Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Partijen maken afspraken over woningbouw

Door Roosdom Tijhuis
schedule 18 min
location_on [xx]km
ROOSDOM TIJHUIS EN GEMEENTE WERKEN SAMEN
Veel betaalbare woningen in Maasland II

Er komen 870 nieuwe woningen in het nieuwste deel van Marslanden II. Dat spreken Roosdom Tijhuis, Syntrus Achmea Real Estate & Finance, BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en de gemeente Hardenberg af. De partijen zetten deze week hun handtekening onder samenwerkingsafspraken. In de volgende fasen van Marslanden II komen veel betaalbare woningen. Ook is er plek voor sociale huurwoningen en enkele tiny houses.

Roosdom Tijhuis, Syntrus Achmea Real Estate & Finance en BPD werken al jarenlang samen met de gemeente Hardenberg bij woningbouw in de Hardenbergse wijk Marslanden II. In de afgelopen jaren zijn in het eerste deel van Marslanden II bijna 350 woningen gebouwd. De woningbouw in het eerste deel van Havezate Es gaat binnenkort van start. Nagenoeg alle kavels in fase 1 zijn verkocht of in optie.

Er komen 870 nieuwe woningen in Marslanden II

Er is nog steeds veel vraag naar woningen. Daarom zorgen de partijen de komende tien jaar voor de bouw van nog eens 870 nieuwe woningen in Marslanden II. De nieuwe woningen komen in de deelgebieden Ydenhoogte, Leehoogte en De Velden. De bestemmingsplannen voor woningbouw in deze gebieden zijn in april vastgesteld door de gemeenteraad.

Als eerste wordt gebouwd in Ydenhoogte. Dit gebied ligt aan de oostkant van de bestaande woningbouw in Marslanden II, tussen deelgebied De Cirkel en de Eugenboersdijk. Daarna ontwikkelen de partijen de andere deelgebieden.

Veel betaalbare woningen voor jongeren en starters

De partijen spreken af dat in dit tweede deel van Marslanden II meer dan 500 betaalbare woningen komen. Woonwethouder Martijn Breukelman: “Door sneller en meer nieuwe woningen te bouwen geven we antwoord op de krappe woningmarkt. We willen zorgen voor passende en betaalbare woningen. Vooral om jongeren de gelegenheid te bieden te starten op de woningmarkt. Daarom bouwen we in Marslanden rijwoningen, beneden-/bovenwoningen. Er is ook plek voor tiny houses. Vechtdal Wonen bouwt minimaal 120 sociale huurwoningen.” Een deel van de nieuwe woningen wordt door Roosdom Tijhuis projectmatig gebouwd. Er komen ook vrije kavels beschikbaar.

Directeur Martin Companje van Roosdom Tijhuis onderschrijft de woorden van de wethouder: “We hebben goed gekeken naar de huidige woningmarkt. En het soort woningen daarop afgestemd. We kijken er naar uit om in goede samenwerking met alle partijen te zorgen voor passende en betaalbare woningen.”

De samenwerkings- en ontwikkelovereenkomst is ondertekend

Maandag 8 mei zetten de partijen hun handtekening onder de samenwerkings- en ontwikkelafspraken. Joost Mulder tekende namens BPD. Martin Companje zette zijn handtekening namens Roosdom Tijhuis en bij volmacht ook voor Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

Woonwethouder Martijn Breukelman ondertekende de afspraken namens de gemeente Hardenberg.

Door Roosdom Tijhuis
Jutestraat 8, 7461 TR, Rijssen
23 mei '24 (15:34)

Lokaal het grondwaterpeil verlagen voor de bouw

De afgelopen jaren leek de ene extreme weersituatie de ander op te volgen. De zomers van 2018 en 2022 behoorden bijvoorbeeld tot de top zes droogste ooit gemeten. Meer recenter is 2023 juist weer het natste jaar ooit gemeten. Vanwege klimaatverandering zullen extremen vaker voorkomen, zo is de verwachting. Dat levert grote uitdagingen op het grondwaterpeil in ons land voortdurend goed te reguleren. Hieronder lees je meer over hoe grondwater de bouw beïnvloedt, en hoe belangrijk bronbemaling is.

22 mei '24 ( 8:56)

De risico’s voor de omgeving bij sloop

Sloopwerkzaamheden kunnen niet worden uitgevoerd zonder dat er rekening moet worden gehouden met de risico’s op schade en hinder. Tijdens het slopen van gebouwen of het bouwklaar maken van gebieden is er een verhoogd risico op obstructies en gevaar. In dit blog ontdekt u de grootste risico’s rondom sloopwerk en leest u hoe u de kans op hinder kunt verkleinen.

06 mei '24 (14:45)

Een kijkje achter de schermen bij het installeren van zonnepanelen

Het installeren van zonnepanelen is een nauwkeurig proces dat bestaat uit meerdere stappen, van de voorbereiding tot de daadwerkelijke plaatsing en aansluiting van de panelen op het elektriciteitsnetwerk van je woning.

29 april '24 ( 8:30)

Dit zijn de eettafel trends van 2024

De eettafel is het hart van iedere eetkamer of open keuken. Het is niet alleen een functioneel meubelstuk, maar ook een belangrijk element in het interieur. Het heeft veel invloed op de algehele sfeer in de ruimte! Dit jaar zien we een aantal duidelijke trends in tafelontwerpen, waarbij maatwerk en duurzaam materiaalgebruik de boventoon voeren. Laten we eens kijken naar de eettafels trends die er dit jaar bovenuit springen.

15 april '24 ( 9:24)

Het Financieren van Je Nieuwbouwwoning

Het kopen van een nieuwbouwwoning is een spannende stap in je leven. Je hebt de kans om een huis te laten bouwen dat aan al je wensen voldoet, van de lay-out tot de materialen en afwerking. Maar voordat je de sleutels van je droomhuis in handen hebt, moet je nadenken over hoe je deze investering gaat bekostigen. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende manieren waarop je je nieuwbouwwoning kunt financieren.

27 maart '24 ( 8:37)

Een diepere blik op het efficiënt inzetten van afvalcontainers in de bouw

Bij het plannen van een bouw- of renovatieproject is efficiëntie een sleutelwoord. Of je nu een professional bent in de bouwsector of een doe-het-zelver, het beheren van afval en materialen is essentieel voor een gestroomlijnd proces. In dit artikel nemen we een diepere blik op het gebruik van afvalcontainers als een slimme oplossing voor afvalbeheer en opslag tijdens bouwprojecten.Containers zijn niet alleen een kosteneffectieve keuze, maar bieden ook het gemak van flexibiliteit en mobiliteit. Met een breed scala aan beschikbare maten en types, kun je precies de container vinden die past bij jouw projectbehoeften. Maar hoe kies je de juiste container en wat zijn de voordelen in de bouw?

14 maart '24 ( 8:30)

Vochtproblemen in huis: oorzaken en oplossingen

Vochtproblemen in huis zijn ontzettend vervelend. Het kan niet alleen je muren, vloeren en plafonds beschadigen, maar op de lange termijn ook slecht zijn voor de gezondheid. In dit artikel worden zowel de symptomen en oorzaken als de oplossingen voor vochtproblemen besproken. Je leest waar je op moet letten, hoe je vocht kunt verminderen en waarom een woning isoleren op de juiste manier van groot belang is.

26 februari '24 ( 9:49)

Projectzonwering Nederland: de bouwsteen voor een duurzame toekomst

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en daarom is het goed om na te denken over alle aspecten in ons leven als het gaat om duurzaamheid. Een cruciaal aspect dat kan bijdragen aan een groenere toekomst is het gebruik van zonwering bij gebouwen. In dit artikel gaan we dieper in op het concept projectzonwering Nederland.

09 februari '24 ( 8:36)

Levering bouwstoffen: waar moet je op letten?

In de bouwsector is het leveren van bouwstoffen een zeer belangrijk onderdeel van elk bouwproject. Of het nu gaat om beton, stenen, zand of cement, het is van cruciaal belang dat de juiste bouwstoffen op tijd en op de juiste plaats worden geleverd. Het kiezen van de juiste leverancier voor bouwstoffen kan een groot verschil maken in termen van kwaliteit, prijs en betrouwbaarheid. In dit artikel zullen we bespreken waar je op moet letten bij de levering van bouwstoffen en hoe een gerenommeerd bedrijf zoals VMGroup je hierbij kan helpen.

22 januari '24 (14:01)

Voeg waarde en sfeer toe aan je huis

Heb je ooit nagedacht over het toevoegen van een overkapping aan huis? Niet alleen brengt het een esthetische verbetering, maar het biedt ook tal van voordelen die zowel de waarde van je woning kunnen verhogen als je dagelijks leven kunnen verrijken. Een overkapping biedt ook de perfecte gelegenheid om je eigen groene oase te creëren. Door het integreren van planten en bloemen binnen je overdekte buitenruimte, kun je een rustgevende en natuurlijke sfeer creëren. Het is bewezen dat groen om ons heen een positief effect heeft op ons welzijn.