Vlonder in de tuin

Veel mensen hebben tegenwoordig een vlonder in hun tuin. Dit wordt steeds populairder. Ben jij benieuwd of een vlonder in de tuin ook iets voor jou is? In dit artikel lees je wat een vlonder precies en waar een vlonder voor wordt gebruikt.

Wat is een vlonder precies?

Een vlonder is het best te omschrijven als een buitenvloer, meestal van hout gemaakt. Naast vloer, worden vlonders ook voor andere doeleinden gebruikt, bijvoorbeeld als looppad, maar ook als terras voor bij een loungeset of bij een buitentafel. Vlonders worden ook gebruikt rondom een jacuzzi of hottub of als steiger bij een vijver of sloot. Veel mogelijkheden dus!  
 

Iets voor jou?

Ben je benieuwd of een vlonder iets is voor in jouw tuin? Een vlonder past eigenlijk in elke tuinstijl. Een vlonder geeft namelijk veel sfeer aan een tuin: het geeft je buitenruimte een gezellige en warme uitstraling. Je wordt door de vlonder als het ware direct uitgenodigd om lekker te gaan relaxen. Door een vlonder haal je het vakantiegevoel in je eigen tuin. Dat is zeker in tijden van corona heel handig. Je kunt dus veel geluksmomenten opdoen in je eigen tuin.
 

De fundering van de vlonder

Als je een vlonder gaat leggen, is het van belang om te zorgen voor goede fundering onder de vlonder. Wanneer je namelijk geen stevige ondergrond hebt, is het voor een vlonder niet mogelijk om stabiel op dezelfde plek te blijven liggen. Je kunt dus veel gedoe voorkomen door een goede onderlaag te plaatsen. Dit doe je bijvoorbeeld met hardhouten palen, of een vlakke laag met tegels. Een vlonder is overigens makkelijker om aan te leggen dan een terras met bestrating. Dat scheelt weer werk.
 

Maat van de vlonder

Het voordeel van een vlonder is dat deze er in allerlei maten is. Je kunt zelf kiezen hoe groot je de vlonder wil maken en ook kun je zelf bepalen op welke locatie in je tuin de vlonder het best past. Er zijn dus ontzettend veel mogelijkheden, en die heb je zelf in handen!
 

Vlonderschroeven

Een vlonder ligt dus buiten. Daardoor krijgt de vlonder veel te verduren, met name door het weer. Daarom is het belangrijk speciale vlonderschroeven aan te schaffen. Vlonderschroeven zijn er in verschillende maten. Daarom is het belangrijk om de juiste maat aan te schaffen voor de klus die jij wilt gaan doen. Als je kiest voor een te grote vlonderschroef, kan het namelijk zijn dat je hout gaat splijten. Maar wanneer je aan de slag gaat met een te kleine vlonderschroef, kan het voorkomen dat je terras of je vlonder los komt te zitten. Verdiep je dus goed in de juist maat van de schroef!