Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Een goede aannemer vinden, waar moet je op letten?

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 30 min
location_on [xx]km
Als je van plan bent om jouw huis te verbouwen, is het vinden van een goede aannemer een van de belangrijkste stappen in het proces. Een verbouwing kan een grote investering zijn, dus het is belangrijk om de juiste aannemer te vinden die je vertrouwt en die het werk goed kan doen. Nu is de vraag: hoe vind je nu de juiste aannemer voor jouw verbouwingsproject? In deze tekst geven wij je enkele tips.

Wat doet een aannemer precies?

  • Maakt een gedetailleerde offerte op basis van de wensen en eisen van de opdrachtgever;
  • Coördineert de uitvoering van de verbouwing en stuurt vakmensen aan;
  • Zorgt voor de planning en logistiek van het project;
  • Bestelt de benodigde materialen en zorgt voor de juiste hoeveelheden en kwaliteit;
  • Houdt rekening met de geldende wet- en regelgeving, zoals vergunningen en veiligheidsvoorschriften;
  • Bewaakt het budget en informeert de opdrachtgever over eventuele kostenoverschrijdingen;
  • Communiceert regelmatig met de opdrachtgever over de voortgang van het project;
  • Zorgt voor de oplevering van het project en neemt eventuele nazorg op zich.

Enkele tips voor het vinden van een goede aannemer

Vraag om aanbevelingen

Een van de beste manieren om een goede aannemer te vinden, is door aanbevelingen te vragen aan vrienden, familie of collega's. Als iemand die je kent recentelijk een verbouwing heeft laten uitvoeren en tevreden was met de aannemer, dan is de kans groot dat jij ook tevreden zult zijn met diezelfde aannemer.

Doe onderzoek online

Naast het vragen van aanbevelingen, kun je ook online onderzoek doen naar aannemers bij jou in de buurt. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van Google, maar er zijn ook speciale platforms zoals Werkspot en Bouwmatch waarop aannemers zich kunnen aanmelden en hun werk kunnen presenteren.

Check referenties

Als je een aantal potentiële aannemers hebt gevonden, is het belangrijk om referenties te checken. Vraag naar referenties van eerdere klanten en neem contact met hen op om te vragen naar hun ervaringen met de betreffende aannemer. Zo krijg je een goed beeld van de kwaliteit van het werk en de service van de aannemer.

Vraag om offertes

Als je eenmaal een aantal aannemers hebt geselecteerd, is het tijd om offertes aan te vragen. Zorg ervoor dat je alle details van jouw verbouwingsproject goed beschrijft in jouw offerteaanvraag, zodat de aannemers een zo nauwkeurig mogelijke offerte kunnen opstellen. Vergelijk vervolgens de offertes op prijs, maar let ook op de kwaliteit van de voorgestelde materialen en de tijdsduur van het project.

Let op keurmerken en certificaten

Als je een goede aannemer zoekt, is het ook verstandig om te kijken of de aannemer over keurmerken en certificaten beschikt. Dit geeft aan dat de aannemer voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen en dat hij of zij zich houdt aan bepaalde regels en richtlijnen. Voorbeelden van keurmerken zijn het BouwGarant-keurmerk en het Keurmerk Kwaliteitsvakman.

Maak duidelijke afspraken

Als je een aannemer hebt gevonden en je gaat akkoord met de offerte, is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken over de werkzaamheden, de planning, de betalingen en eventuele garanties. Leg deze afspraken vast in een contract en zorg ervoor dat beide partijen het contract ondertekenen. Zo voorkom je misverstanden en discussies achteraf.

Blijf betrokken

Als de verbouwing eenmaal van start is gegaan, is het belangrijk om betrokken te blijven bij het proces. Maak afspraken met de aannemer over hoe vaak je updates wilt ontvangen en hoe je op de hoogte gehouden wilt worden van de voortgang. Loop ook regelmatig samen met de aannemer door het project om te controleren of alles naar wens verloopt en of er nog aanpassingen nodig zijn.


Wees realistisch over de planning

Een verbouwing kan soms langer duren dan je in eerste instantie had gedacht. Wees daarom realistisch over de planning en houd rekening met eventuele tegenvallers, zoals slecht weer of vertragingen in de levering van materialen. Maak samen met de aannemer een realistische planning en houd hierbij ook rekening met mogelijke vertragingen.

Communiceer open en eerlijk

Het is belangrijk om open en eerlijk te communiceren met de aannemer. Als er zich problemen voordoen of als je niet tevreden bent met bepaalde aspecten van het project, bespreek dit dan direct met de aannemer. Zo kan er snel actie ondernomen worden en voorkom je dat problemen zich opstapelen.

Betaal op tijd

Tot slot is het belangrijk om op tijd te betalen. Spreek van tevoren af wanneer er betaald moet worden en hoeveel er per keer betaald moet worden. Houd je aan deze afspraken en betaal op tijd om te voorkomen dat er vertragingen ontstaan in het project of dat er onnodige discussies ontstaan.

Door: Nationale Bouwgids

 

28 november '23 (10:48)

Coquillegieten voor het gieten van aluminium legeringen

Coquillegieten staat bekend om zijn vermogen om een breed scala aan gietstukken te produceren. Dit proces gebruikt een zware gietvorm, bestaande uit twee helften, wat het bijzonder geschikt maakt voor het gieten van aluminium legeringen. In dit blog verkennen we de veelzijdigheid, voordelen en overwegingen van coquillegieten.

27 oktober '23 (15:11)

Ontdek de bouwproducten van Hardeman

Als het aankomt op bouwprojecten, is het van cruciaal belang om te kunnen vertrouwen op de kwaliteit en duurzaamheid van de gebruikte bouwproducten. Hardeman, een toonaangevend bedrijf in de bouwsector, begrijpt dit als geen ander. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1928, heeftHardeman zich gevestigd als een betrouwbare leverancier van hoogwaardige bouwproducten. In dit blogartikel nemen we een diepgaande kijk op enkele van de bouwproducten die Hardeman te bieden heeft en waarom ze een favoriete keuze zijn voor bouwers en aannemers wereldwijd.

13 oktober '23 (15:16)

De ongeëvenaarde voordelen van epdm dakbedekking in de schijnwerpers

Waarom kiezen voor epdm dakbedekking?


EPDM dakbedekking staat bekend om zijn uitstekende prestaties in de dakbedekkingsindustrie. Hier zijn enkele redenen waarom het een populaire keuze is onder huiseigenaren en professionals:

10 oktober '23 (14:50)

Plaatbewerking: van ruw materiaal tot product

Plaatbewerking is essentieel in de productiewereld van vandaag. Het stelt ons in staat om ruwe platen van diverse materialen om te zetten in verfijnde producten die in tal van sectoren worden gebruikt. Maar wat houdt plaatbewerking precies in en waarom is het zo cruciaal?

03 oktober '23 (11:51)

Kooi Camerabewaking op bouwplaatsen: waar, hoe en waarom moeten ze worden geplaatst?

Het hebben van camerabewaking op je bouwplaats is van onschatbare waarde voor de veiligheid en beveiliging van je project. Maar meer dan alleen het hebben van beveiligingscamera's, is de juiste positionering ervan van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat ze effectief zijn. Stel je voor dat een camera een dode hoek heeft waar potentiële bedreigingen onopgemerkt kunnen blijven. Hoe weet je dan welke camera waar moet worden geplaatst? Bij Kooi Camerabewaking begrijpen we het belang van de positionering van beveiligingscamera's en hebben we experts die er alles van af weten. Als je meer wilt weten over het cruciale belang van de positionering van beveiligingscamera's, lees dan verder.

06 juli '23 (13:11)

Renoveren met kunststof kozijnen kan zorgen voor een geldbesparing

Bij het renoveren van een huis zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden, waaronder de vervanging van verouderde kozijnen. Het gebruik van kunststof kozijnen biedt tal van voordelen, zowel esthetisch als financieel.

27 juni '23 (14:14)

Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

26 juni '23 (15:09)

Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

12 juni '23 (15:36)

Een nieuwe keuken gewenst? Kijk hier eens naar

Heb je het gevoel dat jouw keuken wel een upgrade kan gebruiken? Of je nu graag kookt of gewoon op zoek bent naar wat meer inspiratie in huis, jouw keuken is een plek waar je dagelijks veel tijd doorbrengt. Het is dan ook belangrijk dat deze plek praktisch en mooi is tegelijkertijd. Maar waar begin je nou bij het verbouwen van jouw keuken? En welke stijl past nou echt bij jouw smaak en jouw huis? In dit artikel geven we je een aantal tips over hoe je het beste aan de slag kunt gaan met het verbouwen of vernieuwen van jouw keuken. Laat je inspireren en tover jouw keuken om tot een prachtige nieuwe ruimte in jouw huis!

02 juni '23 (13:47)

Geslaagde starthandeling Elzenbos fase 2 in Brummen

Afgelopen week vond de feestelijke starthandeling voor 21 woningen in plan Elzenbos Fase 2 plaats. Samen met de kopers en wethouder Pouwel Inberg is de begane grondvloer gelegd. In samenwerking met BPD en Syntrus Achmea Real Estate and Finance bouwt Roosdom Tijhuis hier 21 duurzame woningen. Het was een feestelijke middag waarbij de gemeente Brummen en Roosdom Tijhuis samen met de kopers de start van de bouw hebben gevierd.