Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Als vrouw in de bouw

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 12 min
location_on [xx]km
Het is geen geheim dat het percentage van mannen die werkzaam zijn in de bouw aanzienlijk hoger is dan het percentage vrouwen dat werkt in de bouw. Op het moment is ongeveer 10% van het werkzaam personeel in de bouw vrouwelijk. In andere woorden, de bouwsector is gedomineerd door mannen. Toch hebben steeds meer vrouwen belangstelling voor de bouw. Het aantal vrouwen dat werkzaam is in de bouw groeit. In dit artikel bekijken we hoe je als vrouw jezelf het best kan redden in een mannencultuur. Er worden dingen besproken die het zelfvertrouwen kunnen boosten, zodat meer veelbelovende vrouwen carrière kunnen maken in bouwsector. Daarnaast wordt er gekeken hoe vrouwen in de bouw het beste te werk kunnen gaan. Het dragen van een sportbh bij het uitvoeren van bouwwerkzaamheden is namelijk een heel goed idee. Lees verder!

Zelfvertrouwen

Het is geen mysterie dat in de bouwsector mannen nog wel eens denigrerend kunnen kijken naar vrouwen. Het idee dat vrouw niet genoeg inzicht of spierballen hebben heerst nog onder vele. Dit kon niet minder waar zijn. Laat zien dat jij niet bang bent om je handen uit de mouwen te steken en dat je niet zomaar over je heen laat lopen. Geef bijvoorbeeld aan waar je goed in bent en wat jij allemaal hebt bereikt als vrouw in de bouwsector. Je mag altijd trots op jezelf zijn. Daarnaast is het ook belangrijk om niet raar op te kijken van de ‘vrouwonvriendelijke’ opmerkingen. Zorg dat je jezelf goed voorbereid om eventuele directe vragen of opmerkingen en wees vooral niet bang om de bal een keer terug te kaatsen. Wees ook niet bang om jouw oprechte mening te geven, dit laat zien dat jij aanwezig bent en zelf oplossingen kan bedenken over eventuele problemen. 

Maak het jezelf gemakkelijk

Als vrouw zijnde ben je vaker meer bezig met je uiterlijk en geef je minder om comfort. Probeer dat achter je te laten als je werkzaam wilt zijn in de bouwsector. Je bent al mooi genoeg van jezelf! Kies daarom voor gemakkelijke en comfortabele onderkleding die nota bene ook praktische is. Als het bijvoorbeeld koud is, is het wel verstandig om verschillende lagen zoals een thermolaag te dragen. Het dragen van een anita bh of een sportbh zorgen ervoor dat je met maximale draagcomfort je dagelijkse gang van zaken kan voltooien. Dit komt omdat de beugel is verwijderd, waardoor je veel gemakkelijker vrij kunt bewegen. Mocht je meer in de corporate wereld werkzaam zijn. Denk dan aan nette maar comfortabele kleding. 

Spierballen in de bouw?

Naast comfortabele kleding zijn er nog andere dingen die een rol spelen. Een bekend beeld van de bouwsector is dat de werkzaamheden vaak erg fysiek zwaar zijn, en dus ongeschikt voor vrouwen. Niks is minder waar! Het klopt daar bepaalde bosgebieden over het algemeen erg zwaar zijn, en veel van je lichaam eisen. Veel mensen vergeten dat de bouwsector ook bestaat uit het besturen en gebruiken van geavanceerde apparatuur, het plannen en begeleiden van grote bouwprojecten en het innoveren van bestaande technieken. Dit zijn allemaal vakgebieden die gericht zijn op vakopleidingen. De reden dat de bouw aanvankelijk meer groeit is omdat steeds meer vrouwen vakgericht een studie volgen in de bouw. Wees daarom nooit onzeker over jou rol in de bouw. Mocht jij zwaar fysiek werk lastiger vinden, maak het dan goed met administratieve of vakkundige klussen!

26 februari '24 ( 9:49)

Projectzonwering Nederland: de bouwsteen voor een duurzame toekomst

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en daarom is het goed om na te denken over alle aspecten in ons leven als het gaat om duurzaamheid. Een cruciaal aspect dat kan bijdragen aan een groenere toekomst is het gebruik van zonwering bij gebouwen. In dit artikel gaan we dieper in op het concept projectzonwering Nederland.

09 februari '24 ( 8:36)

Levering bouwstoffen: waar moet je op letten?

In de bouwsector is het leveren van bouwstoffen een zeer belangrijk onderdeel van elk bouwproject. Of het nu gaat om beton, stenen, zand of cement, het is van cruciaal belang dat de juiste bouwstoffen op tijd en op de juiste plaats worden geleverd. Het kiezen van de juiste leverancier voor bouwstoffen kan een groot verschil maken in termen van kwaliteit, prijs en betrouwbaarheid. In dit artikel zullen we bespreken waar je op moet letten bij de levering van bouwstoffen en hoe een gerenommeerd bedrijf zoals VMGroup je hierbij kan helpen.

22 januari '24 (14:01)

Voeg waarde en sfeer toe aan je huis

Heb je ooit nagedacht over het toevoegen van een overkapping aan huis? Niet alleen brengt het een esthetische verbetering, maar het biedt ook tal van voordelen die zowel de waarde van je woning kunnen verhogen als je dagelijks leven kunnen verrijken. Een overkapping biedt ook de perfecte gelegenheid om je eigen groene oase te creëren. Door het integreren van planten en bloemen binnen je overdekte buitenruimte, kun je een rustgevende en natuurlijke sfeer creëren. Het is bewezen dat groen om ons heen een positief effect heeft op ons welzijn.

03 januari '24 ( 8:34)

Kunststof buizen, duurzame oplossingen voor diverse industriële toepassingen

Kunststof buizen, met name PVC buis, polyethyleen buis en polypropeen buis, hebben een prominente plaats ingenomen in diverse industriële toepassingen. Deze kunststoffen bieden unieke eigenschappen die bijdragen aan efficiënte en kosteneffectieve oplossingen voor uiteenlopende industrieën.

02 januari '24 (10:20)

Het cruciale belang van omvormers voor zonne-energie

Duurzame energie, met zonnepanelen als populaire keuze, heeft een enorme impact gehad op de manier waarop huizen en bedrijven groene stroom opwekken. Maar achter het succes van zonnepanelen schuilt een essentieel component: de omvormer. In deze uitgebreide verkenning duiken we dieper in op het belang van omvormers in het verkrijgen van stroom via zonnepanelen. We bespreken verschillende soorten omvormers en benadrukken de voordelen die ze bieden aan huishoudens en bedrijven.

02 januari '24 (10:11)

De eerste kozijnen drive-thru van Nederland

Een drive-thru is niet nieuw, je kent het mogelijk al van andere bedrijven zoals leveranciers van bouwmaterialen. Je rijdt naar binnen met een voertuig en laad alles in wat je hebt besteld of direct nodig hebt. Alleen een drive-thru voor kunststof kozijnen bestond nog niet in Nederland, tot nu!

04 december '23 ( 9:00)

Licht boven de eettafel versterken met een lichtkoepel

Het belang van licht in onze leefruimtes, zoals de eetkamer, kan niet genoeg benadrukt worden. Om natuurlijk licht in deze zones te versterken, is het gebruik van lichtkoepels een innovatieve benadering. Deze koepels zijn niet alleen functioneel maar voegen ook esthetische waarde toe aan de ruimte. Vooral plexiglas lichtkoepels zijn populair vanwege hun duurzaamheid en helderheid, beschikbaar in diverse maten, van compacte 40×40 cm modellen tot ruimere varianten van 100×200 cm, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende woningtypes en dakafmetingen.

28 november '23 (10:48)

Coquillegieten voor het gieten van aluminium legeringen

Coquillegieten staat bekend om zijn vermogen om een breed scala aan gietstukken te produceren. Dit proces gebruikt een zware gietvorm, bestaande uit twee helften, wat het bijzonder geschikt maakt voor het gieten van aluminium legeringen. In dit blog verkennen we de veelzijdigheid, voordelen en overwegingen van coquillegieten.

27 oktober '23 (15:11)

Ontdek de bouwproducten van Hardeman

Als het aankomt op bouwprojecten, is het van cruciaal belang om te kunnen vertrouwen op de kwaliteit en duurzaamheid van de gebruikte bouwproducten. Hardeman, een toonaangevend bedrijf in de bouwsector, begrijpt dit als geen ander. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1928, heeftHardeman zich gevestigd als een betrouwbare leverancier van hoogwaardige bouwproducten. In dit blogartikel nemen we een diepgaande kijk op enkele van de bouwproducten die Hardeman te bieden heeft en waarom ze een favoriete keuze zijn voor bouwers en aannemers wereldwijd.

13 oktober '23 (15:16)

De ongeëvenaarde voordelen van epdm dakbedekking in de schijnwerpers

Waarom kiezen voor epdm dakbedekking?


EPDM dakbedekking staat bekend om zijn uitstekende prestaties in de dakbedekkingsindustrie. Hier zijn enkele redenen waarom het een populaire keuze is onder huiseigenaren en professionals: