Blokhut in de tuin

Heb jij veel spullen in je huis en wil je deze graag goed opbergen zodat ze niet meer de hele dag in het zicht liggen? Begrijpelijk! Extra opbergruimte is altijd handig, of het nu gaat om tuinmeubilair, fietsen, je barbecue of spullen van binnenshuis. Heb je er wel eens aan gedacht om hiervoor een tuinhuis of mooie blokhut aan te schaffen? Dat staat niet alleen gezellig in je tuin, maar is ook nog eens heel praktisch.

Waarde van je huis

Door een blokhut creëer je extra (woon)ruimte. Hierdoor kan je woonhuis meer waard worden. Een goede investering dus! Wel is het plaatsen van een blokhut in je tuin een behoorlijke klus. Je kunt dit uitbesteden, maar natuurlijk ook zelf doen. Daarvoor is het belangrijk je goed in te lezen in de verschillende opties van een blokhut. Je leest ze hier!  


Het formaat van de blokhut

Je hebt blokhutten in verschillende formaten. Het is daarom belangrijk om van tevoren goed na te denken over het formaat dat goed staat in jouw tuin. Ook is verstandig rekening te houden met het doel van je blokhut: waarvoor wil deze precies gebruiken? Ook dat heeft invloed op het formaat. Wil je de blokhut alleen gebruiken als luxe opbergruimte, of zit je eraan te denken om hier ook een woonomgeving van te maken? Je kunt een blokhut namelijk ook gebruiken als kantoor of een verblijfplaats voor mensen die blijven slapen. Omdat je met een blokhut dus verschillende kanten op kunt, zijn ze beschikbaar in verschillende formaten.


De vorm van een blokhut

Naast het formaat, zit er ook verschil in de vorm van een blokhut. Er zijn bijvoorbeeld vierkante blokhutten, maar ook vijfhoekige en langwerpige. Je kunt dus je eigen stijl kiezen. Dat geldt ook voor het dak van een blokhut: ook daarvan zijn er verschillende opties, zoals een plat dak of een zadeldak.


Ramen en deuren

Bij een blokhut zijn ook ramen en deuren van belang. Let erop dat deze stevig zijn en ook van goede kwaliteit. Je wilt natuurlijk niet dat het gaat tochten in je blokhut, dus zorg ervoor dat de ramen en deuren wind- en waterdicht zijn. Ook is het handig om voor dubbel glas te kiezen, om kou in de blokhut tegen te gaan. Wat betreft ramen zijn er ook verschillende opties. Er zijn bijvoorbeeld uitzetramen, draai-kiepramen en vleugelramen. Denk dus bij de aanschaf van de blokhut ook hieraan, zodat je niet ineens voor verrassingen komt te staan. 
 

Fundering van een blokhut

Ook de fundering van de blokhut is belangrijk. Een juiste fundering kan er namelijk voor zorgen dat je langer van de blokhut kunt genieten. Het is van belang dat de ondergrond van de blokhut waterpas is en dat de blokhut op een harde ondergrond komt te staan.