Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Renoveren met kunststof kozijnen kan zorgen voor een geldbesparing

Door Fleur Zomer
schedule 7 min
location_on [xx]km
Kunststof kozijnen met uitzicht op tuin
Bij het renoveren van een huis zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden, waaronder de vervanging van verouderde kozijnen. Het gebruik van kunststof kozijnen biedt tal van voordelen, zowel esthetisch als financieel.

Verbeterde energie-efficiëntie, duurzaamheid en onderhoudsarm

Oude huizen hebben vaak slecht geïsoleerde kozijnen, waardoor er warmteverlies optreedt en energiekosten stijgen. Kunststof kozijnen zijn uitstekend in het isoleren van warmte en geluid, waardoor de energie-efficiëntie van een huis aanzienlijk verbetert. Dit betekent dat gezinnen minder afhankelijk zijn van verwarming en koeling, waardoor ze geld kunnen besparen op energierekeningen en tegelijkertijd een duurzamere levensstijl kunnen aannemen.

Oude houten kozijnen kunnen na verloop van tijd verslechteren en moeten regelmatig worden onderhouden, zoals schuren, schilderen en lakken. Kunststof kozijnen zijn daarentegen duurzaam en vereisen minimaal onderhoud. Ze zijn bestand tegen weersinvloeden, rot, schimmel en insecten. Door te kiezen voor kunststof kozijnen, kunnen gezinnen de onderhoudskosten en de tijd die nodig is voor onderhoud aanzienlijk verminderen.

Kunststof kozijnen bieden een breed scala aan stijlen, kleuren en afwerkingen die passen bij de architectuur en het karakter van oude huizen. Ze kunnen worden ontworpen om de authentieke uitstraling van houten kozijnen na te bootsen, waardoor de esthetische aantrekkingskracht behouden blijft. Bovendien kunnen kunststof kozijnen gemakkelijk worden aangepast en afgestemd op specifieke ontwerpvoorkeuren, waardoor gezinnen de mogelijkheid hebben om hun huis te personaliseren.

Hoe zit het met de geluidsisolatie?

Oude huizen hebben vaak dunne enkelglas ramen, waardoor geluidsoverlast van buitenaf een probleem kan zijn. Kunststof kozijnen met dubbele beglazing bieden uitstekende geluidsisolatie, waardoor het geluid van buitenaf wordt verminderd. Dit draagt bij aan een rustigere en comfortabelere leefomgeving voor gezinnen.

Kunststof kozijnen hebben over het algemeen een lange levensduur, met fabrikanten die vaak garanties bieden op hun producten. Deze garanties kunnen variëren, maar het is gebruikelijk om garanties te vinden die 20 jaar geldig zijn. Dit betekent dat gezinnen gemoedsrust hebben, wetende dat hun investering in kunststof kozijnen lang meegaat en wordt ondersteund door de fabrikant.

Het renoveren van oude huizen met kunststof kozijnen biedt tal van voordelen voor gezinnen, zowel op esthetisch als financieel gebied. Met verbeterde energie-efficiëntie, duurzaamheid, onderhoudsgemak en geluidsisolatie, vormen kunststof kozijnen een verstandige investering voor oude huizen. Bovendien bieden ze flexibiliteit in ontwerp en stijl, waardoor gezinnen hun huis kunnen personaliseren zonder afbreuk te doen aan de historische charme. Door te kiezen voor kunststof kozijnen kunnen gezinnen geld besparen op de lange termijn door lagere energiekosten en verminderd onderhoud. Dus, als het gaat om het renoveren van oude huizen, is de overstap naar kunststof kozijnen een slimme keuze die zowel het huis als de portemonnee ten goede komt.

23 mei '24 (15:34)

Lokaal het grondwaterpeil verlagen voor de bouw

De afgelopen jaren leek de ene extreme weersituatie de ander op te volgen. De zomers van 2018 en 2022 behoorden bijvoorbeeld tot de top zes droogste ooit gemeten. Meer recenter is 2023 juist weer het natste jaar ooit gemeten. Vanwege klimaatverandering zullen extremen vaker voorkomen, zo is de verwachting. Dat levert grote uitdagingen op het grondwaterpeil in ons land voortdurend goed te reguleren. Hieronder lees je meer over hoe grondwater de bouw beïnvloedt, en hoe belangrijk bronbemaling is.

22 mei '24 ( 8:56)

De risico’s voor de omgeving bij sloop

Sloopwerkzaamheden kunnen niet worden uitgevoerd zonder dat er rekening moet worden gehouden met de risico’s op schade en hinder. Tijdens het slopen van gebouwen of het bouwklaar maken van gebieden is er een verhoogd risico op obstructies en gevaar. In dit blog ontdekt u de grootste risico’s rondom sloopwerk en leest u hoe u de kans op hinder kunt verkleinen.

06 mei '24 (14:45)

Een kijkje achter de schermen bij het installeren van zonnepanelen

Het installeren van zonnepanelen is een nauwkeurig proces dat bestaat uit meerdere stappen, van de voorbereiding tot de daadwerkelijke plaatsing en aansluiting van de panelen op het elektriciteitsnetwerk van je woning.

29 april '24 ( 8:30)

Dit zijn de eettafel trends van 2024

De eettafel is het hart van iedere eetkamer of open keuken. Het is niet alleen een functioneel meubelstuk, maar ook een belangrijk element in het interieur. Het heeft veel invloed op de algehele sfeer in de ruimte! Dit jaar zien we een aantal duidelijke trends in tafelontwerpen, waarbij maatwerk en duurzaam materiaalgebruik de boventoon voeren. Laten we eens kijken naar de eettafels trends die er dit jaar bovenuit springen.

15 april '24 ( 9:24)

Het Financieren van Je Nieuwbouwwoning

Het kopen van een nieuwbouwwoning is een spannende stap in je leven. Je hebt de kans om een huis te laten bouwen dat aan al je wensen voldoet, van de lay-out tot de materialen en afwerking. Maar voordat je de sleutels van je droomhuis in handen hebt, moet je nadenken over hoe je deze investering gaat bekostigen. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende manieren waarop je je nieuwbouwwoning kunt financieren.

27 maart '24 ( 8:37)

Een diepere blik op het efficiënt inzetten van afvalcontainers in de bouw

Bij het plannen van een bouw- of renovatieproject is efficiëntie een sleutelwoord. Of je nu een professional bent in de bouwsector of een doe-het-zelver, het beheren van afval en materialen is essentieel voor een gestroomlijnd proces. In dit artikel nemen we een diepere blik op het gebruik van afvalcontainers als een slimme oplossing voor afvalbeheer en opslag tijdens bouwprojecten.Containers zijn niet alleen een kosteneffectieve keuze, maar bieden ook het gemak van flexibiliteit en mobiliteit. Met een breed scala aan beschikbare maten en types, kun je precies de container vinden die past bij jouw projectbehoeften. Maar hoe kies je de juiste container en wat zijn de voordelen in de bouw?

14 maart '24 ( 8:30)

Vochtproblemen in huis: oorzaken en oplossingen

Vochtproblemen in huis zijn ontzettend vervelend. Het kan niet alleen je muren, vloeren en plafonds beschadigen, maar op de lange termijn ook slecht zijn voor de gezondheid. In dit artikel worden zowel de symptomen en oorzaken als de oplossingen voor vochtproblemen besproken. Je leest waar je op moet letten, hoe je vocht kunt verminderen en waarom een woning isoleren op de juiste manier van groot belang is.

26 februari '24 ( 9:49)

Projectzonwering Nederland: de bouwsteen voor een duurzame toekomst

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en daarom is het goed om na te denken over alle aspecten in ons leven als het gaat om duurzaamheid. Een cruciaal aspect dat kan bijdragen aan een groenere toekomst is het gebruik van zonwering bij gebouwen. In dit artikel gaan we dieper in op het concept projectzonwering Nederland.

09 februari '24 ( 8:36)

Levering bouwstoffen: waar moet je op letten?

In de bouwsector is het leveren van bouwstoffen een zeer belangrijk onderdeel van elk bouwproject. Of het nu gaat om beton, stenen, zand of cement, het is van cruciaal belang dat de juiste bouwstoffen op tijd en op de juiste plaats worden geleverd. Het kiezen van de juiste leverancier voor bouwstoffen kan een groot verschil maken in termen van kwaliteit, prijs en betrouwbaarheid. In dit artikel zullen we bespreken waar je op moet letten bij de levering van bouwstoffen en hoe een gerenommeerd bedrijf zoals VMGroup je hierbij kan helpen.

22 januari '24 (14:01)

Voeg waarde en sfeer toe aan je huis

Heb je ooit nagedacht over het toevoegen van een overkapping aan huis? Niet alleen brengt het een esthetische verbetering, maar het biedt ook tal van voordelen die zowel de waarde van je woning kunnen verhogen als je dagelijks leven kunnen verrijken. Een overkapping biedt ook de perfecte gelegenheid om je eigen groene oase te creëren. Door het integreren van planten en bloemen binnen je overdekte buitenruimte, kun je een rustgevende en natuurlijke sfeer creëren. Het is bewezen dat groen om ons heen een positief effect heeft op ons welzijn.