Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

De ongeëvenaarde voordelen van epdm dakbedekking in de schijnwerpers

Door Fleur Zomer
schedule 7 min
location_on [xx]km
dakpannen close up

Waarom kiezen voor epdm dakbedekking?


EPDM dakbedekking staat bekend om zijn uitstekende prestaties in de dakbedekkingsindustrie. Hier zijn enkele redenen waarom het een populaire keuze is onder huiseigenaren en professionals:
 • Duurzaamheid: Gaat tot 50 jaar of langer mee met minimaal onderhoud.
 • Weerbestendig: Biedt uitstekende bescherming tegen UV-straling, ozon, wind en neerslag.
 • Milieuvriendelijk: Het is recyclebaar en heeft een lage impact op het milieu tijdens de productie en installatie.

epdm versus bitumen: een strijd van technologie tegen traditie

Bitumen, vaak gebruikt voor platte daken, heeft zichzelf bewezen als een betrouwbare keuze voor dakbedekking. Echter, in vergelijking met EPDM dakbedekking , zijn er enkele punten waarop het tekortschiet:

 • Levensduur: Bitumen heeft niet dezelfde levensduur als EPDM en kan eerder vervanging vereisen.
 • Onderhoud: Bitumen daken vereisen meer onderhoud om hun integriteit en waterdichtheid te behouden.
 • Milieu-impact: Bitumen is niet zo milieuvriendelijk als EPDM, dat volledig recyclebaar is.

de charme en uitdagingen van dakpannen

Dakpannen, of ze nu van klei of beton zijn, bieden een esthetisch aangename dakbedekking optie. Ze hebben echter hun eigen uitdagingen:

 • Gewicht: Dakpannen zijn zwaar en kunnen extra structurele ondersteuning vereisen.
 • Kosten: Ze kunnen duurder zijn om te installeren en te onderhouden dan EPDM dakbedekking.
 • Breekbaarheid: Dakpannen kunnen breken en zijn gevoeliger voor schade door weersinvloeden.

de lichtheid en beperkingen van pvc dakbedekking

PVC dakbedekking is geliefd om zijn lichtheid en weerstand tegen chemische blootstelling. Toch zijn er enkele overwegingen om in gedachten te houden:

 • Kosten: PVC kan duurder zijn dan EPDM dakbedekking.
 • Duurzaamheid: Het heeft niet dezelfde levensduur en kan gevoeliger zijn voor scheuren en breuken.
 • Milieu-impact: PVC is niet zo milieuvriendelijk als EPDM.

de veelzijdigheid van metalen daken en hun kosten

Metalen daken zijn geliefd om hun duurzaamheid en veelzijdigheid, maar komen ook met hun eigen uitdagingen:

 • Kosten: Metalen daken kunnen aanzienlijk duurder zijn in zowel materiaal als installatie.
 • Geluid: Ze kunnen luidruchtig zijn tijdens regen en hagel.
 • Esthetiek: Ze bieden niet dezelfde esthetische flexibiliteit als andere dakbedekking opties.

de keuze is aan u: epdm voor een duurzame toekomst

Bij het kiezen van de juiste duurzame dakbedekking voor uw project, is het essentieel om alle opties zorgvuldig af te wegen. EPDM dakbedekking biedt een uitstekende balans tussen kosten, duurzaamheid, en milieuvriendelijkheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor een breed scala aan toepassingen. Of u nu een doe-het-zelver bent of een professional, EPDM kan de betrouwbare, langdurige oplossing bieden die u zoekt in dakbedekking .

04 december '23 ( 9:00)

Licht boven de eettafel versterken met een lichtkoepel

Het belang van licht in onze leefruimtes, zoals de eetkamer, kan niet genoeg benadrukt worden. Om natuurlijk licht in deze zones te versterken, is het gebruik van lichtkoepels een innovatieve benadering. Deze koepels zijn niet alleen functioneel maar voegen ook esthetische waarde toe aan de ruimte. Vooral plexiglas lichtkoepels zijn populair vanwege hun duurzaamheid en helderheid, beschikbaar in diverse maten, van compacte 40×40 cm modellen tot ruimere varianten van 100×200 cm, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende woningtypes en dakafmetingen.

28 november '23 (10:48)

Coquillegieten voor het gieten van aluminium legeringen

Coquillegieten staat bekend om zijn vermogen om een breed scala aan gietstukken te produceren. Dit proces gebruikt een zware gietvorm, bestaande uit twee helften, wat het bijzonder geschikt maakt voor het gieten van aluminium legeringen. In dit blog verkennen we de veelzijdigheid, voordelen en overwegingen van coquillegieten.

27 oktober '23 (15:11)

Ontdek de bouwproducten van Hardeman

Als het aankomt op bouwprojecten, is het van cruciaal belang om te kunnen vertrouwen op de kwaliteit en duurzaamheid van de gebruikte bouwproducten. Hardeman, een toonaangevend bedrijf in de bouwsector, begrijpt dit als geen ander. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1928, heeftHardeman zich gevestigd als een betrouwbare leverancier van hoogwaardige bouwproducten. In dit blogartikel nemen we een diepgaande kijk op enkele van de bouwproducten die Hardeman te bieden heeft en waarom ze een favoriete keuze zijn voor bouwers en aannemers wereldwijd.

10 oktober '23 (14:50)

Plaatbewerking: van ruw materiaal tot product

Plaatbewerking is essentieel in de productiewereld van vandaag. Het stelt ons in staat om ruwe platen van diverse materialen om te zetten in verfijnde producten die in tal van sectoren worden gebruikt. Maar wat houdt plaatbewerking precies in en waarom is het zo cruciaal?

03 oktober '23 (11:51)

Kooi Camerabewaking op bouwplaatsen: waar, hoe en waarom moeten ze worden geplaatst?

Het hebben van camerabewaking op je bouwplaats is van onschatbare waarde voor de veiligheid en beveiliging van je project. Maar meer dan alleen het hebben van beveiligingscamera's, is de juiste positionering ervan van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat ze effectief zijn. Stel je voor dat een camera een dode hoek heeft waar potentiële bedreigingen onopgemerkt kunnen blijven. Hoe weet je dan welke camera waar moet worden geplaatst? Bij Kooi Camerabewaking begrijpen we het belang van de positionering van beveiligingscamera's en hebben we experts die er alles van af weten. Als je meer wilt weten over het cruciale belang van de positionering van beveiligingscamera's, lees dan verder.

06 juli '23 (13:11)

Renoveren met kunststof kozijnen kan zorgen voor een geldbesparing

Bij het renoveren van een huis zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden, waaronder de vervanging van verouderde kozijnen. Het gebruik van kunststof kozijnen biedt tal van voordelen, zowel esthetisch als financieel.

27 juni '23 (14:14)

Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

26 juni '23 (15:09)

Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

12 juni '23 (15:36)

Een nieuwe keuken gewenst? Kijk hier eens naar

Heb je het gevoel dat jouw keuken wel een upgrade kan gebruiken? Of je nu graag kookt of gewoon op zoek bent naar wat meer inspiratie in huis, jouw keuken is een plek waar je dagelijks veel tijd doorbrengt. Het is dan ook belangrijk dat deze plek praktisch en mooi is tegelijkertijd. Maar waar begin je nou bij het verbouwen van jouw keuken? En welke stijl past nou echt bij jouw smaak en jouw huis? In dit artikel geven we je een aantal tips over hoe je het beste aan de slag kunt gaan met het verbouwen of vernieuwen van jouw keuken. Laat je inspireren en tover jouw keuken om tot een prachtige nieuwe ruimte in jouw huis!