Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Steeds minder leegstand van kantoorpanden en winkels

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 12 min
location_on [xx]km
Sinds januari 2022 staan er 10.000 minder panden leeg dan het jaar daarvoor. Meer mensen hebben dus een eigen winkel of kantoorpand geopend. Dit zal je terugzien in de winkelstraten waar steeds minder panden leeg komen te staan. Ideaal wanneer je jouw eigen winkel wilt openen of wilt uitbreiden met meerdere locaties. Zo kun je een webshop voor tassen uitbreiden naar een fysieke winkel waar mensen de tassen eerst kunnen bekijken en dan kunnen aanschaffen. Hier kun je diverse tassen verkopen waaronder een tote bag. Dit is niet alleen een handige tas voor de verkoop maar kan ook dienen voor de promotie van je nieuwe bedrijf of kantoorpand. Zo laat je klanten weten dat jouw winkel net is geopend in de straat of dat je een mooie actie hebt waar je de klanten mee kunt lokken. Daarnaast straal je als bedrijf of als nieuwe winkel uit dat je jouw steentje bijdraagt aan een beter milieu doordat je geen gebruik maakt van plastic.

Ook minder leegstand bij woningen

Naast bedrijfspanden en winkels was er ook sinds januari 2022 minder leegstand dan de jaren daarvoor. Door het nieuwe werken kiezen steeds meer mensen ervoor om uit vanuit huis te werken. Wil je geen fysieke winkel openen om jouw producten aan te bieden? Dan kun je altijd nog vanuit huis een webwinkel beginnen om tassen te verkopen. Zo kun je een handig heuptasje aanbieden waar menig festivalganger of vakantieganger naar op zoek is. Zo start je jouw eigen bedrijf vanuit je nieuwe woning. Wil je toch liever een fysieke winkel openen? Dan staan er nog steeds een hoop panden leeg waar je jouw winkel of kantoorpand in kunt vestigen. Per gemeente is er een groot verschil te zien in de leegstand van bedrijfsruimtes en kantoorpanden. Zo heb je meer kans in het vinden van een geschikte ruimte in Rotterdam of Diemen doordat de leegstand daar het hoogst is.

Meer vrijheid op de huizenmarkt

Er zijn veel plannen om meer ruimte te creëren op de huizenmarkt. Zowel voor starters als voor de rest van het land. Er worden bijvoorbeeld meer woningen gebouwd en er wordt gewerkt met een prijsplafond waardoor huurwoningen betaalbaar blijven. Ook het opkopen van huizen voor de verhuur zal iets moeilijker worden in 2023. Hierdoor hebben gezinnen met een lager inkomen of starters meer kans op het vinden van een fijne woonplek. Daarnaast zal het wooncomfort ook iets omhoog gaan doordat woningen met een lage energielabel worden verduurzaamd. Ook kantoorpanden dienen in het bezit te zijn van een energielabel C of hoger. Hiermee dragen we allemaal een steentje bij aan een beter milieu.

Een ander alternatief voor een tekort op de huizenmarkt

Naast dat er veel nieuwe huizen worden gebouwd is er op dit moment alsnog een tekort aan woningen. Een andere oplossing voor dit probleem kan woningdelen of flexwoningen zijn. Er zijn veel eengezinswoningen beschikbaar waar slecht één of twee personen in leven. Deze woningen kunnen worden gedeeld met andere om zo meer woonruimtes te creëren. Vroeger woonden er makkelijk 5 mensen in een woning van 50 m2. Tegenwoordig ligt dat anders. Door deze ruimtes te delen komt er meer vrijheid op de huizenmarkt. 

18 juni '24 ( 8:56)

De vier voordelen van een opslagtent voor jouw bedrijf

Opslagruimte is echt een must-have voor veel bedrijven, maar laten we eerlijk zijn, het kan een behoorlijke uitdaging zijn om genoeg ruimte te vinden of zelfs maar te maken. Gelukkig komt de opslagtent om de hoek kijken als een superflexibele en budgetvriendelijke oplossing die elk bedrijf, groot of klein, kan helpen. In dit artikel gaan we in op de vier topvoordelen van het gebruik van een opslagtent voor jouw bedrijf.

23 mei '24 (15:34)

Lokaal het grondwaterpeil verlagen voor de bouw

De afgelopen jaren leek de ene extreme weersituatie de ander op te volgen. De zomers van 2018 en 2022 behoorden bijvoorbeeld tot de top zes droogste ooit gemeten. Meer recenter is 2023 juist weer het natste jaar ooit gemeten. Vanwege klimaatverandering zullen extremen vaker voorkomen, zo is de verwachting. Dat levert grote uitdagingen op het grondwaterpeil in ons land voortdurend goed te reguleren. Hieronder lees je meer over hoe grondwater de bouw beïnvloedt, en hoe belangrijk bronbemaling is.

22 mei '24 ( 8:56)

De risico’s voor de omgeving bij sloop

Sloopwerkzaamheden kunnen niet worden uitgevoerd zonder dat er rekening moet worden gehouden met de risico’s op schade en hinder. Tijdens het slopen van gebouwen of het bouwklaar maken van gebieden is er een verhoogd risico op obstructies en gevaar. In dit blog ontdekt u de grootste risico’s rondom sloopwerk en leest u hoe u de kans op hinder kunt verkleinen.

06 mei '24 (14:45)

Een kijkje achter de schermen bij het installeren van zonnepanelen

Het installeren van zonnepanelen is een nauwkeurig proces dat bestaat uit meerdere stappen, van de voorbereiding tot de daadwerkelijke plaatsing en aansluiting van de panelen op het elektriciteitsnetwerk van je woning.

29 april '24 ( 8:30)

Dit zijn de eettafel trends van 2024

De eettafel is het hart van iedere eetkamer of open keuken. Het is niet alleen een functioneel meubelstuk, maar ook een belangrijk element in het interieur. Het heeft veel invloed op de algehele sfeer in de ruimte! Dit jaar zien we een aantal duidelijke trends in tafelontwerpen, waarbij maatwerk en duurzaam materiaalgebruik de boventoon voeren. Laten we eens kijken naar de eettafels trends die er dit jaar bovenuit springen.

15 april '24 ( 9:24)

Het Financieren van Je Nieuwbouwwoning

Het kopen van een nieuwbouwwoning is een spannende stap in je leven. Je hebt de kans om een huis te laten bouwen dat aan al je wensen voldoet, van de lay-out tot de materialen en afwerking. Maar voordat je de sleutels van je droomhuis in handen hebt, moet je nadenken over hoe je deze investering gaat bekostigen. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende manieren waarop je je nieuwbouwwoning kunt financieren.

27 maart '24 ( 8:37)

Een diepere blik op het efficiënt inzetten van afvalcontainers in de bouw

Bij het plannen van een bouw- of renovatieproject is efficiëntie een sleutelwoord. Of je nu een professional bent in de bouwsector of een doe-het-zelver, het beheren van afval en materialen is essentieel voor een gestroomlijnd proces. In dit artikel nemen we een diepere blik op het gebruik van afvalcontainers als een slimme oplossing voor afvalbeheer en opslag tijdens bouwprojecten.Containers zijn niet alleen een kosteneffectieve keuze, maar bieden ook het gemak van flexibiliteit en mobiliteit. Met een breed scala aan beschikbare maten en types, kun je precies de container vinden die past bij jouw projectbehoeften. Maar hoe kies je de juiste container en wat zijn de voordelen in de bouw?

14 maart '24 ( 8:30)

Vochtproblemen in huis: oorzaken en oplossingen

Vochtproblemen in huis zijn ontzettend vervelend. Het kan niet alleen je muren, vloeren en plafonds beschadigen, maar op de lange termijn ook slecht zijn voor de gezondheid. In dit artikel worden zowel de symptomen en oorzaken als de oplossingen voor vochtproblemen besproken. Je leest waar je op moet letten, hoe je vocht kunt verminderen en waarom een woning isoleren op de juiste manier van groot belang is.

26 februari '24 ( 9:49)

Projectzonwering Nederland: de bouwsteen voor een duurzame toekomst

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en daarom is het goed om na te denken over alle aspecten in ons leven als het gaat om duurzaamheid. Een cruciaal aspect dat kan bijdragen aan een groenere toekomst is het gebruik van zonwering bij gebouwen. In dit artikel gaan we dieper in op het concept projectzonwering Nederland.

09 februari '24 ( 8:36)

Levering bouwstoffen: waar moet je op letten?

In de bouwsector is het leveren van bouwstoffen een zeer belangrijk onderdeel van elk bouwproject. Of het nu gaat om beton, stenen, zand of cement, het is van cruciaal belang dat de juiste bouwstoffen op tijd en op de juiste plaats worden geleverd. Het kiezen van de juiste leverancier voor bouwstoffen kan een groot verschil maken in termen van kwaliteit, prijs en betrouwbaarheid. In dit artikel zullen we bespreken waar je op moet letten bij de levering van bouwstoffen en hoe een gerenommeerd bedrijf zoals VMGroup je hierbij kan helpen.