Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Innovatieve tools in de bouw

Door Hetjes Bouwadvies
schedule 8 min
location_on [xx]km
Er komen steeds meer innovatieve tools op in de bouwsector. Bouwbedrijven kunnen door het gebruik van deze innovatieve tools nauwkeuriger, veiliger en efficiënter werken. In dit blog worden een aantal innovatieve tools voor in de bouw besproken. De tools die besproken worden zijn:

  Drones

  In de bouwsector wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van drones. Een drone is een klein toestel dat kan vliegen. De drone wordt op afstand bestuurd door een persoon. Met drones kan er snel en nauwkeurig informatie verzameld worden. Door de inzet van drones kunnen bouwterreinen geïnspecteerd worden, hoogte- en volume metingen uitgevoerd worden en kan een project gemonitord worden.

   

  Virtuele en augmented reality

  In de bouwsector wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van virtuele en augmented reality.  Met deze technologieën kunnen virtuele modellen van gebouwen gemaakt worden. Deze virtuele modellen kunnen in de bouw gebruikt worden om beslissingen te nemen en problemen op te lossen voordat de bouw überhaupt is begonnen. Deze innovatieve tool kan ook klanten van tevoren een goed beeld geven van hoe het gebouw eruit gaat zien.

   

  Bouw-informatiemodellering

  Met een bouw-informatiemodellering, ook wel BIM genoemd, kunnen digitale modellen van gebouwen gemaakt worden. Hierbij kunnen ook potentiële problemen geïdentificeerd worden voordat ze zich voordoen. Deze innovatieve tool kan ook gebruikt worden om de kosten nauwkeuriger in kaart te brengen en de communicatie tussen verschillende partijen kan hierdoor worden verbeterd.

   

  3D-printing

  3D-printing kan zorgen voor een revolutionaire verandering binnen de bouwsector. Door het gebruik van 3D-printing kan een bouwbedrijf goedkoop en snel materialen produceren. Hierdoor nemen de bouwtijd en de kosten heel erg af. Een extra voordeel is dat met 3D-printing geen vorm te gek is. Met de traditionele bouwmethoden zijn sommige vormen moeilijk te realiseren. Met 3D-printing is dit geen probleem meer.

   

  Internet of Things

  Het Internet of Things, ook wel IoT genoemd, kan apparatuur op afstand monitoren. Hierdoor kunnen problemen worden opgelost voordat zij zich daadwerkelijk voordoen. Hierdoor kunnen bouwbedrijven efficiënter werken. De veiligheid kan ook verbeterd worden. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van slimme helmen. Deze slimme helmen kunnen waarschuwen voor gevaar.

   

  Robotica

  Bouwbedrijven krijgen door gebruik van robotica de mogelijkheid om veiliger en efficiënter te werken. Robots kunnen ingezet worden voor het uitvoeren van taken waarbij de handeling steeds herhaald wordt. Denk hierbij aan het plaatsen van isolatiemateriaal of het leggen van bakstenen. Door het gebruik van robotica is de kans op arbeidsongevallen kleiner. Het gebruik van een robot kan ook de productiviteit van het gehele bouwteam verhogen.

  De innovatieve tools hebben voor grote veranderingen in de bouwsector. De bovenstaande tools zijn enkele van de meest interessante tools die nu in de bouwsector gebruikt worden. Bouwbedrijven kunnen veel voordeel hebben van deze tools, namelijk: de veiligheid van het personeel wordt vergroot, het bouwproces wordt efficiënter, het eindproduct heeft een betere kwaliteit en er kan flink op de kosten worden bespaard. Bedrijven die gebruik gaan maken van deze tools zullen concurrentievoordeel behalen. De reputatie van het bedrijf wordt verbeterd. Dit komt doordat zij hoogstaande projecten binnen het budget en binnen de tijd afkrijgen.

  Door Hetjes Bouwadvies
  Hofflaan 28, 4281 PC, Andel
  04 december '23 ( 9:00)

  Licht boven de eettafel versterken met een lichtkoepel

  Het belang van licht in onze leefruimtes, zoals de eetkamer, kan niet genoeg benadrukt worden. Om natuurlijk licht in deze zones te versterken, is het gebruik van lichtkoepels een innovatieve benadering. Deze koepels zijn niet alleen functioneel maar voegen ook esthetische waarde toe aan de ruimte. Vooral plexiglas lichtkoepels zijn populair vanwege hun duurzaamheid en helderheid, beschikbaar in diverse maten, van compacte 40×40 cm modellen tot ruimere varianten van 100×200 cm, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende woningtypes en dakafmetingen.

  28 november '23 (10:48)

  Coquillegieten voor het gieten van aluminium legeringen

  Coquillegieten staat bekend om zijn vermogen om een breed scala aan gietstukken te produceren. Dit proces gebruikt een zware gietvorm, bestaande uit twee helften, wat het bijzonder geschikt maakt voor het gieten van aluminium legeringen. In dit blog verkennen we de veelzijdigheid, voordelen en overwegingen van coquillegieten.

  27 oktober '23 (15:11)

  Ontdek de bouwproducten van Hardeman

  Als het aankomt op bouwprojecten, is het van cruciaal belang om te kunnen vertrouwen op de kwaliteit en duurzaamheid van de gebruikte bouwproducten. Hardeman, een toonaangevend bedrijf in de bouwsector, begrijpt dit als geen ander. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1928, heeftHardeman zich gevestigd als een betrouwbare leverancier van hoogwaardige bouwproducten. In dit blogartikel nemen we een diepgaande kijk op enkele van de bouwproducten die Hardeman te bieden heeft en waarom ze een favoriete keuze zijn voor bouwers en aannemers wereldwijd.

  13 oktober '23 (15:16)

  De ongeëvenaarde voordelen van epdm dakbedekking in de schijnwerpers

  Waarom kiezen voor epdm dakbedekking?


  EPDM dakbedekking staat bekend om zijn uitstekende prestaties in de dakbedekkingsindustrie. Hier zijn enkele redenen waarom het een populaire keuze is onder huiseigenaren en professionals:

  10 oktober '23 (14:50)

  Plaatbewerking: van ruw materiaal tot product

  Plaatbewerking is essentieel in de productiewereld van vandaag. Het stelt ons in staat om ruwe platen van diverse materialen om te zetten in verfijnde producten die in tal van sectoren worden gebruikt. Maar wat houdt plaatbewerking precies in en waarom is het zo cruciaal?

  03 oktober '23 (11:51)

  Kooi Camerabewaking op bouwplaatsen: waar, hoe en waarom moeten ze worden geplaatst?

  Het hebben van camerabewaking op je bouwplaats is van onschatbare waarde voor de veiligheid en beveiliging van je project. Maar meer dan alleen het hebben van beveiligingscamera's, is de juiste positionering ervan van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat ze effectief zijn. Stel je voor dat een camera een dode hoek heeft waar potentiële bedreigingen onopgemerkt kunnen blijven. Hoe weet je dan welke camera waar moet worden geplaatst? Bij Kooi Camerabewaking begrijpen we het belang van de positionering van beveiligingscamera's en hebben we experts die er alles van af weten. Als je meer wilt weten over het cruciale belang van de positionering van beveiligingscamera's, lees dan verder.

  06 juli '23 (13:11)

  Renoveren met kunststof kozijnen kan zorgen voor een geldbesparing

  Bij het renoveren van een huis zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden, waaronder de vervanging van verouderde kozijnen. Het gebruik van kunststof kozijnen biedt tal van voordelen, zowel esthetisch als financieel.

  27 juni '23 (14:14)

  Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

  Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

  26 juni '23 (15:09)

  Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

  Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

  12 juni '23 (15:36)

  Een nieuwe keuken gewenst? Kijk hier eens naar

  Heb je het gevoel dat jouw keuken wel een upgrade kan gebruiken? Of je nu graag kookt of gewoon op zoek bent naar wat meer inspiratie in huis, jouw keuken is een plek waar je dagelijks veel tijd doorbrengt. Het is dan ook belangrijk dat deze plek praktisch en mooi is tegelijkertijd. Maar waar begin je nou bij het verbouwen van jouw keuken? En welke stijl past nou echt bij jouw smaak en jouw huis? In dit artikel geven we je een aantal tips over hoe je het beste aan de slag kunt gaan met het verbouwen of vernieuwen van jouw keuken. Laat je inspireren en tover jouw keuken om tot een prachtige nieuwe ruimte in jouw huis!