Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vijf subtiele sfeermakers

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 15 min
location_on [xx]km
Je huis is een fijne plek waar jij na een lange werkdag heerlijk tot rust kan komen. Hier vind je comfort, warmte en natuurlijk elkaar, wat uiteindelijk het belangrijkst is. Maar, om dit zo fijn mogelijk te maken, is het wel belangrijk dat er een gevoel van sfeer heerst in jouw huis. Dit kan voor sommigen erg lastig zijn. In deze blog geven we je vijf subtiele tips die jij kan toepassen om meer sfeer in je huis terug te vinden. Pas ze gelijk toe!

1. Kussens

Als je wil dat jouw huis comfort uitstraalt, is het ook belangrijk om comfort in de letterlijke zin terug te laten keren in je woning. Dit doe je natuurlijk door kussens! Kussens komen in vele vormen en maten voor, waardoor ze gegarandeerd in jouw interieur passen. Het is leuk door met verschillende kleuren te spelen: zo creëer je een comfortabel geheel dat mooi is voor het oog.

 

2. Verstop je prullenbak

Sfeer zit hem in fijne zichtbare details, maar ook net zo goed in dat wat je niet ziet. Alhoewel een prullenbak een essentieel onderdeel van je huis is, straalt deze niet precies sfeer uit. Door je prullenbak te verstoppen onder je gootsteen, berg jij deze slim op. Mensen weten alsnog snel waar deze te vinden is, ook zonder deze te zien. 

 

3. LED dimmers

Natuurlijk wil je je huis zo voordelig mogelijk verlichten; de keuze voor LED-verlichting is snel gemaakt. Misschien ben je niet helemaal tevreden met het licht dat van deze lampen afkomt. In dit geval is een LED dimmer kopen een slimme stap, aangezien je hier het licht mee aanpast totdat deze de sfeer creëert waar jij naar op zoek bent. 

 

4. Muurbedekking

Je hebt tot in de fijnste details na gedacht over welke kleuren jij in je huis naar voren wil laten komen, maar nu alles af is, merk je dat zo’n grote, kale muur toch niet heel sfeervol is. Het is dus een uitstekende keuze om deze te bedekken. Dit kun je op veel verschillende manieren doen! Kies voor een mooi schilderij, of voor verschillende fotolijstjes waarin jij en je familie centraal staan. Alleen jullie lach zal al voor sfeer zorgen!

 

5. Open haard

Met een gevoel van warmte bedoelen we eigenlijk altijd een gezellig gevoel, maar het is natuurlijk afkomstig van de letterlijke betekenis van het woord. Door een open haard aan je woning toe te voegen, zorg jij voor een plek waar je zowel warmte als gezelligheid ervaart. ’s Avonds zit je met z’n allen rond het tokkelende vuur en speel je een spelletje: een onvergetelijke avond!

 

Succes!

Nu jij weet hoe je sfeermakers implementeert in je woning, is je huis binnen no-time het gezellige thuis waar je naar op zoek bent. Wanneer mogen we langskomen?

06 mei '24 (14:45)

Een kijkje achter de schermen bij het installeren van zonnepanelen

Het installeren van zonnepanelen is een nauwkeurig proces dat bestaat uit meerdere stappen, van de voorbereiding tot de daadwerkelijke plaatsing en aansluiting van de panelen op het elektriciteitsnetwerk van je woning.

29 april '24 ( 8:30)

Dit zijn de eettafel trends van 2024

De eettafel is het hart van iedere eetkamer of open keuken. Het is niet alleen een functioneel meubelstuk, maar ook een belangrijk element in het interieur. Het heeft veel invloed op de algehele sfeer in de ruimte! Dit jaar zien we een aantal duidelijke trends in tafelontwerpen, waarbij maatwerk en duurzaam materiaalgebruik de boventoon voeren. Laten we eens kijken naar de eettafels trends die er dit jaar bovenuit springen.

15 april '24 ( 9:24)

Het Financieren van Je Nieuwbouwwoning

Het kopen van een nieuwbouwwoning is een spannende stap in je leven. Je hebt de kans om een huis te laten bouwen dat aan al je wensen voldoet, van de lay-out tot de materialen en afwerking. Maar voordat je de sleutels van je droomhuis in handen hebt, moet je nadenken over hoe je deze investering gaat bekostigen. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende manieren waarop je je nieuwbouwwoning kunt financieren.

27 maart '24 ( 8:37)

Een diepere blik op het efficiënt inzetten van afvalcontainers in de bouw

Bij het plannen van een bouw- of renovatieproject is efficiëntie een sleutelwoord. Of je nu een professional bent in de bouwsector of een doe-het-zelver, het beheren van afval en materialen is essentieel voor een gestroomlijnd proces. In dit artikel nemen we een diepere blik op het gebruik van afvalcontainers als een slimme oplossing voor afvalbeheer en opslag tijdens bouwprojecten.Containers zijn niet alleen een kosteneffectieve keuze, maar bieden ook het gemak van flexibiliteit en mobiliteit. Met een breed scala aan beschikbare maten en types, kun je precies de container vinden die past bij jouw projectbehoeften. Maar hoe kies je de juiste container en wat zijn de voordelen in de bouw?

14 maart '24 ( 8:30)

Vochtproblemen in huis: oorzaken en oplossingen

Vochtproblemen in huis zijn ontzettend vervelend. Het kan niet alleen je muren, vloeren en plafonds beschadigen, maar op de lange termijn ook slecht zijn voor de gezondheid. In dit artikel worden zowel de symptomen en oorzaken als de oplossingen voor vochtproblemen besproken. Je leest waar je op moet letten, hoe je vocht kunt verminderen en waarom een woning isoleren op de juiste manier van groot belang is.

26 februari '24 ( 9:49)

Projectzonwering Nederland: de bouwsteen voor een duurzame toekomst

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en daarom is het goed om na te denken over alle aspecten in ons leven als het gaat om duurzaamheid. Een cruciaal aspect dat kan bijdragen aan een groenere toekomst is het gebruik van zonwering bij gebouwen. In dit artikel gaan we dieper in op het concept projectzonwering Nederland.

09 februari '24 ( 8:36)

Levering bouwstoffen: waar moet je op letten?

In de bouwsector is het leveren van bouwstoffen een zeer belangrijk onderdeel van elk bouwproject. Of het nu gaat om beton, stenen, zand of cement, het is van cruciaal belang dat de juiste bouwstoffen op tijd en op de juiste plaats worden geleverd. Het kiezen van de juiste leverancier voor bouwstoffen kan een groot verschil maken in termen van kwaliteit, prijs en betrouwbaarheid. In dit artikel zullen we bespreken waar je op moet letten bij de levering van bouwstoffen en hoe een gerenommeerd bedrijf zoals VMGroup je hierbij kan helpen.

22 januari '24 (14:01)

Voeg waarde en sfeer toe aan je huis

Heb je ooit nagedacht over het toevoegen van een overkapping aan huis? Niet alleen brengt het een esthetische verbetering, maar het biedt ook tal van voordelen die zowel de waarde van je woning kunnen verhogen als je dagelijks leven kunnen verrijken. Een overkapping biedt ook de perfecte gelegenheid om je eigen groene oase te creëren. Door het integreren van planten en bloemen binnen je overdekte buitenruimte, kun je een rustgevende en natuurlijke sfeer creëren. Het is bewezen dat groen om ons heen een positief effect heeft op ons welzijn.

03 januari '24 ( 8:34)

Kunststof buizen, duurzame oplossingen voor diverse industriële toepassingen

Kunststof buizen, met name PVC buis, polyethyleen buis en polypropeen buis, hebben een prominente plaats ingenomen in diverse industriële toepassingen. Deze kunststoffen bieden unieke eigenschappen die bijdragen aan efficiënte en kosteneffectieve oplossingen voor uiteenlopende industrieën.

02 januari '24 (10:20)

Het cruciale belang van omvormers voor zonne-energie

Duurzame energie, met zonnepanelen als populaire keuze, heeft een enorme impact gehad op de manier waarop huizen en bedrijven groene stroom opwekken. Maar achter het succes van zonnepanelen schuilt een essentieel component: de omvormer. In deze uitgebreide verkenning duiken we dieper in op het belang van omvormers in het verkrijgen van stroom via zonnepanelen. We bespreken verschillende soorten omvormers en benadrukken de voordelen die ze bieden aan huishoudens en bedrijven.