Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Renoveren met kunststof kozijnen kan zorgen voor een geldbesparing

Door Fleur Zomer
schedule 7 min
Kunststof kozijnen met uitzicht op tuin
Bij het renoveren van een huis zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden, waaronder de vervanging van verouderde kozijnen. Het gebruik van kunststof kozijnen biedt tal van voordelen, zowel esthetisch als financieel.

Verbeterde energie-efficiëntie, duurzaamheid en onderhoudsarm

Oude huizen hebben vaak slecht geïsoleerde kozijnen, waardoor er warmteverlies optreedt en energiekosten stijgen. Kunststof kozijnen zijn uitstekend in het isoleren van warmte en geluid, waardoor de energie-efficiëntie van een huis aanzienlijk verbetert. Dit betekent dat gezinnen minder afhankelijk zijn van verwarming en koeling, waardoor ze geld kunnen besparen op energierekeningen en tegelijkertijd een duurzamere levensstijl kunnen aannemen.

Oude houten kozijnen kunnen na verloop van tijd verslechteren en moeten regelmatig worden onderhouden, zoals schuren, schilderen en lakken. Kunststof kozijnen zijn daarentegen duurzaam en vereisen minimaal onderhoud. Ze zijn bestand tegen weersinvloeden, rot, schimmel en insecten. Door te kiezen voor kunststof kozijnen, kunnen gezinnen de onderhoudskosten en de tijd die nodig is voor onderhoud aanzienlijk verminderen.

Kunststof kozijnen bieden een breed scala aan stijlen, kleuren en afwerkingen die passen bij de architectuur en het karakter van oude huizen. Ze kunnen worden ontworpen om de authentieke uitstraling van houten kozijnen na te bootsen, waardoor de esthetische aantrekkingskracht behouden blijft. Bovendien kunnen kunststof kozijnen gemakkelijk worden aangepast en afgestemd op specifieke ontwerpvoorkeuren, waardoor gezinnen de mogelijkheid hebben om hun huis te personaliseren.

Hoe zit het met de geluidsisolatie?

Oude huizen hebben vaak dunne enkelglas ramen, waardoor geluidsoverlast van buitenaf een probleem kan zijn. Kunststof kozijnen met dubbele beglazing bieden uitstekende geluidsisolatie, waardoor het geluid van buitenaf wordt verminderd. Dit draagt bij aan een rustigere en comfortabelere leefomgeving voor gezinnen.

Kunststof kozijnen hebben over het algemeen een lange levensduur, met fabrikanten die vaak garanties bieden op hun producten. Deze garanties kunnen variëren, maar het is gebruikelijk om garanties te vinden die 20 jaar geldig zijn. Dit betekent dat gezinnen gemoedsrust hebben, wetende dat hun investering in kunststof kozijnen lang meegaat en wordt ondersteund door de fabrikant.

Het renoveren van oude huizen met kunststof kozijnen biedt tal van voordelen voor gezinnen, zowel op esthetisch als financieel gebied. Met verbeterde energie-efficiëntie, duurzaamheid, onderhoudsgemak en geluidsisolatie, vormen kunststof kozijnen een verstandige investering voor oude huizen. Bovendien bieden ze flexibiliteit in ontwerp en stijl, waardoor gezinnen hun huis kunnen personaliseren zonder afbreuk te doen aan de historische charme. Door te kiezen voor kunststof kozijnen kunnen gezinnen geld besparen op de lange termijn door lagere energiekosten en verminderd onderhoud. Dus, als het gaat om het renoveren van oude huizen, is de overstap naar kunststof kozijnen een slimme keuze die zowel het huis als de portemonnee ten goede komt.

03 oktober '23 (11:51)

Kooi Camerabewaking op bouwplaatsen: waar, hoe en waarom moeten ze worden geplaatst?

Het hebben van camerabewaking op je bouwplaats is van onschatbare waarde voor de veiligheid en beveiliging van je project. Maar meer dan alleen het hebben van beveiligingscamera's, is de juiste positionering ervan van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat ze effectief zijn. Stel je voor dat een camera een dode hoek heeft waar potentiële bedreigingen onopgemerkt kunnen blijven. Hoe weet je dan welke camera waar moet worden geplaatst? Bij

27 juni '23 (14:14)

Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

26 juni '23 (15:09)

Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

12 juni '23 (15:36)

Een nieuwe keuken gewenst? Kijk hier eens naar

Heb je het gevoel dat jouw keuken wel een upgrade kan gebruiken? Of je nu graag kookt of gewoon op zoek bent naar wat meer inspiratie in huis, jouw keuken is een plek waar je dagelijks veel tijd doorbrengt. Het is dan ook belangrijk dat deze plek praktisch en mooi is tegelijkertijd. Maar waar begin je nou bij het verbouwen van jouw keuken? En welke stijl past nou echt bij jouw smaak en jouw huis? In dit artikel geven we je een aantal tips over hoe je het beste aan de slag kunt gaan met het verbouwen of vernieuwen van jouw keuken. Laat je inspireren en tover jouw keuken om tot een prachtige nieuwe ruimte in jouw huis!

02 juni '23 (13:47)

Geslaagde starthandeling Elzenbos fase 2 in Brummen

Afgelopen week vond de feestelijke starthandeling voor 21 woningen in plan Elzenbos Fase 2 plaats. Samen met de kopers en wethouder Pouwel Inberg is de begane grondvloer gelegd. In samenwerking met BPD en Syntrus Achmea Real Estate and Finance bouwt Roosdom Tijhuis hier 21 duurzame woningen. Het was een feestelijke middag waarbij de gemeente Brummen en Roosdom Tijhuis samen met de kopers de start van de bouw hebben gevierd.   

02 juni '23 (13:36)

Partijen maken afspraken over woningbouw

Veel betaalbare woningen in Maasland II

12 mei '23 ( 8:38)

In Nederland wordt er veel gebouwd, maar wat gebeurt er met al het bouwafval?

Jaarlijks wordt er ongeveer 22,5 miljoen kilo bouwafval geproduceerd in Nederland en de bouwsector is verantwoordelijk voor 25% van al het afval in het land, volgens het CBS. Bouwafval kan bestaan uit verschillende materialen zoals puin, hout, metalen, kunststoffen en dakafval. Renewi is een van de grootste bouwafvalrecyclers in Nederland en verwerkt meer dan 700 miljoen kilo bouwafval per jaar. Maar wat gebeurt er precies met al dat bouwafval?

11 mei '23 ( 9:31)

Wordt een nieuwbouwwoning volledig afgewerkt opgeleverd?

Het is een veelvoorkomend misverstand dat een nieuwbouwwoning altijd volledig afgewerkt wordt opgeleverd. In werkelijkheid is het vaak zo dat een nieuwbouwwoning nog moet worden gestuct. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren. Eén van de redenen waarom een nieuwbouwwoning vaak nog gestuct moet worden, is omdat de muren en plafonds vaak niet volledig glad zijn afgewerkt. Dit kan komen door de manier waarop het beton of de bakstenen zijn geplaatst en kan resulteren in onregelmatigheden in de muren en plafonds. Door het stucwerk van stukadoors kan de muur worden glad gemaakt en kan er een mooie, egale afwerking worden gecreëerd, wat vervolgens kan worden gesaust of behangt.

03 mei '23 (13:23)

Akoestiek in huis verbeteren? Een akoestisch plafond is dé oplossing

 Grote woningen met ruime kamers zijn super mooi, maar komen ook met uitdagingen. Zo moet je goed nadenken over de akoestiek in huis. Met een aantal hoogpolige vloerkleden en dikke gordijnen kun je de echo verminderen. Toch zal het effect niet optimaal zijn. Wil je de galm in huis écht elimineren? Dan moet je de akoestiek verbeteren met een akoestisch plafond. Hiermee pak je het probleem aan bij de basis. Je leest meer over de voordelen en mogelijkheden van akoestische plafonds in het onderstaande artikel.