Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Tips voor een verbouwing

Door Hetjes Bouwadvies
schedule 6 min
Een verbouwing kan een grote uitdaging zijn. Deze uitdaging kan spanning met zich meebrengen. Je wil dat de verbouwing zo soepel mogelijk verloopt. In dit artikel staan een aantal tips die jou hierbij kunnen helpen. Deze tips kunnen gebruikt worden bij zowel een klein project als bij een grote renovatie en zorgen voor een goed eindresultaat. In de blog worden de volgende tips behandeld:

  Planning en tijdlijn

  Een verbouwing heeft vaak een grote impact op jouw dagelijkse leven. Hierdoor is het dus belangrijk dat je een goede planning hebt. Met een goede planning wordt niet alleen de begin- en einddatum bedoeld. Denk bijvoorbeeld ook aan het regelen van op tijd opslag hebben voor spullen die in de ruimte staan die verbouwd wordt. Zorg er ook voor dat alle aannemers op de hoogte zijn van de planning.

   

  Kwaliteit van materialen en aannemers

  Zorg voor kwalitatief goede materialen. Kies materialen die functioneel en duurzaam zijn en dat de materialen van een hoge kwaliteit zijn. Naast de materialen is het van belang dat je een goede aannemer hebt. Voordat je een aannemer kiest, moet je je verdiepen in de beoordelingen en referenties van een aannemer. Als je goede materialen en een goede aannemer hebt komt dit ten goede van het eindresultaat.

   

  Budget

  Een belangrijk aspect tijdens een verbouwing is het budget. Zorg ervoor dat je voordat je aan de verbouwing begint goed alle kosten op een rijtje hebt. Denk niet alleen aan de kosten van materialen en van het inhuren van aannemers. Denk ook aan de kosten van verzekeringen, vergunningen en eventuele extra uitgaven. Houdt rekening met onverwachte kosten. Zorg dat er in je budget ook een buffer zit. Houdt alle kosten tijdens de verbouwing nauwlettend in de gaten. Hierdoor voorkom je dat je verbouwing uit de hand loopt.

   

  Communicatie

  Het is van essentieel belang dat er bij een verbouwing een goede communicatie is. De communicatie moet goed zijn tussen de klant en de aannemers, maar ook tussen de aannemers onderling. Zorg dat iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt. Zorg dat de communicatie open is en dat de wijzigingen of eventuele zorgen zo snel mogelijk met iedereen besproken worden. Hierdoor komt niemand voor verrassingen te staan.

   

  Voorschriften en vergunningen

  Controleer altijd of er vergunningen nodig zijn voor de verbouwing die je wilt gaan uitvoeren. Zorg ervoor dat je kennis hebt van de bouwvoorschriften en de regelgeving. Dit zorgt ervoor dat de verbouwing volgens de wet en veilig wordt uitgevoerd.

  Samengevat, met een verbouwing kan je jouw huis een mooie upgrade geven, maar vereist wel enige voorbereiding. Door rekening te houden met de planning, het uitzoeken van de materialen en aannemers, het budget, de communicatie en de voorschriften en vergunningen, is de kans dat jouw verbouwing een groot succes wordt een stuk groter!

  Wil jij nou nog meer tips en informatie over wat je moet doen voor een verbouwing? Schrijf je dan nu in via de link voor de gratis webinar verbouwen van Hetjes Bouwadvies.

  Door Hetjes Bouwadvies
  Hofflaan 28, 4281 PC, Andel
  12 mei '23 ( 8:38)

  In Nederland wordt er veel gebouwd, maar wat gebeurt er met al het bouwafval?

  Jaarlijks wordt er ongeveer 22,5 miljoen kilo bouwafval geproduceerd in Nederland en de bouwsector is verantwoordelijk voor 25% van al het afval in het land, volgens het CBS. Bouwafval kan bestaan uit verschillende materialen zoals puin, hout, metalen, kunststoffen en dakafval. Renewi is een van de grootste bouwafvalrecyclers in Nederland en verwerkt meer dan 700 miljoen kilo bouwafval per jaar. Maar wat gebeurt er precies met al dat bouwafval?

  11 mei '23 ( 9:31)

  Wordt een nieuwbouwwoning volledig afgewerkt opgeleverd?

  Het is een veelvoorkomend misverstand dat een nieuwbouwwoning altijd volledig afgewerkt wordt opgeleverd. In werkelijkheid is het vaak zo dat een nieuwbouwwoning nog moet worden gestuct. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren. Eén van de redenen waarom een nieuwbouwwoning vaak nog gestuct moet worden, is omdat de muren en plafonds vaak niet volledig glad zijn afgewerkt. Dit kan komen door de manier waarop het beton of de bakstenen zijn geplaatst en kan resulteren in onregelmatigheden in de muren en plafonds. Door het stucwerk van kan de muur worden glad gemaakt en kan er een mooie, egale afwerking worden gecreëerd, wat vervolgens kan worden gesaust of behangt.

  03 mei '23 (13:23)

  Akoestiek in huis verbeteren? Een akoestisch plafond is dé oplossing

   Grote woningen met ruime kamers zijn super mooi, maar komen ook met uitdagingen. Zo moet je goed nadenken over de akoestiek in huis. Met een aantal hoogpolige vloerkleden en dikke gordijnen kun je de echo verminderen. Toch zal het effect niet optimaal zijn. Wil je de galm in huis écht elimineren? Dan moet je de met een akoestisch plafond. Hiermee pak je het probleem aan bij de basis. Je leest meer over de voordelen en mogelijkheden van akoestische plafonds in het onderstaande artikel.

  28 april '23 ( 9:15)

  Waar kan de ideeënbrievenbus voor worden gebruikt?

  Een brievenbus, we hebben er allemaal een. Ieder adres in Nederland heeft de mogelijkheid om post te ontvangen. Of het nou gaat om een woonadres of een zakelijk adres, overal wordt wel eens post ontvangen. Hoewel er tegenwoordig veel digitaal verzonden wordt, blijft er altijd nog een gedeelte fysieke post over. Ook het sturen van feliciatiekaarten of rouwkaarten wordt nog regelmatig fysiek gedaan, dus via de brievenbus. Soms gaat het om een brievenbus postkast, soms gaat het om een inworpgleuf in de deur. Het is afhankelijk van wat je wens hierin is én hoe ver de voordeur van de straat af staat.

  13 april '23 ( 9:26)

  Trends in de bouwsector

  Net als in elke andere sector ontwikkelen er elke keer nieuwe trends. Zo ook in de bouwsector. In dit artikel bespreken we twee trends op het gebied van de bouw, namelijk: duurzaamheid in de bouw en veranderingen in de demografische samenstelling.

  12 april '23 (15:23)

  Waarom is het stikstofprobleem van invloed op de bouwsector

  Het stikstofprobleem is het meest besproken onderwerp in het nieuws de afgelopen tijd. Door het stikstofbeleid van de overheid zijn de boeren in opstand gekomen en protesteren zij tegen dit beleid. Maar wat is stikstof nou eigenlijk? En waarom heeft dit invloed op de bouwsector? We vertellen het je in dit artikel.

  06 april '23 (13:32)

  Trends in de architectuur

  De architectuur is een constant evoluerend vakgebied, nieuwe trends en stijlen komen voortdurend op. Door de vele ontwikkelingen zijn er steeds meer trends in de architectuur. Deze trends zijn van grote invloed op de architectuurwereld. Hieronder bespreken we enkele van de huidige trends in de architectuur.

  05 april '23 ( 9:48)

  Belangrijkste regel- en wetgevingen voor de bouwsector

  Bij het (ver)bouwen van jouw huis of andere projecten die te maken hebben met de bouw krijg je te maken met verschillende wetten en regels waar je je aan moet houden. Als je de regels en wetten niet volgt heb je kans dat je het project niet kunt uitvoeren of moet slopen als het al uitgevoerd is en wordt afgekeurd. De controle of je aan deze regels voldoet wordt gedaan door de gemeente. In dit artikel zetten we de verschillende regel- en wetgevingen op een rijtje.

  04 april '23 (13:13)

  Uitdagingen voor de bouwsector

  De bouwsector is een belangrijke motor van de economie en een essentieel onderdeel van onze samenleving. Het bouwen van huizen, gebouwen, wegen en infrastructuur is van vitaal belang voor de groei en ontwikkeling van een land. Echter, net als elke andere sector heeft de bouwsector ook te maken met een aantal uitdagingen. In dit artikel bespreken we kort welke uitdaging er actueel zijn voor de bouwsector.

  03 april '23 (13:35)

  Een goede aannemer vinden, waar moet je op letten?

  Als je van plan bent om jouw huis te verbouwen, is het vinden van een goede aannemer een van de belangrijkste stappen in het proces. Een verbouwing kan een grote investering zijn, dus het is belangrijk om de juiste aannemer te vinden die je vertrouwt en die het werk goed kan doen. Nu is de vraag: hoe vind je nu de juiste aannemer voor jouw verbouwingsproject? In deze tekst geven wij je enkele tips.