Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Steeds minder leegstand van kantoorpanden en winkels

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 12 min
Sinds januari 2022 staan er 10.000 minder panden leeg dan het jaar daarvoor. Meer mensen hebben dus een eigen winkel of kantoorpand geopend. Dit zal je terugzien in de winkelstraten waar steeds minder panden leeg komen te staan. Ideaal wanneer je jouw eigen winkel wilt openen of wilt uitbreiden met meerdere locaties. Zo kun je een webshop voor tassen uitbreiden naar een fysieke winkel waar mensen de tassen eerst kunnen bekijken en dan kunnen aanschaffen. Hier kun je diverse tassen verkopen waaronder een tote bag. Dit is niet alleen een handige tas voor de verkoop maar kan ook dienen voor de promotie van je nieuwe bedrijf of kantoorpand. Zo laat je klanten weten dat jouw winkel net is geopend in de straat of dat je een mooie actie hebt waar je de klanten mee kunt lokken. Daarnaast straal je als bedrijf of als nieuwe winkel uit dat je jouw steentje bijdraagt aan een beter milieu doordat je geen gebruik maakt van plastic.

Ook minder leegstand bij woningen

Naast bedrijfspanden en winkels was er ook sinds januari 2022 minder leegstand dan de jaren daarvoor. Door het nieuwe werken kiezen steeds meer mensen ervoor om uit vanuit huis te werken. Wil je geen fysieke winkel openen om jouw producten aan te bieden? Dan kun je altijd nog vanuit huis een webwinkel beginnen om tassen te verkopen. Zo kun je een handig heuptasje aanbieden waar menig festivalganger of vakantieganger naar op zoek is. Zo start je jouw eigen bedrijf vanuit je nieuwe woning. Wil je toch liever een fysieke winkel openen? Dan staan er nog steeds een hoop panden leeg waar je jouw winkel of kantoorpand in kunt vestigen. Per gemeente is er een groot verschil te zien in de leegstand van bedrijfsruimtes en kantoorpanden. Zo heb je meer kans in het vinden van een geschikte ruimte in Rotterdam of Diemen doordat de leegstand daar het hoogst is.

Meer vrijheid op de huizenmarkt

Er zijn veel plannen om meer ruimte te creëren op de huizenmarkt. Zowel voor starters als voor de rest van het land. Er worden bijvoorbeeld meer woningen gebouwd en er wordt gewerkt met een prijsplafond waardoor huurwoningen betaalbaar blijven. Ook het opkopen van huizen voor de verhuur zal iets moeilijker worden in 2023. Hierdoor hebben gezinnen met een lager inkomen of starters meer kans op het vinden van een fijne woonplek. Daarnaast zal het wooncomfort ook iets omhoog gaan doordat woningen met een lage energielabel worden verduurzaamd. Ook kantoorpanden dienen in het bezit te zijn van een energielabel C of hoger. Hiermee dragen we allemaal een steentje bij aan een beter milieu.

Een ander alternatief voor een tekort op de huizenmarkt

Naast dat er veel nieuwe huizen worden gebouwd is er op dit moment alsnog een tekort aan woningen. Een andere oplossing voor dit probleem kan woningdelen of flexwoningen zijn. Er zijn veel eengezinswoningen beschikbaar waar slecht één of twee personen in leven. Deze woningen kunnen worden gedeeld met andere om zo meer woonruimtes te creëren. Vroeger woonden er makkelijk 5 mensen in een woning van 50 m2. Tegenwoordig ligt dat anders. Door deze ruimtes te delen komt er meer vrijheid op de huizenmarkt. 

06 juli '23 (13:11)

Renoveren met kunststof kozijnen kan zorgen voor een geldbesparing

Bij het renoveren van een huis zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden, waaronder de vervanging van verouderde kozijnen. Het gebruik van kunststof kozijnen biedt tal van voordelen, zowel esthetisch als financieel.

27 juni '23 (14:14)

Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

26 juni '23 (15:09)

Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

12 juni '23 (15:36)

Een nieuwe keuken gewenst? Kijk hier eens naar

Heb je het gevoel dat jouw keuken wel een upgrade kan gebruiken? Of je nu graag kookt of gewoon op zoek bent naar wat meer inspiratie in huis, jouw keuken is een plek waar je dagelijks veel tijd doorbrengt. Het is dan ook belangrijk dat deze plek praktisch en mooi is tegelijkertijd. Maar waar begin je nou bij het verbouwen van jouw keuken? En welke stijl past nou echt bij jouw smaak en jouw huis? In dit artikel geven we je een aantal tips over hoe je het beste aan de slag kunt gaan met het verbouwen of vernieuwen van jouw keuken. Laat je inspireren en tover jouw keuken om tot een prachtige nieuwe ruimte in jouw huis!

02 juni '23 (13:47)

Geslaagde starthandeling Elzenbos fase 2 in Brummen

Afgelopen week vond de feestelijke starthandeling voor 21 woningen in plan Elzenbos Fase 2 plaats. Samen met de kopers en wethouder Pouwel Inberg is de begane grondvloer gelegd. In samenwerking met BPD en Syntrus Achmea Real Estate and Finance bouwt Roosdom Tijhuis hier 21 duurzame woningen. Het was een feestelijke middag waarbij de gemeente Brummen en Roosdom Tijhuis samen met de kopers de start van de bouw hebben gevierd.   

02 juni '23 (13:36)

Partijen maken afspraken over woningbouw

Veel betaalbare woningen in Maasland II

12 mei '23 ( 8:38)

In Nederland wordt er veel gebouwd, maar wat gebeurt er met al het bouwafval?

Jaarlijks wordt er ongeveer 22,5 miljoen kilo bouwafval geproduceerd in Nederland en de bouwsector is verantwoordelijk voor 25% van al het afval in het land, volgens het CBS. Bouwafval kan bestaan uit verschillende materialen zoals puin, hout, metalen, kunststoffen en dakafval. Renewi is een van de grootste bouwafvalrecyclers in Nederland en verwerkt meer dan 700 miljoen kilo bouwafval per jaar. Maar wat gebeurt er precies met al dat bouwafval?

11 mei '23 ( 9:31)

Wordt een nieuwbouwwoning volledig afgewerkt opgeleverd?

Het is een veelvoorkomend misverstand dat een nieuwbouwwoning altijd volledig afgewerkt wordt opgeleverd. In werkelijkheid is het vaak zo dat een nieuwbouwwoning nog moet worden gestuct. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren. Eén van de redenen waarom een nieuwbouwwoning vaak nog gestuct moet worden, is omdat de muren en plafonds vaak niet volledig glad zijn afgewerkt. Dit kan komen door de manier waarop het beton of de bakstenen zijn geplaatst en kan resulteren in onregelmatigheden in de muren en plafonds. Door het stucwerk van stukadoors kan de muur worden glad gemaakt en kan er een mooie, egale afwerking worden gecreëerd, wat vervolgens kan worden gesaust of behangt.

03 mei '23 (13:23)

Akoestiek in huis verbeteren? Een akoestisch plafond is dé oplossing

 Grote woningen met ruime kamers zijn super mooi, maar komen ook met uitdagingen. Zo moet je goed nadenken over de akoestiek in huis. Met een aantal hoogpolige vloerkleden en dikke gordijnen kun je de echo verminderen. Toch zal het effect niet optimaal zijn. Wil je de galm in huis écht elimineren? Dan moet je de akoestiek verbeteren met een akoestisch plafond. Hiermee pak je het probleem aan bij de basis. Je leest meer over de voordelen en mogelijkheden van akoestische plafonds in het onderstaande artikel.

28 april '23 ( 9:15)

Waar kan de ideeënbrievenbus voor worden gebruikt?

Een brievenbus, we hebben er allemaal een. Ieder adres in Nederland heeft de mogelijkheid om post te ontvangen. Of het nou gaat om een woonadres of een zakelijk adres, overal wordt wel eens post ontvangen. Hoewel er tegenwoordig veel digitaal verzonden wordt, blijft er altijd nog een gedeelte fysieke post over. Ook het sturen van feliciatiekaarten of rouwkaarten wordt nog regelmatig fysiek gedaan, dus via de brievenbus. Soms gaat het om een brievenbus postkast, soms gaat het om een inworpgleuf in de deur. Het is afhankelijk van wat je wens hierin is én hoe ver de voordeur van de straat af staat.