Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

In Nederland wordt er veel gebouwd, maar wat gebeurt er met al het bouwafval?

Door Renewi
schedule 4 min
renewi container
Jaarlijks wordt er ongeveer 22,5 miljoen kilo bouwafval geproduceerd in Nederland en de bouwsector is verantwoordelijk voor 25% van al het afval in het land, volgens het CBS. Bouwafval kan bestaan uit verschillende materialen zoals puin, hout, metalen, kunststoffen en dakafval. Renewi is een van de grootste bouwafvalrecyclers in Nederland en verwerkt meer dan 700 miljoen kilo bouwafval per jaar. Maar wat gebeurt er precies met al dat bouwafval?

De bouwsector heeft steeds meer aandacht voor circulariteit, en dat is begrijpelijk. In minder dan zeven jaar, in 2030, streeft Nederland ernaar 50% meer gerecyclede grondstoffen te gebruiken. Op de bouwplaats is er een schat aan nieuwe grondstoffen te vinden, zoals stoeptegels die kunnen worden hergebruikt als basis voor nieuwe wegen en oud hout dat kan worden omgetoverd tot een nieuwe kast. Om de waardevolle grondstoffen optimaal te kunnen hergebruiken, is het belangrijk om het afval al op de bouwplaats te scheiden. Renewi biedt aparte containers voor alle afvalstromen die vrijkomen bij de bouw, zoals puin, hout, isolatiemateriaal, dakafval en vaten voor gevaarlijk afval. Deze containers worden indien gewenst voorzien van duidelijke informatieborden, zodat het afval direct op de bouwplaats gescheiden kan worden. Dit kan niet alleen kosten besparen, maar is ook beter voor het milieu. Wanneer puinafval bijvoorbeeld apart wordt aangeboden, kan het tot wel 99% hergebruikt worden.

 

Renewi kan bedrijven en organisaties voorzien van waardevolle analyses van de afvalscheiding, zoals de hoeveelheid schoon puin, afvalhout en bouw- en sloopafval die verwerkt wordt. Op basis van deze rapportages kan de klant inzicht krijgen in waar er nog meer recyclingkansen liggen en kan er meer bewustwording ontstaan. Renewi streeft ernaar om nog duurzamer om te gaan met afval en waarde uit afval te halen, in plaats van het te storten of te verbranden. Door een container te bestellen bij Renewi draag je direct bij aan deze duurzame missie. Het is tijd voor minder nieuwbouw en meer hergebruik. Geef jouw bouwafval een nieuw leven en bestel jouw container op renewi.com.

 

Door Renewi
Flight Forum 240, 5657 DH, Eindhoven
11 mei '23 ( 9:31)

Wordt een nieuwbouwwoning volledig afgewerkt opgeleverd?

Het is een veelvoorkomend misverstand dat een nieuwbouwwoning altijd volledig afgewerkt wordt opgeleverd. In werkelijkheid is het vaak zo dat een nieuwbouwwoning nog moet worden gestuct. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren. Eén van de redenen waarom een nieuwbouwwoning vaak nog gestuct moet worden, is omdat de muren en plafonds vaak niet volledig glad zijn afgewerkt. Dit kan komen door de manier waarop het beton of de bakstenen zijn geplaatst en kan resulteren in onregelmatigheden in de muren en plafonds. Door het stucwerk van kan de muur worden glad gemaakt en kan er een mooie, egale afwerking worden gecreëerd, wat vervolgens kan worden gesaust of behangt.

03 mei '23 (13:23)

Akoestiek in huis verbeteren? Een akoestisch plafond is dé oplossing

 Grote woningen met ruime kamers zijn super mooi, maar komen ook met uitdagingen. Zo moet je goed nadenken over de akoestiek in huis. Met een aantal hoogpolige vloerkleden en dikke gordijnen kun je de echo verminderen. Toch zal het effect niet optimaal zijn. Wil je de galm in huis écht elimineren? Dan moet je de met een akoestisch plafond. Hiermee pak je het probleem aan bij de basis. Je leest meer over de voordelen en mogelijkheden van akoestische plafonds in het onderstaande artikel.

28 april '23 ( 9:15)

Waar kan de ideeënbrievenbus voor worden gebruikt?

Een brievenbus, we hebben er allemaal een. Ieder adres in Nederland heeft de mogelijkheid om post te ontvangen. Of het nou gaat om een woonadres of een zakelijk adres, overal wordt wel eens post ontvangen. Hoewel er tegenwoordig veel digitaal verzonden wordt, blijft er altijd nog een gedeelte fysieke post over. Ook het sturen van feliciatiekaarten of rouwkaarten wordt nog regelmatig fysiek gedaan, dus via de brievenbus. Soms gaat het om een brievenbus postkast, soms gaat het om een inworpgleuf in de deur. Het is afhankelijk van wat je wens hierin is én hoe ver de voordeur van de straat af staat.

13 april '23 ( 9:26)

Trends in de bouwsector

Net als in elke andere sector ontwikkelen er elke keer nieuwe trends. Zo ook in de bouwsector. In dit artikel bespreken we twee trends op het gebied van de bouw, namelijk: duurzaamheid in de bouw en veranderingen in de demografische samenstelling.

12 april '23 (15:23)

Waarom is het stikstofprobleem van invloed op de bouwsector

Het stikstofprobleem is het meest besproken onderwerp in het nieuws de afgelopen tijd. Door het stikstofbeleid van de overheid zijn de boeren in opstand gekomen en protesteren zij tegen dit beleid. Maar wat is stikstof nou eigenlijk? En waarom heeft dit invloed op de bouwsector? We vertellen het je in dit artikel.

06 april '23 (13:32)

Trends in de architectuur

De architectuur is een constant evoluerend vakgebied, nieuwe trends en stijlen komen voortdurend op. Door de vele ontwikkelingen zijn er steeds meer trends in de architectuur. Deze trends zijn van grote invloed op de architectuurwereld. Hieronder bespreken we enkele van de huidige trends in de architectuur.

05 april '23 ( 9:48)

Belangrijkste regel- en wetgevingen voor de bouwsector

Bij het (ver)bouwen van jouw huis of andere projecten die te maken hebben met de bouw krijg je te maken met verschillende wetten en regels waar je je aan moet houden. Als je de regels en wetten niet volgt heb je kans dat je het project niet kunt uitvoeren of moet slopen als het al uitgevoerd is en wordt afgekeurd. De controle of je aan deze regels voldoet wordt gedaan door de gemeente. In dit artikel zetten we de verschillende regel- en wetgevingen op een rijtje.

04 april '23 (13:13)

Uitdagingen voor de bouwsector

De bouwsector is een belangrijke motor van de economie en een essentieel onderdeel van onze samenleving. Het bouwen van huizen, gebouwen, wegen en infrastructuur is van vitaal belang voor de groei en ontwikkeling van een land. Echter, net als elke andere sector heeft de bouwsector ook te maken met een aantal uitdagingen. In dit artikel bespreken we kort welke uitdaging er actueel zijn voor de bouwsector.

03 april '23 (13:35)

Een goede aannemer vinden, waar moet je op letten?

Als je van plan bent om jouw huis te verbouwen, is het vinden van een goede aannemer een van de belangrijkste stappen in het proces. Een verbouwing kan een grote investering zijn, dus het is belangrijk om de juiste aannemer te vinden die je vertrouwt en die het werk goed kan doen. Nu is de vraag: hoe vind je nu de juiste aannemer voor jouw verbouwingsproject? In deze tekst geven wij je enkele tips.