Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Een veilig gevoel dankzij een kluis

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 8 min
location_on [xx]km
Een kluis is een onmisbaar item voor iedere nieuwbouwwoning. Het is belangrijk om belangrijke documenten en waardevolle spullen veilig te bewaren, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over diefstal of verlies. Maar hoe kies je de juiste kluis voor jouw nieuwbouwwoning? Hieronder vind je enkele tips en overwegingen om rekening mee te houden bij het kiezen van een kluis.
 1. Grootte en capaciteit: Kies een kluis die groot genoeg is om al je waardevolle spullen te bewaren, zoals contracten, sleutels, geld en andere belangrijke items. Zorg ervoor dat de kluis niet alleen groot genoeg is voor de huidige items die je wilt opbergen, maar ook voor toekomstige items.
 2. Veiligheidsniveau: Overweeg het beveiligingsniveau van de kluis. Kies voor een kluis met een hoog beveiligingsniveau om diefstal te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een kluis met een combinatieslot, een elektronisch slot of zelfs biometrische toegang. Zorg er ook voor dat de kluis robuust genoeg is om inbraakpogingen te weerstaan.
 3. Draagbaarheid: Overweeg of de kluis gemakkelijk te verplaatsen is van de ene naar de andere locatie. Als je de kluis regelmatig moet verplaatsen, kies dan voor een kluis met wielen en een handvat.
 4. Brandwerendheid: Overweeg of de kluis bestand is tegen brand. Als je belangrijke documenten en andere items opbergt die niet verloren mogen gaan bij brand, kies dan voor een kluis met een hoge brandwerendheid.
 5. Installatie: Overweeg of je de kluis permanent wilt installeren of dat je hem liever verplaatsbaar wilt houden. Als je de kluis permanent wilt installeren, zorg er dan voor dat je de nodige bevestigingsmiddelen hebt om de kluis veilig te bevestigen.
 6. Prijs: Overweeg het budget dat je beschikbaar hebt voor de kluis. Een kluis is een investering die op de lange termijn zijn vruchten afwerpt, dus kies niet altijd voor de goedkoopste optie.

 

Wat bewaar je in een kluis?

Een kluis biedt de perfecte oplossing voor het veilig bewaren van belangrijke documenten en waardevolle spullen. Maar wat voor spullen zijn geschikt om in een kluis op te bergen? Hieronder vind je een aantal suggesties voor wat je allemaal in een kluis kan bewaren.

 1. Belangrijke documenten: Een kluis is ideaal voor het veilig opbergen van belangrijke documenten, zoals contracten, diploma's, paspoorten, geboorteaktes en huwelijksaktes. Dit zijn documenten die je niet zomaar kwijt wilt raken of die in verkeerde handen terecht mogen komen.
 2. Sieraden: Sieraden zijn vaak waardevolle en kostbare bezittingen die je graag wilt beschermen. Een kluis biedt de veiligheid die nodig is om deze spullen te bewaren.
 3. Geld: Als je cash geld bezit, dan is het verstandig om dit in een kluis te bewaren. Dit geldt vooral als je veel contant geld in huis hebt of als je regelmatig grote bedragen op zak hebt.
 4. Elektronica: Elektronische apparatuur zoals laptops, tablets en smartphones zijn vaak kostbare spullen die veel persoonlijke informatie bevatten. Het is belangrijk om deze spullen veilig op te bergen en te beschermen tegen diefstal.
 5. Sleutels: Sleutels van waardevolle spullen, zoals auto's en motoren, zijn ook geschikt om in een kluis te bewaren. Zo voorkom je dat ze gestolen worden en bespaar je jezelf de kosten en moeite om nieuwe sleutels te laten maken.

Het kiezen van de juiste kluis voor een nieuwbouwwoning is een belangrijke beslissing. Zorg ervoor dat je rekening houdt met alle bovengenoemde factoren voordat je een keuze maakt. Een goede kluis biedt de gemoedsrust en zekerheid dat je waardevolle spullen en documenten veilig zijn.

23 mei '24 (15:34)

Lokaal het grondwaterpeil verlagen voor de bouw

De afgelopen jaren leek de ene extreme weersituatie de ander op te volgen. De zomers van 2018 en 2022 behoorden bijvoorbeeld tot de top zes droogste ooit gemeten. Meer recenter is 2023 juist weer het natste jaar ooit gemeten. Vanwege klimaatverandering zullen extremen vaker voorkomen, zo is de verwachting. Dat levert grote uitdagingen op het grondwaterpeil in ons land voortdurend goed te reguleren. Hieronder lees je meer over hoe grondwater de bouw beïnvloedt, en hoe belangrijk bronbemaling is.

22 mei '24 ( 8:56)

De risico’s voor de omgeving bij sloop

Sloopwerkzaamheden kunnen niet worden uitgevoerd zonder dat er rekening moet worden gehouden met de risico’s op schade en hinder. Tijdens het slopen van gebouwen of het bouwklaar maken van gebieden is er een verhoogd risico op obstructies en gevaar. In dit blog ontdekt u de grootste risico’s rondom sloopwerk en leest u hoe u de kans op hinder kunt verkleinen.

06 mei '24 (14:45)

Een kijkje achter de schermen bij het installeren van zonnepanelen

Het installeren van zonnepanelen is een nauwkeurig proces dat bestaat uit meerdere stappen, van de voorbereiding tot de daadwerkelijke plaatsing en aansluiting van de panelen op het elektriciteitsnetwerk van je woning.

29 april '24 ( 8:30)

Dit zijn de eettafel trends van 2024

De eettafel is het hart van iedere eetkamer of open keuken. Het is niet alleen een functioneel meubelstuk, maar ook een belangrijk element in het interieur. Het heeft veel invloed op de algehele sfeer in de ruimte! Dit jaar zien we een aantal duidelijke trends in tafelontwerpen, waarbij maatwerk en duurzaam materiaalgebruik de boventoon voeren. Laten we eens kijken naar de eettafels trends die er dit jaar bovenuit springen.

15 april '24 ( 9:24)

Het Financieren van Je Nieuwbouwwoning

Het kopen van een nieuwbouwwoning is een spannende stap in je leven. Je hebt de kans om een huis te laten bouwen dat aan al je wensen voldoet, van de lay-out tot de materialen en afwerking. Maar voordat je de sleutels van je droomhuis in handen hebt, moet je nadenken over hoe je deze investering gaat bekostigen. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende manieren waarop je je nieuwbouwwoning kunt financieren.

27 maart '24 ( 8:37)

Een diepere blik op het efficiënt inzetten van afvalcontainers in de bouw

Bij het plannen van een bouw- of renovatieproject is efficiëntie een sleutelwoord. Of je nu een professional bent in de bouwsector of een doe-het-zelver, het beheren van afval en materialen is essentieel voor een gestroomlijnd proces. In dit artikel nemen we een diepere blik op het gebruik van afvalcontainers als een slimme oplossing voor afvalbeheer en opslag tijdens bouwprojecten.Containers zijn niet alleen een kosteneffectieve keuze, maar bieden ook het gemak van flexibiliteit en mobiliteit. Met een breed scala aan beschikbare maten en types, kun je precies de container vinden die past bij jouw projectbehoeften. Maar hoe kies je de juiste container en wat zijn de voordelen in de bouw?

14 maart '24 ( 8:30)

Vochtproblemen in huis: oorzaken en oplossingen

Vochtproblemen in huis zijn ontzettend vervelend. Het kan niet alleen je muren, vloeren en plafonds beschadigen, maar op de lange termijn ook slecht zijn voor de gezondheid. In dit artikel worden zowel de symptomen en oorzaken als de oplossingen voor vochtproblemen besproken. Je leest waar je op moet letten, hoe je vocht kunt verminderen en waarom een woning isoleren op de juiste manier van groot belang is.

26 februari '24 ( 9:49)

Projectzonwering Nederland: de bouwsteen voor een duurzame toekomst

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en daarom is het goed om na te denken over alle aspecten in ons leven als het gaat om duurzaamheid. Een cruciaal aspect dat kan bijdragen aan een groenere toekomst is het gebruik van zonwering bij gebouwen. In dit artikel gaan we dieper in op het concept projectzonwering Nederland.

09 februari '24 ( 8:36)

Levering bouwstoffen: waar moet je op letten?

In de bouwsector is het leveren van bouwstoffen een zeer belangrijk onderdeel van elk bouwproject. Of het nu gaat om beton, stenen, zand of cement, het is van cruciaal belang dat de juiste bouwstoffen op tijd en op de juiste plaats worden geleverd. Het kiezen van de juiste leverancier voor bouwstoffen kan een groot verschil maken in termen van kwaliteit, prijs en betrouwbaarheid. In dit artikel zullen we bespreken waar je op moet letten bij de levering van bouwstoffen en hoe een gerenommeerd bedrijf zoals VMGroup je hierbij kan helpen.

22 januari '24 (14:01)

Voeg waarde en sfeer toe aan je huis

Heb je ooit nagedacht over het toevoegen van een overkapping aan huis? Niet alleen brengt het een esthetische verbetering, maar het biedt ook tal van voordelen die zowel de waarde van je woning kunnen verhogen als je dagelijks leven kunnen verrijken. Een overkapping biedt ook de perfecte gelegenheid om je eigen groene oase te creëren. Door het integreren van planten en bloemen binnen je overdekte buitenruimte, kun je een rustgevende en natuurlijke sfeer creëren. Het is bewezen dat groen om ons heen een positief effect heeft op ons welzijn.