raamdorpel droog

Een raamdorpel maakt deel uit van je raamgevel en voorkomt dat regenwater in je huis stroomt. In feite leidt het water van de gevel, zodat het niet in de fundering van het huis kan lekken. Daarnaast helpt het om de fundering droog en schoon te houden. 

De meeste dorpels zijn gemaakt van materialen als hout, beton of steen; sommige zijn gemaakt van plastic of metaal, maar ze hebben allemaal dezelfde functie. Het gebruik van de antraciete raamdorpel in woningen is de laatste jaren sterk gestegen, niet alleen in nieuwbouw, maar ook als een keuze voor meer traditionele panden, wanneer upgrades en verbeteringen zijn doorgevoerd.  

Ga voor kwaliteit

Wanneer je overweegt om raamdorpels voor je huis te installeren, is het goed om voor een betere isolatie te zorgen. Een raamdorpel vervangen is niet voor iedereen gemakkelijk. Het uitbesteden van deze klus aan vakmensen zorgt ervoor dat een nette afwerking zal plaatsvinden en dat alles goed zal verlopen. Aangezien er veel verschillende soorten raamdorpels op de markt zijn, kun je dit voordeel benutten om het beste product te krijgen. Doe dit door een zeer duurzaam materiaal te overwegen dat alle natuurlijke elementen goed kan verwerken, en onder alle weersomstandigheden zijn werk blijft doen. Denk bijvoorbeeld aan beton dat in elke vorm en maat kan worden gestort. 

De juiste stijl

Het is essentieel dat je dorpels gebruikt die zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal. Er is een breed scala aan kantplanken die je kunt gebruiken op residentiële of commerciële ramen om ze er aantrekkelijk uit te laten zien. Bovendien moet het perfect tussen metselwerk en drempel passen. Dit maakt ramen energiezuiniger. Raamdorpels zijn gemaakt om hiaten te bedekken en ook een decoratieve aantrekkingskracht aan het huis te geven. Het varieert met huisstijlen, van de eenvoudigste fotolijstafwerking tot architectonisch specifieke stijlen, zoals Craftsman met een antraciete raamdorpel. Zorg ervoor dat het past bij het andere lijstwerk van je woning om een samenhangende look te garanderen. Zonder dorpel zou de gevel onder het raam snel nat en vochtig worden, dus onderschat het belang niet.     

Werk je kozijn af

Je kunt een raamdorpel van beton gebruiken die is ontworpen met de gewenste lengte, maat en kleur. Je kunt zo je raamkozijn van je woning of kantoor helemaal afwerken. Het heeft ook een druppel- of watergat aan de onderkant van de dorpel, zodat er geen water van onderaf terug naar de gevel kan stromen. Met antracietgrijs kies je voor de perfecte grijstint als aanvulling op natuurlijke bouwmaterialen en het ziet er goed uit in verschillende buitenomgevingen. Beide materialen zijn ideaal voor een kantplank. Deze dorpel is in principe geschikt voor binnen en buiten en geschikt voor elk huis.