Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Wordt een nieuwbouwwoning volledig afgewerkt opgeleverd?

Door Fleur Zomer
schedule 6 min
nieuwbouwwoning bouw aannemer
Het is een veelvoorkomend misverstand dat een nieuwbouwwoning altijd volledig afgewerkt wordt opgeleverd. In werkelijkheid is het vaak zo dat een nieuwbouwwoning nog moet worden gestuct. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren. Eén van de redenen waarom een nieuwbouwwoning vaak nog gestuct moet worden, is omdat de muren en plafonds vaak niet volledig glad zijn afgewerkt. Dit kan komen door de manier waarop het beton of de bakstenen zijn geplaatst en kan resulteren in onregelmatigheden in de muren en plafonds. Door het stucwerk van stukadoors kan de muur worden glad gemaakt en kan er een mooie, egale afwerking worden gecreëerd, wat vervolgens kan worden gesaust of behangt.

Muren en plafonds niet altijd waterpas

Een andere reden waarom een nieuwbouwwoning vaak nog moet worden gestuct, is omdat de muren en plafonds vaak niet helemaal waterpas zijn. Dit kan het gevolg zijn van kleine onregelmatigheden in de bouw of vanwege de natuurlijke eigenschappen van het gebruikte materiaal. Stucwerk kan gebruikt worden om de muren en plafonds recht te maken en te zorgen voor een egaal geheel. Dunpleister nieuwbouw is bijvoorbeeld dus niet alleen decoratief gezien van toegevoegde waarde, maar zorgt er ook voor dat de muren en plafonds geen afwijking meer hebben. Juist omdat de afwijking minimaal is, is het met vaak een laag eenvoudig te corrigeren.

 

De kosten

Wat we ook vaak zien, is dat het kan zijn dat de aannemer ervoor kiest om de muren en plafonds niet te stucen, om de kosten te drukken. Dit kan resulteren in een ruw en onafgewerkt uiterlijk van de muren en plafonds, wat niet past bij de gewenste uitstraling van de woning. Uiteraard wordt dit van tevoren wel aangegeven, zodat je ook weet dat deze kosten nog voor je eigen rekening komen, mits je er natuurlijk voor kiest om de wanden en plafonds te stucen. Doe je dit niet, dan kan dit ook zorgen voor een flinke besparing. Of het verstandig is, is helemaal aan jezelf. Als je het ons vraagt, is de kans groot dat je hier op lange termijn spijt van zult krijgen. Helemaal wanneer je besluit je muren te behangen, terwijl deze niet egaal zijn. De oneffenheden zie je dan namelijk vaak terug door het behang of sauswerk.

 

Tot slot

Uiteindelijk is het stucen van een nieuwbouwwoning vaak noodzakelijk om een egale afwerking te krijgen en om de duurzaamheid van de muren en plafonds te verbeteren. Door het stucen van de muren en plafonds, zal de woning er mooier uitzien en kunnen de muren en plafonds langer meegaan. Het is belangrijk om te weten dat een nieuwbouwwoning niet altijd volledig afgewerkt wordt opgeleverd en dat het stucen van de muren en plafonds een belangrijk onderdeel is van de afwerking van de woning. Het is daarom dus ook zeker niet aan te raden om hierop te besparen. Wat je wel kunt doen, is dat wanneer je de keuze hebt om dit zelf te laten doen of dat de aannemer dit voor je regelt, je zelf een stucadoor zoekt, zodat je de kosten nog enigszins zelf in de hand kunt houden.

06 juli '23 (13:11)

Renoveren met kunststof kozijnen kan zorgen voor een geldbesparing

Bij het renoveren van een huis zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden, waaronder de vervanging van verouderde kozijnen. Het gebruik van kunststof kozijnen biedt tal van voordelen, zowel esthetisch als financieel.

27 juni '23 (14:14)

Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

26 juni '23 (15:09)

Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

12 juni '23 (15:36)

Een nieuwe keuken gewenst? Kijk hier eens naar

Heb je het gevoel dat jouw keuken wel een upgrade kan gebruiken? Of je nu graag kookt of gewoon op zoek bent naar wat meer inspiratie in huis, jouw keuken is een plek waar je dagelijks veel tijd doorbrengt. Het is dan ook belangrijk dat deze plek praktisch en mooi is tegelijkertijd. Maar waar begin je nou bij het verbouwen van jouw keuken? En welke stijl past nou echt bij jouw smaak en jouw huis? In dit artikel geven we je een aantal tips over hoe je het beste aan de slag kunt gaan met het verbouwen of vernieuwen van jouw keuken. Laat je inspireren en tover jouw keuken om tot een prachtige nieuwe ruimte in jouw huis!

02 juni '23 (13:47)

Geslaagde starthandeling Elzenbos fase 2 in Brummen

Afgelopen week vond de feestelijke starthandeling voor 21 woningen in plan Elzenbos Fase 2 plaats. Samen met de kopers en wethouder Pouwel Inberg is de begane grondvloer gelegd. In samenwerking met BPD en Syntrus Achmea Real Estate and Finance bouwt Roosdom Tijhuis hier 21 duurzame woningen. Het was een feestelijke middag waarbij de gemeente Brummen en Roosdom Tijhuis samen met de kopers de start van de bouw hebben gevierd.   

02 juni '23 (13:36)

Partijen maken afspraken over woningbouw

Veel betaalbare woningen in Maasland II

12 mei '23 ( 8:38)

In Nederland wordt er veel gebouwd, maar wat gebeurt er met al het bouwafval?

Jaarlijks wordt er ongeveer 22,5 miljoen kilo bouwafval geproduceerd in Nederland en de bouwsector is verantwoordelijk voor 25% van al het afval in het land, volgens het CBS. Bouwafval kan bestaan uit verschillende materialen zoals puin, hout, metalen, kunststoffen en dakafval. Renewi is een van de grootste bouwafvalrecyclers in Nederland en verwerkt meer dan 700 miljoen kilo bouwafval per jaar. Maar wat gebeurt er precies met al dat bouwafval?

03 mei '23 (13:23)

Akoestiek in huis verbeteren? Een akoestisch plafond is dé oplossing

 Grote woningen met ruime kamers zijn super mooi, maar komen ook met uitdagingen. Zo moet je goed nadenken over de akoestiek in huis. Met een aantal hoogpolige vloerkleden en dikke gordijnen kun je de echo verminderen. Toch zal het effect niet optimaal zijn. Wil je de galm in huis écht elimineren? Dan moet je de akoestiek verbeteren met een akoestisch plafond. Hiermee pak je het probleem aan bij de basis. Je leest meer over de voordelen en mogelijkheden van akoestische plafonds in het onderstaande artikel.

28 april '23 ( 9:15)

Waar kan de ideeënbrievenbus voor worden gebruikt?

Een brievenbus, we hebben er allemaal een. Ieder adres in Nederland heeft de mogelijkheid om post te ontvangen. Of het nou gaat om een woonadres of een zakelijk adres, overal wordt wel eens post ontvangen. Hoewel er tegenwoordig veel digitaal verzonden wordt, blijft er altijd nog een gedeelte fysieke post over. Ook het sturen van feliciatiekaarten of rouwkaarten wordt nog regelmatig fysiek gedaan, dus via de brievenbus. Soms gaat het om een brievenbus postkast, soms gaat het om een inworpgleuf in de deur. Het is afhankelijk van wat je wens hierin is én hoe ver de voordeur van de straat af staat.