Normal_man-593333__340

Sinds januari 2022 staan er 10.000 minder panden leeg dan het jaar daarvoor. Meer mensen hebben dus een eigen winkel of kantoorpand geopend. Dit zal je terugzien in de winkelstraten waar steeds minder panden leeg komen te staan. Ideaal wanneer je jouw eigen winkel wilt openen of wilt uitbreiden met meerdere locaties. Zo kun je een webshop voor tassen uitbreiden naar een fysieke winkel waar mensen de tassen eerst kunnen bekijken en dan kunnen aanschaffen. Hier kun je diverse tassen verkopen waaronder een tote bag. Dit is niet alleen een handige tas voor de verkoop maar kan ook dienen voor de promotie van je nieuwe bedrijf of kantoorpand. Zo laat je klanten weten dat jouw winkel net is geopend in de straat of dat je een mooie actie hebt waar je de klanten mee kunt lokken. Daarnaast straal je als bedrijf of als nieuwe winkel uit dat je jouw steentje bijdraagt aan een beter milieu doordat je geen gebruik maakt van plastic.

Ook minder leegstand bij woningen

Naast bedrijfspanden en winkels was er ook sinds januari 2022 minder leegstand dan de jaren daarvoor. Door het nieuwe werken kiezen steeds meer mensen ervoor om uit vanuit huis te werken. Wil je geen fysieke winkel openen om jouw producten aan te bieden? Dan kun je altijd nog vanuit huis een webwinkel beginnen om tassen te verkopen. Zo kun je een handig heuptasje aanbieden waar menig festivalganger of vakantieganger naar op zoek is. Zo start je jouw eigen bedrijf vanuit je nieuwe woning. Wil je toch liever een fysieke winkel openen? Dan staan er nog steeds een hoop panden leeg waar je jouw winkel of kantoorpand in kunt vestigen. Per gemeente is er een groot verschil te zien in de leegstand van bedrijfsruimtes en kantoorpanden. Zo heb je meer kans in het vinden van een geschikte ruimte in Rotterdam of Diemen doordat de leegstand daar het hoogst is.

Meer vrijheid op de huizenmarkt

Er zijn veel plannen om meer ruimte te creëren op de huizenmarkt. Zowel voor starters als voor de rest van het land. Er worden bijvoorbeeld meer woningen gebouwd en er wordt gewerkt met een prijsplafond waardoor huurwoningen betaalbaar blijven. Ook het opkopen van huizen voor de verhuur zal iets moeilijker worden in 2023. Hierdoor hebben gezinnen met een lager inkomen of starters meer kans op het vinden van een fijne woonplek. Daarnaast zal het wooncomfort ook iets omhoog gaan doordat woningen met een lage energielabel worden verduurzaamd. Ook kantoorpanden dienen in het bezit te zijn van een energielabel C of hoger. Hiermee dragen we allemaal een steentje bij aan een beter milieu.

Een ander alternatief voor een tekort op de huizenmarkt

Naast dat er veel nieuwe huizen worden gebouwd is er op dit moment alsnog een tekort aan woningen. Een andere oplossing voor dit probleem kan woningdelen of flexwoningen zijn. Er zijn veel eengezinswoningen beschikbaar waar slecht één of twee personen in leven. Deze woningen kunnen worden gedeeld met andere om zo meer woonruimtes te creëren. Vroeger woonden er makkelijk 5 mensen in een woning van 50 m2. Tegenwoordig ligt dat anders. Door deze ruimtes te delen komt er meer vrijheid op de huizenmarkt.