Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Partijen maken afspraken over woningbouw

Door Roosdom Tijhuis
schedule 18 min
ROOSDOM TIJHUIS EN GEMEENTE WERKEN SAMEN
Veel betaalbare woningen in Maasland II

Er komen 870 nieuwe woningen in het nieuwste deel van Marslanden II. Dat spreken Roosdom Tijhuis, Syntrus Achmea Real Estate & Finance, BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en de gemeente Hardenberg af. De partijen zetten deze week hun handtekening onder samenwerkingsafspraken. In de volgende fasen van Marslanden II komen veel betaalbare woningen. Ook is er plek voor sociale huurwoningen en enkele tiny houses.

Roosdom Tijhuis, Syntrus Achmea Real Estate & Finance en BPD werken al jarenlang samen met de gemeente Hardenberg bij woningbouw in de Hardenbergse wijk Marslanden II. In de afgelopen jaren zijn in het eerste deel van Marslanden II bijna 350 woningen gebouwd. De woningbouw in het eerste deel van Havezate Es gaat binnenkort van start. Nagenoeg alle kavels in fase 1 zijn verkocht of in optie.

Er komen 870 nieuwe woningen in Marslanden II

Er is nog steeds veel vraag naar woningen. Daarom zorgen de partijen de komende tien jaar voor de bouw van nog eens 870 nieuwe woningen in Marslanden II. De nieuwe woningen komen in de deelgebieden Ydenhoogte, Leehoogte en De Velden. De bestemmingsplannen voor woningbouw in deze gebieden zijn in april vastgesteld door de gemeenteraad.

Als eerste wordt gebouwd in Ydenhoogte. Dit gebied ligt aan de oostkant van de bestaande woningbouw in Marslanden II, tussen deelgebied De Cirkel en de Eugenboersdijk. Daarna ontwikkelen de partijen de andere deelgebieden.

Veel betaalbare woningen voor jongeren en starters

De partijen spreken af dat in dit tweede deel van Marslanden II meer dan 500 betaalbare woningen komen. Woonwethouder Martijn Breukelman: “Door sneller en meer nieuwe woningen te bouwen geven we antwoord op de krappe woningmarkt. We willen zorgen voor passende en betaalbare woningen. Vooral om jongeren de gelegenheid te bieden te starten op de woningmarkt. Daarom bouwen we in Marslanden rijwoningen, beneden-/bovenwoningen. Er is ook plek voor tiny houses. Vechtdal Wonen bouwt minimaal 120 sociale huurwoningen.” Een deel van de nieuwe woningen wordt door Roosdom Tijhuis projectmatig gebouwd. Er komen ook vrije kavels beschikbaar.

Directeur Martin Companje van Roosdom Tijhuis onderschrijft de woorden van de wethouder: “We hebben goed gekeken naar de huidige woningmarkt. En het soort woningen daarop afgestemd. We kijken er naar uit om in goede samenwerking met alle partijen te zorgen voor passende en betaalbare woningen.”

De samenwerkings- en ontwikkelovereenkomst is ondertekend

Maandag 8 mei zetten de partijen hun handtekening onder de samenwerkings- en ontwikkelafspraken. Joost Mulder tekende namens BPD. Martin Companje zette zijn handtekening namens Roosdom Tijhuis en bij volmacht ook voor Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

Woonwethouder Martijn Breukelman ondertekende de afspraken namens de gemeente Hardenberg.

Door Roosdom Tijhuis
Jutestraat 8, 7461 TR, Rijssen
03 oktober '23 (11:51)

Kooi Camerabewaking op bouwplaatsen: waar, hoe en waarom moeten ze worden geplaatst?

Het hebben van camerabewaking op je bouwplaats is van onschatbare waarde voor de veiligheid en beveiliging van je project. Maar meer dan alleen het hebben van beveiligingscamera's, is de juiste positionering ervan van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat ze effectief zijn. Stel je voor dat een camera een dode hoek heeft waar potentiële bedreigingen onopgemerkt kunnen blijven. Hoe weet je dan welke camera waar moet worden geplaatst? Bij

06 juli '23 (13:11)

Renoveren met kunststof kozijnen kan zorgen voor een geldbesparing

Bij het renoveren van een huis zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden, waaronder de vervanging van verouderde kozijnen. Het gebruik van kunststof kozijnen biedt tal van voordelen, zowel esthetisch als financieel.

27 juni '23 (14:14)

Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

26 juni '23 (15:09)

Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

12 juni '23 (15:36)

Een nieuwe keuken gewenst? Kijk hier eens naar

Heb je het gevoel dat jouw keuken wel een upgrade kan gebruiken? Of je nu graag kookt of gewoon op zoek bent naar wat meer inspiratie in huis, jouw keuken is een plek waar je dagelijks veel tijd doorbrengt. Het is dan ook belangrijk dat deze plek praktisch en mooi is tegelijkertijd. Maar waar begin je nou bij het verbouwen van jouw keuken? En welke stijl past nou echt bij jouw smaak en jouw huis? In dit artikel geven we je een aantal tips over hoe je het beste aan de slag kunt gaan met het verbouwen of vernieuwen van jouw keuken. Laat je inspireren en tover jouw keuken om tot een prachtige nieuwe ruimte in jouw huis!

02 juni '23 (13:47)

Geslaagde starthandeling Elzenbos fase 2 in Brummen

Afgelopen week vond de feestelijke starthandeling voor 21 woningen in plan Elzenbos Fase 2 plaats. Samen met de kopers en wethouder Pouwel Inberg is de begane grondvloer gelegd. In samenwerking met BPD en Syntrus Achmea Real Estate and Finance bouwt Roosdom Tijhuis hier 21 duurzame woningen. Het was een feestelijke middag waarbij de gemeente Brummen en Roosdom Tijhuis samen met de kopers de start van de bouw hebben gevierd.   

12 mei '23 ( 8:38)

In Nederland wordt er veel gebouwd, maar wat gebeurt er met al het bouwafval?

Jaarlijks wordt er ongeveer 22,5 miljoen kilo bouwafval geproduceerd in Nederland en de bouwsector is verantwoordelijk voor 25% van al het afval in het land, volgens het CBS. Bouwafval kan bestaan uit verschillende materialen zoals puin, hout, metalen, kunststoffen en dakafval. Renewi is een van de grootste bouwafvalrecyclers in Nederland en verwerkt meer dan 700 miljoen kilo bouwafval per jaar. Maar wat gebeurt er precies met al dat bouwafval?

11 mei '23 ( 9:31)

Wordt een nieuwbouwwoning volledig afgewerkt opgeleverd?

Het is een veelvoorkomend misverstand dat een nieuwbouwwoning altijd volledig afgewerkt wordt opgeleverd. In werkelijkheid is het vaak zo dat een nieuwbouwwoning nog moet worden gestuct. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren. Eén van de redenen waarom een nieuwbouwwoning vaak nog gestuct moet worden, is omdat de muren en plafonds vaak niet volledig glad zijn afgewerkt. Dit kan komen door de manier waarop het beton of de bakstenen zijn geplaatst en kan resulteren in onregelmatigheden in de muren en plafonds. Door het stucwerk van stukadoors kan de muur worden glad gemaakt en kan er een mooie, egale afwerking worden gecreëerd, wat vervolgens kan worden gesaust of behangt.

03 mei '23 (13:23)

Akoestiek in huis verbeteren? Een akoestisch plafond is dé oplossing

 Grote woningen met ruime kamers zijn super mooi, maar komen ook met uitdagingen. Zo moet je goed nadenken over de akoestiek in huis. Met een aantal hoogpolige vloerkleden en dikke gordijnen kun je de echo verminderen. Toch zal het effect niet optimaal zijn. Wil je de galm in huis écht elimineren? Dan moet je de akoestiek verbeteren met een akoestisch plafond. Hiermee pak je het probleem aan bij de basis. Je leest meer over de voordelen en mogelijkheden van akoestische plafonds in het onderstaande artikel.