel vergeten. Boodschappen doen, naar werk, de kinderen verzorgen, koffie zetten, een sociaal leven onderhouden en ga zo maar door. Als dit het geval is, dan is het helemaal niet verwonderlijk dat je vergeet dat je af en toe iets moet onderhouden. Wij willen hierbij een steuntje in je rug zijn. We willen je een handje helpen en dat doen we in deze blog door je te vertellen welke dingen in je huis wel aan vervanging toe zijn. 

 

Glas

Glas? Huh? Waarom zou ik mijn wijnglazen of bierglazen moeten vervangen? Nee, je begrijpt ons helemaal verkeerd! Deze hoef je zeker niet te vervangen, maar andere soorten glazen wel. Te weten de glazen die in je kozijnen, in je deur en dergelijke zitten. Deze glazen ondervinden een boel stress. Blootgesteld aan nieuwe temperaturen die enorm schommelen, vochtigheid, droogheid, klappen en ga zo maar door. Dit resulteert in het feit dat er vaak ramen en glazen zijn die er op een gegeven moment mee ophouden. Je doet de deur of het raam één keer net te hard dicht en je raampje spring eruit. Als je je ramen vervangt met gelaagd glas, dan zul je dit probleem niet hebben. Kies hiervoor en je kunt nog wel enkele decennia door met je mooie glazen. Probeer iets te vinden dat perfect aansluit bij je wensen, dan al helemaal.

Sloten

We gaan nog meer in het kader van veiligheid en beveiliging van je huis vertellen. Dit keer gaat het niet over glas, maar over sloten. Als je een deur hebt of een raam, dan is de kans vrijwel 100% dat hier een slot op bevestigd is. Dit slot wil je goed op orde hebben. Het moet gesmeerd zijn, het moet lekker functioneren en het moet voorzien zijn van alle laatste upgrades op het gebied van beveiliging. Als je dit op orde hebt, dan heb je al een groot deel op orde wat betreft de beveiliging van je huis. Probeer er voor te zorgen dat je bijvoorbeeld bij de achter- en voordeur een slot hebt met kerntrekbeveiliging en dat je hier ook meerpuntssluitingen hebt, dan ben je al een heel eind. 

Gereedschap

Gereedschap; je denkt dat je het nauwelijks nodig hebt, maar op de juiste momenten ben je hartstikke blij dat je het in huis hebt. Als je ervoor zorgt dat je gereedschap goed onderhouden is, dan heb je niets te vrezen. Echter is de kans groot dat dit niet het geval is, daarom raden we je aan om je gereedschap te gaan vervangen. Dit kan echt geen kwaad, het is hoogstwaarschijnlijk al veel langer nodig.