Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Een kijkje achter de schermen bij het installeren van zonnepanelen

Door Van onze klanten
schedule 8 min
location_on [xx]km
zonnepanelen plaatsen op dak
Het installeren van zonnepanelen is een nauwkeurig proces dat bestaat uit meerdere stappen, van de voorbereiding tot de daadwerkelijke plaatsing en aansluiting van de panelen op het elektriciteitsnetwerk van je woning.

Gecertificeerde installateurs

Door de complexiteit en de technische precisie die vereist is bij het installeren van zonnepanelen, wordt aangeraden dit over te laten aan professionele installateurs. Zij beschikken over de nodige kennis en ervaring om te zorgen voor een veilige en efficiënte installatie, wat de prestatie en levensduur van je zonnepanelensysteem ten goede komt. Het gebruik van gecertificeerde installateurs garandeert ook dat alle werkzaamheden voldoen aan de lokale regelgeving en veiligheidsstandaarden, waardoor risico's tijdens en na de installatie geminimaliseerd worden. Soms krijg je zelfs langere garanties als je kiest voor een gecertificeerde installateur.

Voorbereiding

Voordat de panelen daadwerkelijk geïnstalleerd kunnen worden, vindt er een technische schouw plaats. Tijdens deze schouw beoordeelt een monteur de conditie van het dak en andere technische aspecten zoals de locatie van de omvormer en de schaduw die objecten rondom het huis op de zonnepanelen kunnen werpen. Dit helpt om de ideale positie en oriëntatie van de zonnepanelen te bepalen voor maximale opbrengsten.

Montage

Op de dag van installatie beginnen de installateurs met het opzetten van het montagesysteem. Bij hellende daken worden meestal dakhaken op de dakspanten geklemd waarop vervolgens de rails worden bevestigd. Op platte daken wordt vaak gebruik gemaakt van hellende montagesystemen om de optimale hoek te creëren. Afhankelijk van de dakconstructie kan de montage variëren, waarbij soms gebruik wordt gemaakt van een kliksysteem dat sneller en minder invasief is dan schroefsystemen.

Plaatsing van zonnepanelen

Nadat het montagesysteem staat, worden de zonnepanelen geplaatst. De panelen worden op de rails geklikt en met elkaar verbonden. Vervolgens wordt de hoofdstroomkabel naar het huis geleid, waarbij rekening wordt gehouden met de locatie van de omvormer.

Omvormer en bekabeling

De omvormer, die de gelijkstroom van de zonnepanelen omzet in wisselstroom, wordt meestal geïnstalleerd in een goed geventileerde ruimte zoals een zolder of een garage. De kabels worden van de zonnepanelen naar de omvormer geleid, en van daaruit naar de meterkast om verbonden te worden met het netwerk.

Afwerking en testen

Na de installatie worden alle verbindingen gecontroleerd en worden er tests uitgevoerd om te verzekeren dat het systeem correct functioneert. Dit omvat het controleren van de elektrische installaties en het verifiëren van de prestaties. Na deze tests wordt het gebied opgeruimd en is het systeem klaar voor gebruik. De monteur legt vaak ook nog even uit hoe het monitoringssysteem werkt, zodat je zelf kan zien wat de opbrengsten zijn en er geen afwijkingen zijn.

Installatie op jouw dak

Wil je jouw energiekosten verlagen en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld? Overweeg dan zonnepanelen op je dak. Zonnepanelen zijn een efficiënte manier om zonne-energie om te zetten in elektriciteit, waardoor je minder afhankelijk wordt van fossiele brandstoffen. Met de juiste configuratie en installatie kunnen zonnepanelen een significant deel van je energiebehoefte dekken. Neem vandaag nog de stap naar groene energie en start met het besparen op je energierekening. Informeer jezelf over de mogelijkheden voor jouw dak en vraag een vrijblijvende offerte aan bij BINK.

29 april '24 ( 8:30)

Dit zijn de eettafel trends van 2024

De eettafel is het hart van iedere eetkamer of open keuken. Het is niet alleen een functioneel meubelstuk, maar ook een belangrijk element in het interieur. Het heeft veel invloed op de algehele sfeer in de ruimte! Dit jaar zien we een aantal duidelijke trends in tafelontwerpen, waarbij maatwerk en duurzaam materiaalgebruik de boventoon voeren. Laten we eens kijken naar de eettafels trends die er dit jaar bovenuit springen.

15 april '24 ( 9:24)

Het Financieren van Je Nieuwbouwwoning

Het kopen van een nieuwbouwwoning is een spannende stap in je leven. Je hebt de kans om een huis te laten bouwen dat aan al je wensen voldoet, van de lay-out tot de materialen en afwerking. Maar voordat je de sleutels van je droomhuis in handen hebt, moet je nadenken over hoe je deze investering gaat bekostigen. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende manieren waarop je je nieuwbouwwoning kunt financieren.

27 maart '24 ( 8:37)

Een diepere blik op het efficiënt inzetten van afvalcontainers in de bouw

Bij het plannen van een bouw- of renovatieproject is efficiëntie een sleutelwoord. Of je nu een professional bent in de bouwsector of een doe-het-zelver, het beheren van afval en materialen is essentieel voor een gestroomlijnd proces. In dit artikel nemen we een diepere blik op het gebruik van afvalcontainers als een slimme oplossing voor afvalbeheer en opslag tijdens bouwprojecten.Containers zijn niet alleen een kosteneffectieve keuze, maar bieden ook het gemak van flexibiliteit en mobiliteit. Met een breed scala aan beschikbare maten en types, kun je precies de container vinden die past bij jouw projectbehoeften. Maar hoe kies je de juiste container en wat zijn de voordelen in de bouw?

14 maart '24 ( 8:30)

Vochtproblemen in huis: oorzaken en oplossingen

Vochtproblemen in huis zijn ontzettend vervelend. Het kan niet alleen je muren, vloeren en plafonds beschadigen, maar op de lange termijn ook slecht zijn voor de gezondheid. In dit artikel worden zowel de symptomen en oorzaken als de oplossingen voor vochtproblemen besproken. Je leest waar je op moet letten, hoe je vocht kunt verminderen en waarom een woning isoleren op de juiste manier van groot belang is.

26 februari '24 ( 9:49)

Projectzonwering Nederland: de bouwsteen voor een duurzame toekomst

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en daarom is het goed om na te denken over alle aspecten in ons leven als het gaat om duurzaamheid. Een cruciaal aspect dat kan bijdragen aan een groenere toekomst is het gebruik van zonwering bij gebouwen. In dit artikel gaan we dieper in op het concept projectzonwering Nederland.

09 februari '24 ( 8:36)

Levering bouwstoffen: waar moet je op letten?

In de bouwsector is het leveren van bouwstoffen een zeer belangrijk onderdeel van elk bouwproject. Of het nu gaat om beton, stenen, zand of cement, het is van cruciaal belang dat de juiste bouwstoffen op tijd en op de juiste plaats worden geleverd. Het kiezen van de juiste leverancier voor bouwstoffen kan een groot verschil maken in termen van kwaliteit, prijs en betrouwbaarheid. In dit artikel zullen we bespreken waar je op moet letten bij de levering van bouwstoffen en hoe een gerenommeerd bedrijf zoals VMGroup je hierbij kan helpen.

22 januari '24 (14:01)

Voeg waarde en sfeer toe aan je huis

Heb je ooit nagedacht over het toevoegen van een overkapping aan huis? Niet alleen brengt het een esthetische verbetering, maar het biedt ook tal van voordelen die zowel de waarde van je woning kunnen verhogen als je dagelijks leven kunnen verrijken. Een overkapping biedt ook de perfecte gelegenheid om je eigen groene oase te creëren. Door het integreren van planten en bloemen binnen je overdekte buitenruimte, kun je een rustgevende en natuurlijke sfeer creëren. Het is bewezen dat groen om ons heen een positief effect heeft op ons welzijn.

03 januari '24 ( 8:34)

Kunststof buizen, duurzame oplossingen voor diverse industriële toepassingen

Kunststof buizen, met name PVC buis, polyethyleen buis en polypropeen buis, hebben een prominente plaats ingenomen in diverse industriële toepassingen. Deze kunststoffen bieden unieke eigenschappen die bijdragen aan efficiënte en kosteneffectieve oplossingen voor uiteenlopende industrieën.

02 januari '24 (10:20)

Het cruciale belang van omvormers voor zonne-energie

Duurzame energie, met zonnepanelen als populaire keuze, heeft een enorme impact gehad op de manier waarop huizen en bedrijven groene stroom opwekken. Maar achter het succes van zonnepanelen schuilt een essentieel component: de omvormer. In deze uitgebreide verkenning duiken we dieper in op het belang van omvormers in het verkrijgen van stroom via zonnepanelen. We bespreken verschillende soorten omvormers en benadrukken de voordelen die ze bieden aan huishoudens en bedrijven.