Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vijf subtiele sfeermakers

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 15 min
Je huis is een fijne plek waar jij na een lange werkdag heerlijk tot rust kan komen. Hier vind je comfort, warmte en natuurlijk elkaar, wat uiteindelijk het belangrijkst is. Maar, om dit zo fijn mogelijk te maken, is het wel belangrijk dat er een gevoel van sfeer heerst in jouw huis. Dit kan voor sommigen erg lastig zijn. In deze blog geven we je vijf subtiele tips die jij kan toepassen om meer sfeer in je huis terug te vinden. Pas ze gelijk toe!

1. Kussens

Als je wil dat jouw huis comfort uitstraalt, is het ook belangrijk om comfort in de letterlijke zin terug te laten keren in je woning. Dit doe je natuurlijk door kussens! Kussens komen in vele vormen en maten voor, waardoor ze gegarandeerd in jouw interieur passen. Het is leuk door met verschillende kleuren te spelen: zo creëer je een comfortabel geheel dat mooi is voor het oog.

 

2. Verstop je prullenbak

Sfeer zit hem in fijne zichtbare details, maar ook net zo goed in dat wat je niet ziet. Alhoewel een prullenbak een essentieel onderdeel van je huis is, straalt deze niet precies sfeer uit. Door je prullenbak te verstoppen onder je gootsteen, berg jij deze slim op. Mensen weten alsnog snel waar deze te vinden is, ook zonder deze te zien. 

 

3. LED dimmers

Natuurlijk wil je je huis zo voordelig mogelijk verlichten; de keuze voor LED-verlichting is snel gemaakt. Misschien ben je niet helemaal tevreden met het licht dat van deze lampen afkomt. In dit geval is een LED dimmer kopen een slimme stap, aangezien je hier het licht mee aanpast totdat deze de sfeer creëert waar jij naar op zoek bent. 

 

4. Muurbedekking

Je hebt tot in de fijnste details na gedacht over welke kleuren jij in je huis naar voren wil laten komen, maar nu alles af is, merk je dat zo’n grote, kale muur toch niet heel sfeervol is. Het is dus een uitstekende keuze om deze te bedekken. Dit kun je op veel verschillende manieren doen! Kies voor een mooi schilderij, of voor verschillende fotolijstjes waarin jij en je familie centraal staan. Alleen jullie lach zal al voor sfeer zorgen!

 

5. Open haard

Met een gevoel van warmte bedoelen we eigenlijk altijd een gezellig gevoel, maar het is natuurlijk afkomstig van de letterlijke betekenis van het woord. Door een open haard aan je woning toe te voegen, zorg jij voor een plek waar je zowel warmte als gezelligheid ervaart. ’s Avonds zit je met z’n allen rond het tokkelende vuur en speel je een spelletje: een onvergetelijke avond!

 

Succes!

Nu jij weet hoe je sfeermakers implementeert in je woning, is je huis binnen no-time het gezellige thuis waar je naar op zoek bent. Wanneer mogen we langskomen?

03 oktober '23 (11:51)

Kooi Camerabewaking op bouwplaatsen: waar, hoe en waarom moeten ze worden geplaatst?

Het hebben van camerabewaking op je bouwplaats is van onschatbare waarde voor de veiligheid en beveiliging van je project. Maar meer dan alleen het hebben van beveiligingscamera's, is de juiste positionering ervan van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat ze effectief zijn. Stel je voor dat een camera een dode hoek heeft waar potentiële bedreigingen onopgemerkt kunnen blijven. Hoe weet je dan welke camera waar moet worden geplaatst? Bij

06 juli '23 (13:11)

Renoveren met kunststof kozijnen kan zorgen voor een geldbesparing

Bij het renoveren van een huis zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden, waaronder de vervanging van verouderde kozijnen. Het gebruik van kunststof kozijnen biedt tal van voordelen, zowel esthetisch als financieel.

27 juni '23 (14:14)

Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

26 juni '23 (15:09)

Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

12 juni '23 (15:36)

Een nieuwe keuken gewenst? Kijk hier eens naar

Heb je het gevoel dat jouw keuken wel een upgrade kan gebruiken? Of je nu graag kookt of gewoon op zoek bent naar wat meer inspiratie in huis, jouw keuken is een plek waar je dagelijks veel tijd doorbrengt. Het is dan ook belangrijk dat deze plek praktisch en mooi is tegelijkertijd. Maar waar begin je nou bij het verbouwen van jouw keuken? En welke stijl past nou echt bij jouw smaak en jouw huis? In dit artikel geven we je een aantal tips over hoe je het beste aan de slag kunt gaan met het verbouwen of vernieuwen van jouw keuken. Laat je inspireren en tover jouw keuken om tot een prachtige nieuwe ruimte in jouw huis!

02 juni '23 (13:47)

Geslaagde starthandeling Elzenbos fase 2 in Brummen

Afgelopen week vond de feestelijke starthandeling voor 21 woningen in plan Elzenbos Fase 2 plaats. Samen met de kopers en wethouder Pouwel Inberg is de begane grondvloer gelegd. In samenwerking met BPD en Syntrus Achmea Real Estate and Finance bouwt Roosdom Tijhuis hier 21 duurzame woningen. Het was een feestelijke middag waarbij de gemeente Brummen en Roosdom Tijhuis samen met de kopers de start van de bouw hebben gevierd.   

02 juni '23 (13:36)

Partijen maken afspraken over woningbouw

Veel betaalbare woningen in Maasland II

12 mei '23 ( 8:38)

In Nederland wordt er veel gebouwd, maar wat gebeurt er met al het bouwafval?

Jaarlijks wordt er ongeveer 22,5 miljoen kilo bouwafval geproduceerd in Nederland en de bouwsector is verantwoordelijk voor 25% van al het afval in het land, volgens het CBS. Bouwafval kan bestaan uit verschillende materialen zoals puin, hout, metalen, kunststoffen en dakafval. Renewi is een van de grootste bouwafvalrecyclers in Nederland en verwerkt meer dan 700 miljoen kilo bouwafval per jaar. Maar wat gebeurt er precies met al dat bouwafval?

11 mei '23 ( 9:31)

Wordt een nieuwbouwwoning volledig afgewerkt opgeleverd?

Het is een veelvoorkomend misverstand dat een nieuwbouwwoning altijd volledig afgewerkt wordt opgeleverd. In werkelijkheid is het vaak zo dat een nieuwbouwwoning nog moet worden gestuct. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren. Eén van de redenen waarom een nieuwbouwwoning vaak nog gestuct moet worden, is omdat de muren en plafonds vaak niet volledig glad zijn afgewerkt. Dit kan komen door de manier waarop het beton of de bakstenen zijn geplaatst en kan resulteren in onregelmatigheden in de muren en plafonds. Door het stucwerk van stukadoors kan de muur worden glad gemaakt en kan er een mooie, egale afwerking worden gecreëerd, wat vervolgens kan worden gesaust of behangt.

03 mei '23 (13:23)

Akoestiek in huis verbeteren? Een akoestisch plafond is dé oplossing

 Grote woningen met ruime kamers zijn super mooi, maar komen ook met uitdagingen. Zo moet je goed nadenken over de akoestiek in huis. Met een aantal hoogpolige vloerkleden en dikke gordijnen kun je de echo verminderen. Toch zal het effect niet optimaal zijn. Wil je de galm in huis écht elimineren? Dan moet je de akoestiek verbeteren met een akoestisch plafond. Hiermee pak je het probleem aan bij de basis. Je leest meer over de voordelen en mogelijkheden van akoestische plafonds in het onderstaande artikel.