Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

3 x voordelen van een tuinomheining

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 10 min
Op zoek naar een geschikte tuinafscheiding? Omheiningen worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Denk hierbij aan veiligheid, privacy en uitstraling. Wanneer je overweegt je tuin te voorzien van een omheining, vraag je je misschien af wat de voordelen daarvan zijn. Een stijlvolle schutting of hekwerk kan naast praktische voordelen, ook van waarde zijn voor je tuin. In deze blog zijn enkele redenen waarom het omheinen van je tuin een geweldig idee kan zijn!

Veiligheid

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van het omheinen van een tuin is de veiligheid die het biedt. Een tuinafscheiding kan inbrekers en indringers ervan weerhouden je eigendom te betreden. Daarnaast zullen dieren ook geen schade kunnen brengen aan je planten en bloemen, aangezien de tuin is omheind. Hierdoor weet je zeker dat je tuin en eigendommen veilig zijn!

 

Privacy

Een andere reden waarom mensen ervoor kiezen om hun tuin te omheinen is de privacy die een schutting of hekwerk biedt. Als je in een drukke buurt woont, kan het zijn dat je tuin zichtbaar is voor omliggende percelen. Een omheining geeft de rust en privacy waar je naar verlangt wanneer je buiten van je tuin geniet. Daarnaast zal het ongewenst lawaai weren waardoor het gevormd wordt tot een privéruimte om te ontspannen!

 

Verbeterde aantrekkingskracht

Het omheinen van je tuin heeft naast praktische voordelen ook het voordeel dat het de aantrekkingskracht tot je huis vergroot. Kies een tuinomheining die bij de stijl van je tuin past, zodat je tuin één geheel wordt. Een stijlvolle en goed onderhouden schutting kan meer waarde toevoegen dan je denkt! Wanneer je besluit je huis te verkopen, zal het ook aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. 

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er veel voordelen aan het omheinen van je tuin met hekwerk. Of je nu op zoek bent naar meer veiligheid, privacy of een betere uitstraling, een hekwerk is een uitstekende manier om alle drie te bereiken. Als u overweegt een omheining aan uw tuin toe te voegen, neem dan contact op met een professionele omheining om er zeker van te zijn dat de klus goed wordt geklaard.

03 oktober '23 (11:51)

Kooi Camerabewaking op bouwplaatsen: waar, hoe en waarom moeten ze worden geplaatst?

Het hebben van camerabewaking op je bouwplaats is van onschatbare waarde voor de veiligheid en beveiliging van je project. Maar meer dan alleen het hebben van beveiligingscamera's, is de juiste positionering ervan van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat ze effectief zijn. Stel je voor dat een camera een dode hoek heeft waar potentiële bedreigingen onopgemerkt kunnen blijven. Hoe weet je dan welke camera waar moet worden geplaatst? Bij

06 juli '23 (13:11)

Renoveren met kunststof kozijnen kan zorgen voor een geldbesparing

Bij het renoveren van een huis zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden, waaronder de vervanging van verouderde kozijnen. Het gebruik van kunststof kozijnen biedt tal van voordelen, zowel esthetisch als financieel.

27 juni '23 (14:14)

Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

26 juni '23 (15:09)

Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

12 juni '23 (15:36)

Een nieuwe keuken gewenst? Kijk hier eens naar

Heb je het gevoel dat jouw keuken wel een upgrade kan gebruiken? Of je nu graag kookt of gewoon op zoek bent naar wat meer inspiratie in huis, jouw keuken is een plek waar je dagelijks veel tijd doorbrengt. Het is dan ook belangrijk dat deze plek praktisch en mooi is tegelijkertijd. Maar waar begin je nou bij het verbouwen van jouw keuken? En welke stijl past nou echt bij jouw smaak en jouw huis? In dit artikel geven we je een aantal tips over hoe je het beste aan de slag kunt gaan met het verbouwen of vernieuwen van jouw keuken. Laat je inspireren en tover jouw keuken om tot een prachtige nieuwe ruimte in jouw huis!

02 juni '23 (13:47)

Geslaagde starthandeling Elzenbos fase 2 in Brummen

Afgelopen week vond de feestelijke starthandeling voor 21 woningen in plan Elzenbos Fase 2 plaats. Samen met de kopers en wethouder Pouwel Inberg is de begane grondvloer gelegd. In samenwerking met BPD en Syntrus Achmea Real Estate and Finance bouwt Roosdom Tijhuis hier 21 duurzame woningen. Het was een feestelijke middag waarbij de gemeente Brummen en Roosdom Tijhuis samen met de kopers de start van de bouw hebben gevierd.   

02 juni '23 (13:36)

Partijen maken afspraken over woningbouw

Veel betaalbare woningen in Maasland II

12 mei '23 ( 8:38)

In Nederland wordt er veel gebouwd, maar wat gebeurt er met al het bouwafval?

Jaarlijks wordt er ongeveer 22,5 miljoen kilo bouwafval geproduceerd in Nederland en de bouwsector is verantwoordelijk voor 25% van al het afval in het land, volgens het CBS. Bouwafval kan bestaan uit verschillende materialen zoals puin, hout, metalen, kunststoffen en dakafval. Renewi is een van de grootste bouwafvalrecyclers in Nederland en verwerkt meer dan 700 miljoen kilo bouwafval per jaar. Maar wat gebeurt er precies met al dat bouwafval?

11 mei '23 ( 9:31)

Wordt een nieuwbouwwoning volledig afgewerkt opgeleverd?

Het is een veelvoorkomend misverstand dat een nieuwbouwwoning altijd volledig afgewerkt wordt opgeleverd. In werkelijkheid is het vaak zo dat een nieuwbouwwoning nog moet worden gestuct. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren. Eén van de redenen waarom een nieuwbouwwoning vaak nog gestuct moet worden, is omdat de muren en plafonds vaak niet volledig glad zijn afgewerkt. Dit kan komen door de manier waarop het beton of de bakstenen zijn geplaatst en kan resulteren in onregelmatigheden in de muren en plafonds. Door het stucwerk van stukadoors kan de muur worden glad gemaakt en kan er een mooie, egale afwerking worden gecreëerd, wat vervolgens kan worden gesaust of behangt.

03 mei '23 (13:23)

Akoestiek in huis verbeteren? Een akoestisch plafond is dé oplossing

 Grote woningen met ruime kamers zijn super mooi, maar komen ook met uitdagingen. Zo moet je goed nadenken over de akoestiek in huis. Met een aantal hoogpolige vloerkleden en dikke gordijnen kun je de echo verminderen. Toch zal het effect niet optimaal zijn. Wil je de galm in huis écht elimineren? Dan moet je de akoestiek verbeteren met een akoestisch plafond. Hiermee pak je het probleem aan bij de basis. Je leest meer over de voordelen en mogelijkheden van akoestische plafonds in het onderstaande artikel.