Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

De ongeëvenaarde voordelen van epdm dakbedekking in de schijnwerpers

Door Fleur Zomer
schedule 7 min
location_on [xx]km
dakpannen close up

Waarom kiezen voor epdm dakbedekking?


EPDM dakbedekking staat bekend om zijn uitstekende prestaties in de dakbedekkingsindustrie. Hier zijn enkele redenen waarom het een populaire keuze is onder huiseigenaren en professionals:
 • Duurzaamheid: Gaat tot 50 jaar of langer mee met minimaal onderhoud.
 • Weerbestendig: Biedt uitstekende bescherming tegen UV-straling, ozon, wind en neerslag.
 • Milieuvriendelijk: Het is recyclebaar en heeft een lage impact op het milieu tijdens de productie en installatie.

epdm versus bitumen: een strijd van technologie tegen traditie

Bitumen, vaak gebruikt voor platte daken, heeft zichzelf bewezen als een betrouwbare keuze voor dakbedekking. Echter, in vergelijking met EPDM dakbedekking , zijn er enkele punten waarop het tekortschiet:

 • Levensduur: Bitumen heeft niet dezelfde levensduur als EPDM en kan eerder vervanging vereisen.
 • Onderhoud: Bitumen daken vereisen meer onderhoud om hun integriteit en waterdichtheid te behouden.
 • Milieu-impact: Bitumen is niet zo milieuvriendelijk als EPDM, dat volledig recyclebaar is.

de charme en uitdagingen van dakpannen

Dakpannen, of ze nu van klei of beton zijn, bieden een esthetisch aangename dakbedekking optie. Ze hebben echter hun eigen uitdagingen:

 • Gewicht: Dakpannen zijn zwaar en kunnen extra structurele ondersteuning vereisen.
 • Kosten: Ze kunnen duurder zijn om te installeren en te onderhouden dan EPDM dakbedekking.
 • Breekbaarheid: Dakpannen kunnen breken en zijn gevoeliger voor schade door weersinvloeden.

de lichtheid en beperkingen van pvc dakbedekking

PVC dakbedekking is geliefd om zijn lichtheid en weerstand tegen chemische blootstelling. Toch zijn er enkele overwegingen om in gedachten te houden:

 • Kosten: PVC kan duurder zijn dan EPDM dakbedekking.
 • Duurzaamheid: Het heeft niet dezelfde levensduur en kan gevoeliger zijn voor scheuren en breuken.
 • Milieu-impact: PVC is niet zo milieuvriendelijk als EPDM.

de veelzijdigheid van metalen daken en hun kosten

Metalen daken zijn geliefd om hun duurzaamheid en veelzijdigheid, maar komen ook met hun eigen uitdagingen:

 • Kosten: Metalen daken kunnen aanzienlijk duurder zijn in zowel materiaal als installatie.
 • Geluid: Ze kunnen luidruchtig zijn tijdens regen en hagel.
 • Esthetiek: Ze bieden niet dezelfde esthetische flexibiliteit als andere dakbedekking opties.

de keuze is aan u: epdm voor een duurzame toekomst

Bij het kiezen van de juiste duurzame dakbedekking voor uw project, is het essentieel om alle opties zorgvuldig af te wegen. EPDM dakbedekking biedt een uitstekende balans tussen kosten, duurzaamheid, en milieuvriendelijkheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor een breed scala aan toepassingen. Of u nu een doe-het-zelver bent of een professional, EPDM kan de betrouwbare, langdurige oplossing bieden die u zoekt in dakbedekking .

23 mei '24 (15:34)

Lokaal het grondwaterpeil verlagen voor de bouw

De afgelopen jaren leek de ene extreme weersituatie de ander op te volgen. De zomers van 2018 en 2022 behoorden bijvoorbeeld tot de top zes droogste ooit gemeten. Meer recenter is 2023 juist weer het natste jaar ooit gemeten. Vanwege klimaatverandering zullen extremen vaker voorkomen, zo is de verwachting. Dat levert grote uitdagingen op het grondwaterpeil in ons land voortdurend goed te reguleren. Hieronder lees je meer over hoe grondwater de bouw beïnvloedt, en hoe belangrijk bronbemaling is.

22 mei '24 ( 8:56)

De risico’s voor de omgeving bij sloop

Sloopwerkzaamheden kunnen niet worden uitgevoerd zonder dat er rekening moet worden gehouden met de risico’s op schade en hinder. Tijdens het slopen van gebouwen of het bouwklaar maken van gebieden is er een verhoogd risico op obstructies en gevaar. In dit blog ontdekt u de grootste risico’s rondom sloopwerk en leest u hoe u de kans op hinder kunt verkleinen.

06 mei '24 (14:45)

Een kijkje achter de schermen bij het installeren van zonnepanelen

Het installeren van zonnepanelen is een nauwkeurig proces dat bestaat uit meerdere stappen, van de voorbereiding tot de daadwerkelijke plaatsing en aansluiting van de panelen op het elektriciteitsnetwerk van je woning.

29 april '24 ( 8:30)

Dit zijn de eettafel trends van 2024

De eettafel is het hart van iedere eetkamer of open keuken. Het is niet alleen een functioneel meubelstuk, maar ook een belangrijk element in het interieur. Het heeft veel invloed op de algehele sfeer in de ruimte! Dit jaar zien we een aantal duidelijke trends in tafelontwerpen, waarbij maatwerk en duurzaam materiaalgebruik de boventoon voeren. Laten we eens kijken naar de eettafels trends die er dit jaar bovenuit springen.

15 april '24 ( 9:24)

Het Financieren van Je Nieuwbouwwoning

Het kopen van een nieuwbouwwoning is een spannende stap in je leven. Je hebt de kans om een huis te laten bouwen dat aan al je wensen voldoet, van de lay-out tot de materialen en afwerking. Maar voordat je de sleutels van je droomhuis in handen hebt, moet je nadenken over hoe je deze investering gaat bekostigen. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende manieren waarop je je nieuwbouwwoning kunt financieren.

27 maart '24 ( 8:37)

Een diepere blik op het efficiënt inzetten van afvalcontainers in de bouw

Bij het plannen van een bouw- of renovatieproject is efficiëntie een sleutelwoord. Of je nu een professional bent in de bouwsector of een doe-het-zelver, het beheren van afval en materialen is essentieel voor een gestroomlijnd proces. In dit artikel nemen we een diepere blik op het gebruik van afvalcontainers als een slimme oplossing voor afvalbeheer en opslag tijdens bouwprojecten.Containers zijn niet alleen een kosteneffectieve keuze, maar bieden ook het gemak van flexibiliteit en mobiliteit. Met een breed scala aan beschikbare maten en types, kun je precies de container vinden die past bij jouw projectbehoeften. Maar hoe kies je de juiste container en wat zijn de voordelen in de bouw?

14 maart '24 ( 8:30)

Vochtproblemen in huis: oorzaken en oplossingen

Vochtproblemen in huis zijn ontzettend vervelend. Het kan niet alleen je muren, vloeren en plafonds beschadigen, maar op de lange termijn ook slecht zijn voor de gezondheid. In dit artikel worden zowel de symptomen en oorzaken als de oplossingen voor vochtproblemen besproken. Je leest waar je op moet letten, hoe je vocht kunt verminderen en waarom een woning isoleren op de juiste manier van groot belang is.

26 februari '24 ( 9:49)

Projectzonwering Nederland: de bouwsteen voor een duurzame toekomst

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en daarom is het goed om na te denken over alle aspecten in ons leven als het gaat om duurzaamheid. Een cruciaal aspect dat kan bijdragen aan een groenere toekomst is het gebruik van zonwering bij gebouwen. In dit artikel gaan we dieper in op het concept projectzonwering Nederland.

09 februari '24 ( 8:36)

Levering bouwstoffen: waar moet je op letten?

In de bouwsector is het leveren van bouwstoffen een zeer belangrijk onderdeel van elk bouwproject. Of het nu gaat om beton, stenen, zand of cement, het is van cruciaal belang dat de juiste bouwstoffen op tijd en op de juiste plaats worden geleverd. Het kiezen van de juiste leverancier voor bouwstoffen kan een groot verschil maken in termen van kwaliteit, prijs en betrouwbaarheid. In dit artikel zullen we bespreken waar je op moet letten bij de levering van bouwstoffen en hoe een gerenommeerd bedrijf zoals VMGroup je hierbij kan helpen.

22 januari '24 (14:01)

Voeg waarde en sfeer toe aan je huis

Heb je ooit nagedacht over het toevoegen van een overkapping aan huis? Niet alleen brengt het een esthetische verbetering, maar het biedt ook tal van voordelen die zowel de waarde van je woning kunnen verhogen als je dagelijks leven kunnen verrijken. Een overkapping biedt ook de perfecte gelegenheid om je eigen groene oase te creëren. Door het integreren van planten en bloemen binnen je overdekte buitenruimte, kun je een rustgevende en natuurlijke sfeer creëren. Het is bewezen dat groen om ons heen een positief effect heeft op ons welzijn.