Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Een veilig gevoel dankzij een kluis

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 8 min
Een kluis is een onmisbaar item voor iedere nieuwbouwwoning. Het is belangrijk om belangrijke documenten en waardevolle spullen veilig te bewaren, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over diefstal of verlies. Maar hoe kies je de juiste kluis voor jouw nieuwbouwwoning? Hieronder vind je enkele tips en overwegingen om rekening mee te houden bij het kiezen van een kluis.
 1. Grootte en capaciteit: Kies een kluis die groot genoeg is om al je waardevolle spullen te bewaren, zoals contracten, sleutels, geld en andere belangrijke items. Zorg ervoor dat de kluis niet alleen groot genoeg is voor de huidige items die je wilt opbergen, maar ook voor toekomstige items.
 2. Veiligheidsniveau: Overweeg het beveiligingsniveau van de kluis. Kies voor een kluis met een hoog beveiligingsniveau om diefstal te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een kluis met een combinatieslot, een elektronisch slot of zelfs biometrische toegang. Zorg er ook voor dat de kluis robuust genoeg is om inbraakpogingen te weerstaan.
 3. Draagbaarheid: Overweeg of de kluis gemakkelijk te verplaatsen is van de ene naar de andere locatie. Als je de kluis regelmatig moet verplaatsen, kies dan voor een kluis met wielen en een handvat.
 4. Brandwerendheid: Overweeg of de kluis bestand is tegen brand. Als je belangrijke documenten en andere items opbergt die niet verloren mogen gaan bij brand, kies dan voor een kluis met een hoge brandwerendheid.
 5. Installatie: Overweeg of je de kluis permanent wilt installeren of dat je hem liever verplaatsbaar wilt houden. Als je de kluis permanent wilt installeren, zorg er dan voor dat je de nodige bevestigingsmiddelen hebt om de kluis veilig te bevestigen.
 6. Prijs: Overweeg het budget dat je beschikbaar hebt voor de kluis. Een kluis is een investering die op de lange termijn zijn vruchten afwerpt, dus kies niet altijd voor de goedkoopste optie.

 

Wat bewaar je in een kluis?

Een kluis biedt de perfecte oplossing voor het veilig bewaren van belangrijke documenten en waardevolle spullen. Maar wat voor spullen zijn geschikt om in een kluis op te bergen? Hieronder vind je een aantal suggesties voor wat je allemaal in een kluis kan bewaren.

 1. Belangrijke documenten: Een kluis is ideaal voor het veilig opbergen van belangrijke documenten, zoals contracten, diploma's, paspoorten, geboorteaktes en huwelijksaktes. Dit zijn documenten die je niet zomaar kwijt wilt raken of die in verkeerde handen terecht mogen komen.
 2. Sieraden: Sieraden zijn vaak waardevolle en kostbare bezittingen die je graag wilt beschermen. Een kluis biedt de veiligheid die nodig is om deze spullen te bewaren.
 3. Geld: Als je cash geld bezit, dan is het verstandig om dit in een kluis te bewaren. Dit geldt vooral als je veel contant geld in huis hebt of als je regelmatig grote bedragen op zak hebt.
 4. Elektronica: Elektronische apparatuur zoals laptops, tablets en smartphones zijn vaak kostbare spullen die veel persoonlijke informatie bevatten. Het is belangrijk om deze spullen veilig op te bergen en te beschermen tegen diefstal.
 5. Sleutels: Sleutels van waardevolle spullen, zoals auto's en motoren, zijn ook geschikt om in een kluis te bewaren. Zo voorkom je dat ze gestolen worden en bespaar je jezelf de kosten en moeite om nieuwe sleutels te laten maken.

Het kiezen van de juiste kluis voor een nieuwbouwwoning is een belangrijke beslissing. Zorg ervoor dat je rekening houdt met alle bovengenoemde factoren voordat je een keuze maakt. Een goede kluis biedt de gemoedsrust en zekerheid dat je waardevolle spullen en documenten veilig zijn.

02 juni '23 (13:47)

Geslaagde starthandeling Elzenbos fase 2 in Brummen

Afgelopen week vond de feestelijke starthandeling voor 21 woningen in plan Elzenbos Fase 2 plaats. Samen met de kopers en wethouder Pouwel Inberg is de begane grondvloer gelegd. In samenwerking met BPD en Syntrus Achmea Real Estate and Finance bouwt Roosdom Tijhuis hier 21 duurzame woningen. Het was een feestelijke middag waarbij de gemeente Brummen en Roosdom Tijhuis samen met de kopers de start van de bouw hebben gevierd.   

02 juni '23 (13:36)

Partijen maken afspraken over woningbouw

Veel betaalbare woningen in Maasland II

12 mei '23 ( 8:38)

In Nederland wordt er veel gebouwd, maar wat gebeurt er met al het bouwafval?

Jaarlijks wordt er ongeveer 22,5 miljoen kilo bouwafval geproduceerd in Nederland en de bouwsector is verantwoordelijk voor 25% van al het afval in het land, volgens het CBS. Bouwafval kan bestaan uit verschillende materialen zoals puin, hout, metalen, kunststoffen en dakafval. Renewi is een van de grootste bouwafvalrecyclers in Nederland en verwerkt meer dan 700 miljoen kilo bouwafval per jaar. Maar wat gebeurt er precies met al dat bouwafval?

11 mei '23 ( 9:31)

Wordt een nieuwbouwwoning volledig afgewerkt opgeleverd?

Het is een veelvoorkomend misverstand dat een nieuwbouwwoning altijd volledig afgewerkt wordt opgeleverd. In werkelijkheid is het vaak zo dat een nieuwbouwwoning nog moet worden gestuct. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren. Eén van de redenen waarom een nieuwbouwwoning vaak nog gestuct moet worden, is omdat de muren en plafonds vaak niet volledig glad zijn afgewerkt. Dit kan komen door de manier waarop het beton of de bakstenen zijn geplaatst en kan resulteren in onregelmatigheden in de muren en plafonds. Door het stucwerk van kan de muur worden glad gemaakt en kan er een mooie, egale afwerking worden gecreëerd, wat vervolgens kan worden gesaust of behangt.

03 mei '23 (13:23)

Akoestiek in huis verbeteren? Een akoestisch plafond is dé oplossing

 Grote woningen met ruime kamers zijn super mooi, maar komen ook met uitdagingen. Zo moet je goed nadenken over de akoestiek in huis. Met een aantal hoogpolige vloerkleden en dikke gordijnen kun je de echo verminderen. Toch zal het effect niet optimaal zijn. Wil je de galm in huis écht elimineren? Dan moet je de met een akoestisch plafond. Hiermee pak je het probleem aan bij de basis. Je leest meer over de voordelen en mogelijkheden van akoestische plafonds in het onderstaande artikel.

28 april '23 ( 9:15)

Waar kan de ideeënbrievenbus voor worden gebruikt?

Een brievenbus, we hebben er allemaal een. Ieder adres in Nederland heeft de mogelijkheid om post te ontvangen. Of het nou gaat om een woonadres of een zakelijk adres, overal wordt wel eens post ontvangen. Hoewel er tegenwoordig veel digitaal verzonden wordt, blijft er altijd nog een gedeelte fysieke post over. Ook het sturen van feliciatiekaarten of rouwkaarten wordt nog regelmatig fysiek gedaan, dus via de brievenbus. Soms gaat het om een brievenbus postkast, soms gaat het om een inworpgleuf in de deur. Het is afhankelijk van wat je wens hierin is én hoe ver de voordeur van de straat af staat.

13 april '23 ( 9:26)

Trends in de bouwsector

Net als in elke andere sector ontwikkelen er elke keer nieuwe trends. Zo ook in de bouwsector. In dit artikel bespreken we twee trends op het gebied van de bouw, namelijk: duurzaamheid in de bouw en veranderingen in de demografische samenstelling.

12 april '23 (15:23)

Waarom is het stikstofprobleem van invloed op de bouwsector

Het stikstofprobleem is het meest besproken onderwerp in het nieuws de afgelopen tijd. Door het stikstofbeleid van de overheid zijn de boeren in opstand gekomen en protesteren zij tegen dit beleid. Maar wat is stikstof nou eigenlijk? En waarom heeft dit invloed op de bouwsector? We vertellen het je in dit artikel.

06 april '23 (13:32)

Trends in de architectuur

De architectuur is een constant evoluerend vakgebied, nieuwe trends en stijlen komen voortdurend op. Door de vele ontwikkelingen zijn er steeds meer trends in de architectuur. Deze trends zijn van grote invloed op de architectuurwereld. Hieronder bespreken we enkele van de huidige trends in de architectuur.

05 april '23 ( 9:48)

Belangrijkste regel- en wetgevingen voor de bouwsector

Bij het (ver)bouwen van jouw huis of andere projecten die te maken hebben met de bouw krijg je te maken met verschillende wetten en regels waar je je aan moet houden. Als je de regels en wetten niet volgt heb je kans dat je het project niet kunt uitvoeren of moet slopen als het al uitgevoerd is en wordt afgekeurd. De controle of je aan deze regels voldoet wordt gedaan door de gemeente. In dit artikel zetten we de verschillende regel- en wetgevingen op een rijtje.