Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dingen in je huis die wel aan vervanging toe zijn

Door Glaskoning.nl
schedule 5 min
location_on [xx]km
Af en toe moet je wat dingetjes oppakken. Sommige dingen zijn zo nu en dan wel aan vervanging toe. Door weer en wind hebben ze gepresteerd, ze zijn nu versleten, oud, helemaal kapot en ga zo maar door. De kans is groot dat je dit niet eens doorhebt. Hoe dat kan? Dat komt omdat je er meestal niet op let. We hebben allemaal zoveel in de dagelijkse sleur van ons leven dat we veel vergeten. Boodschappen doen, naar werk, de kinderen verzorgen, koffie zetten, een sociaal leven onderhouden en ga zo maar door. Als dit het geval is, dan is het helemaal niet verwonderlijk dat je vergeet dat je af en toe iets moet onderhouden. Wij willen hierbij een steuntje in je rug zijn. We willen je een handje helpen en dat doen we in deze blog door je te vertellen welke dingen in je huis wel aan vervanging toe zijn. 

 

Glas

Glas? Huh? Waarom zou ik mijn wijnglazen of bierglazen moeten vervangen? Nee, je begrijpt ons helemaal verkeerd! Deze hoef je zeker niet te vervangen, maar andere soorten glazen wel. Te weten de glazen die in je kozijnen, in je deur en dergelijke zitten. Deze glazen ondervinden een boel stress. Blootgesteld aan nieuwe temperaturen die enorm schommelen, vochtigheid, droogheid, klappen en ga zo maar door. Dit resulteert in het feit dat er vaak ramen en glazen zijn die er op een gegeven moment mee ophouden. Je doet de deur of het raam één keer net te hard dicht en je raampje spring eruit. Als je je ramen vervangt met gelaagd glas, dan zul je dit probleem niet hebben. Kies hiervoor en je kunt nog wel enkele decennia door met je mooie glazen. Probeer iets te vinden dat perfect aansluit bij je wensen, dan al helemaal.

Sloten

We gaan nog meer in het kader van veiligheid en beveiliging van je huis vertellen. Dit keer gaat het niet over glas, maar over sloten. Als je een deur hebt of een raam, dan is de kans vrijwel 100% dat hier een slot op bevestigd is. Dit slot wil je goed op orde hebben. Het moet gesmeerd zijn, het moet lekker functioneren en het moet voorzien zijn van alle laatste upgrades op het gebied van beveiliging. Als je dit op orde hebt, dan heb je al een groot deel op orde wat betreft de beveiliging van je huis. Probeer er voor te zorgen dat je bijvoorbeeld bij de achter- en voordeur een slot hebt met kerntrekbeveiliging en dat je hier ook meerpuntssluitingen hebt, dan ben je al een heel eind. 

Gereedschap

Gereedschap; je denkt dat je het nauwelijks nodig hebt, maar op de juiste momenten ben je hartstikke blij dat je het in huis hebt. Als je ervoor zorgt dat je gereedschap goed onderhouden is, dan heb je niets te vrezen. Echter is de kans groot dat dit niet het geval is, daarom raden we je aan om je gereedschap te gaan vervangen. Dit kan echt geen kwaad, het is hoogstwaarschijnlijk al veel langer nodig. 

Door Glaskoning.nl
Stieltjesweg 16, 6827 BV , Arnhem
15 april '24 ( 9:24)

Het Financieren van Je Nieuwbouwwoning

Het kopen van een nieuwbouwwoning is een spannende stap in je leven. Je hebt de kans om een huis te laten bouwen dat aan al je wensen voldoet, van de lay-out tot de materialen en afwerking. Maar voordat je de sleutels van je droomhuis in handen hebt, moet je nadenken over hoe je deze investering gaat bekostigen. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende manieren waarop je je nieuwbouwwoning kunt financieren.

27 maart '24 ( 8:37)

Een diepere blik op het efficiënt inzetten van afvalcontainers in de bouw

Bij het plannen van een bouw- of renovatieproject is efficiëntie een sleutelwoord. Of je nu een professional bent in de bouwsector of een doe-het-zelver, het beheren van afval en materialen is essentieel voor een gestroomlijnd proces. In dit artikel nemen we een diepere blik op het gebruik van afvalcontainers als een slimme oplossing voor afvalbeheer en opslag tijdens bouwprojecten.Containers zijn niet alleen een kosteneffectieve keuze, maar bieden ook het gemak van flexibiliteit en mobiliteit. Met een breed scala aan beschikbare maten en types, kun je precies de container vinden die past bij jouw projectbehoeften. Maar hoe kies je de juiste container en wat zijn de voordelen in de bouw?

14 maart '24 ( 8:30)

Vochtproblemen in huis: oorzaken en oplossingen

Vochtproblemen in huis zijn ontzettend vervelend. Het kan niet alleen je muren, vloeren en plafonds beschadigen, maar op de lange termijn ook slecht zijn voor de gezondheid. In dit artikel worden zowel de symptomen en oorzaken als de oplossingen voor vochtproblemen besproken. Je leest waar je op moet letten, hoe je vocht kunt verminderen en waarom een woning isoleren op de juiste manier van groot belang is.

26 februari '24 ( 9:49)

Projectzonwering Nederland: de bouwsteen voor een duurzame toekomst

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en daarom is het goed om na te denken over alle aspecten in ons leven als het gaat om duurzaamheid. Een cruciaal aspect dat kan bijdragen aan een groenere toekomst is het gebruik van zonwering bij gebouwen. In dit artikel gaan we dieper in op het concept projectzonwering Nederland.

09 februari '24 ( 8:36)

Levering bouwstoffen: waar moet je op letten?

In de bouwsector is het leveren van bouwstoffen een zeer belangrijk onderdeel van elk bouwproject. Of het nu gaat om beton, stenen, zand of cement, het is van cruciaal belang dat de juiste bouwstoffen op tijd en op de juiste plaats worden geleverd. Het kiezen van de juiste leverancier voor bouwstoffen kan een groot verschil maken in termen van kwaliteit, prijs en betrouwbaarheid. In dit artikel zullen we bespreken waar je op moet letten bij de levering van bouwstoffen en hoe een gerenommeerd bedrijf zoals VMGroup je hierbij kan helpen.

22 januari '24 (14:01)

Voeg waarde en sfeer toe aan je huis

Heb je ooit nagedacht over het toevoegen van een overkapping aan huis? Niet alleen brengt het een esthetische verbetering, maar het biedt ook tal van voordelen die zowel de waarde van je woning kunnen verhogen als je dagelijks leven kunnen verrijken. Een overkapping biedt ook de perfecte gelegenheid om je eigen groene oase te creëren. Door het integreren van planten en bloemen binnen je overdekte buitenruimte, kun je een rustgevende en natuurlijke sfeer creëren. Het is bewezen dat groen om ons heen een positief effect heeft op ons welzijn.

03 januari '24 ( 8:34)

Kunststof buizen, duurzame oplossingen voor diverse industriële toepassingen

Kunststof buizen, met name PVC buis, polyethyleen buis en polypropeen buis, hebben een prominente plaats ingenomen in diverse industriële toepassingen. Deze kunststoffen bieden unieke eigenschappen die bijdragen aan efficiënte en kosteneffectieve oplossingen voor uiteenlopende industrieën.

02 januari '24 (10:20)

Het cruciale belang van omvormers voor zonne-energie

Duurzame energie, met zonnepanelen als populaire keuze, heeft een enorme impact gehad op de manier waarop huizen en bedrijven groene stroom opwekken. Maar achter het succes van zonnepanelen schuilt een essentieel component: de omvormer. In deze uitgebreide verkenning duiken we dieper in op het belang van omvormers in het verkrijgen van stroom via zonnepanelen. We bespreken verschillende soorten omvormers en benadrukken de voordelen die ze bieden aan huishoudens en bedrijven.

02 januari '24 (10:11)

De eerste kozijnen drive-thru van Nederland

Een drive-thru is niet nieuw, je kent het mogelijk al van andere bedrijven zoals leveranciers van bouwmaterialen. Je rijdt naar binnen met een voertuig en laad alles in wat je hebt besteld of direct nodig hebt. Alleen een drive-thru voor kunststof kozijnen bestond nog niet in Nederland, tot nu!

04 december '23 ( 9:00)

Licht boven de eettafel versterken met een lichtkoepel

Het belang van licht in onze leefruimtes, zoals de eetkamer, kan niet genoeg benadrukt worden. Om natuurlijk licht in deze zones te versterken, is het gebruik van lichtkoepels een innovatieve benadering. Deze koepels zijn niet alleen functioneel maar voegen ook esthetische waarde toe aan de ruimte. Vooral plexiglas lichtkoepels zijn populair vanwege hun duurzaamheid en helderheid, beschikbaar in diverse maten, van compacte 40×40 cm modellen tot ruimere varianten van 100×200 cm, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende woningtypes en dakafmetingen.