Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Akoestiek in huis verbeteren? Een akoestisch plafond is dé oplossing

Door Fleur Zomer
schedule 5 min
woonkamer-akkoestiek
 Grote woningen met ruime kamers zijn super mooi, maar komen ook met uitdagingen. Zo moet je goed nadenken over de akoestiek in huis. Met een aantal hoogpolige vloerkleden en dikke gordijnen kun je de echo verminderen. Toch zal het effect niet optimaal zijn. Wil je de galm in huis écht elimineren? Dan moet je de akoestiek verbeteren met een akoestisch plafond. Hiermee pak je het probleem aan bij de basis. Je leest meer over de voordelen en mogelijkheden van akoestische plafonds in het onderstaande artikel.

Probleem aanpakken bij de basis

Vaak komt de akoestiek onderaan het lijstje met aandachtspunten te staan. Er wordt eerst gekeken naar mooie meubelstukken en sfeervolle accessoires. Pas wanneer het hele huis stijlvol is ingericht, gaat de aandacht naar het akoestiek probleem. Bij een grote woning is de vervelende galm dan nog nauwelijks te verhelpen met vloerkleden, raamdecoratie of extra sierkussens. Het zal echt bij de basis aangepakt moeten worden. Gelukkig kan een akoestisch plafond op ieder moment worden gerealiseerd. In het ideale geval al tijdens de verbouwing of voor het inrichten, maar het kan ook nog worden toegepast als je er al jaren woont. Met een akoestisch plafond geniet je van de hoogst haalbare geluidsabsorptie in huis.

 

Onzichtbare akoestische oplossing

Een groot voordeel van akoestische plafonds is dat het vrijwel onzichtbaar is. Het kan door de verschillende afwerkingsniveaus geheel naadloos worden toegepast. Het gaat dus nooit ten koste van de mooie architectuur of luxueuze inrichting!

Toe te passen in iedere ruimte

Door de strakke afwerking zijn de plafonds geschikt voor iedere ruimte van de woning. Van de woonkamer en open leefkeuken tot aan je slaapkamer. Akoestische plafonds worden ook vaak gebruikt in werkruimtes en kantoren. De goede geluidsabsorptie zorgt ervoor dat je aangenaam gesprekken kunt voeren. Je bent altijd goed te verstaan. Of het werkoverleg nou plaatsvindt in je thuiskantoor of via een online meeting.

 

Verkrijgbaar in iedere gewenste kleur

Een akoestisch plafond met gespoten afwerking is verkrijgbaar in iedere gewenste kleur. Hierdoor is het perfect aan te passen op de woonstijl en inrichting van de kamer. Als je nog twijfelt over de kleurkeuze, kun je eerst een aantal samples aanvragen.

 

Vele inbouwmogelijkheden

Wist je dat het mogelijk is om verlichting en speakers naadloos in het plafond te verwerken? Vraag altijd naar de inbouwmogelijkheden om het plaatje compleet te maken. Inbouwspots dragen bij aan een moderne en minimalistische look. Het neemt de aandacht niet weg van de prachtige designmeubelen die in de kamer staan.

Heb jij al eens een akoestisch plafond overwogen?

02 juni '23 (13:47)

Geslaagde starthandeling Elzenbos fase 2 in Brummen

Afgelopen week vond de feestelijke starthandeling voor 21 woningen in plan Elzenbos Fase 2 plaats. Samen met de kopers en wethouder Pouwel Inberg is de begane grondvloer gelegd. In samenwerking met BPD en Syntrus Achmea Real Estate and Finance bouwt Roosdom Tijhuis hier 21 duurzame woningen. Het was een feestelijke middag waarbij de gemeente Brummen en Roosdom Tijhuis samen met de kopers de start van de bouw hebben gevierd.   

02 juni '23 (13:36)

Partijen maken afspraken over woningbouw

Veel betaalbare woningen in Maasland II

12 mei '23 ( 8:38)

In Nederland wordt er veel gebouwd, maar wat gebeurt er met al het bouwafval?

Jaarlijks wordt er ongeveer 22,5 miljoen kilo bouwafval geproduceerd in Nederland en de bouwsector is verantwoordelijk voor 25% van al het afval in het land, volgens het CBS. Bouwafval kan bestaan uit verschillende materialen zoals puin, hout, metalen, kunststoffen en dakafval. Renewi is een van de grootste bouwafvalrecyclers in Nederland en verwerkt meer dan 700 miljoen kilo bouwafval per jaar. Maar wat gebeurt er precies met al dat bouwafval?

11 mei '23 ( 9:31)

Wordt een nieuwbouwwoning volledig afgewerkt opgeleverd?

Het is een veelvoorkomend misverstand dat een nieuwbouwwoning altijd volledig afgewerkt wordt opgeleverd. In werkelijkheid is het vaak zo dat een nieuwbouwwoning nog moet worden gestuct. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren. Eén van de redenen waarom een nieuwbouwwoning vaak nog gestuct moet worden, is omdat de muren en plafonds vaak niet volledig glad zijn afgewerkt. Dit kan komen door de manier waarop het beton of de bakstenen zijn geplaatst en kan resulteren in onregelmatigheden in de muren en plafonds. Door het stucwerk van kan de muur worden glad gemaakt en kan er een mooie, egale afwerking worden gecreëerd, wat vervolgens kan worden gesaust of behangt.

28 april '23 ( 9:15)

Waar kan de ideeënbrievenbus voor worden gebruikt?

Een brievenbus, we hebben er allemaal een. Ieder adres in Nederland heeft de mogelijkheid om post te ontvangen. Of het nou gaat om een woonadres of een zakelijk adres, overal wordt wel eens post ontvangen. Hoewel er tegenwoordig veel digitaal verzonden wordt, blijft er altijd nog een gedeelte fysieke post over. Ook het sturen van feliciatiekaarten of rouwkaarten wordt nog regelmatig fysiek gedaan, dus via de brievenbus. Soms gaat het om een brievenbus postkast, soms gaat het om een inworpgleuf in de deur. Het is afhankelijk van wat je wens hierin is én hoe ver de voordeur van de straat af staat.

13 april '23 ( 9:26)

Trends in de bouwsector

Net als in elke andere sector ontwikkelen er elke keer nieuwe trends. Zo ook in de bouwsector. In dit artikel bespreken we twee trends op het gebied van de bouw, namelijk: duurzaamheid in de bouw en veranderingen in de demografische samenstelling.

12 april '23 (15:23)

Waarom is het stikstofprobleem van invloed op de bouwsector

Het stikstofprobleem is het meest besproken onderwerp in het nieuws de afgelopen tijd. Door het stikstofbeleid van de overheid zijn de boeren in opstand gekomen en protesteren zij tegen dit beleid. Maar wat is stikstof nou eigenlijk? En waarom heeft dit invloed op de bouwsector? We vertellen het je in dit artikel.

06 april '23 (13:32)

Trends in de architectuur

De architectuur is een constant evoluerend vakgebied, nieuwe trends en stijlen komen voortdurend op. Door de vele ontwikkelingen zijn er steeds meer trends in de architectuur. Deze trends zijn van grote invloed op de architectuurwereld. Hieronder bespreken we enkele van de huidige trends in de architectuur.

05 april '23 ( 9:48)

Belangrijkste regel- en wetgevingen voor de bouwsector

Bij het (ver)bouwen van jouw huis of andere projecten die te maken hebben met de bouw krijg je te maken met verschillende wetten en regels waar je je aan moet houden. Als je de regels en wetten niet volgt heb je kans dat je het project niet kunt uitvoeren of moet slopen als het al uitgevoerd is en wordt afgekeurd. De controle of je aan deze regels voldoet wordt gedaan door de gemeente. In dit artikel zetten we de verschillende regel- en wetgevingen op een rijtje.