Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Het gebruik van pallets in de bouw

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 7 min
location_on [xx]km
In veel organisaties is het gebruik van pallets essentieel. De pallets kunnen veel producten en materialen dragen en door de afmetingen en het gemak van de pallet kunnen ze worden ingezet voor transport over land, water en in de lucht.De pallets hebben insteekvakken wat het makkelijk maakt om ermee te werken. Middels een pompwagen of heftruck zijn ze snel en eenvoudig te verplaatsen. Ze kunnen ook worden gestapeld, dit is wat het product zo handig maakt.Doordat de pallets zo makkelijk kunnen worden verplaatst is het ontzettend handig om zware materialen te vervoeren en netjes op te bergen. 

Bouwmaterialen

Vooral in de bouw waar men voornamelijk werkt met zware bouwmaterialen zijn de pallets een uitkomst. Diverse objecten van verschillende soorten en maten en gewicht worden snel van de ene naar de andere plek op de bouw verplaatst.

De pallets worden gemaakt van hout en kunststof. Er zijn zelfs stevige pallets van karton gemaakt. In de bouw zal je deze niet zo gauw tegenkomen. Op de bouwplaatsen zie je voornamelijk de houten pallets in gebruik. De verschillen tussen de kunststof en de houten pallets zit vooral in de levensduur ervan. Ook is de prijs verschillend. De houten pallets zijn goedkoper dan die van kunststof maar deze gaan dan ook iets minder lang mee. Kartonnen pallets zullen we niet zo gauw zien op de bouwplaats, deze zijn voornamelijk in gebruik in lucht en scheepvaart.

Het is afhankelijk van het materiaal wat de draagkracht is van de pallet. Hier moeten bouwbedrijven dus goed op letten bij het aanschaffen en werken met verschillende pallets. De draagkracht van een houten pallet kan oplopen tot zo’n 2000 kilo.

Voordelen

De voordelen van de houten pallets zijn eindeloos. De pallets zijn duurzaam en goed te recyclen. Ze zijn milieuvriendelijk en omdat de pallets goed te recyclen zijn, zijn ze geschikt voor elk bouwbedrijf waar logistiek belangrijk is. Ook zijn ze makkelijk te repareren wat de levensduur positief beïnvloed. De bouwplaats blijft tevens veilig en overzichtelijk door het gebruik van pallets.

Om schimmel en vocht tegen te gaan wat niet bevorderlijk is voor de pallet kan men ze proberen zo veel mogelijk geïsoleerd en droog op te slaan. Af en toe schoonmaken is ook onderdeel van juist onderhoud.

Palletwagen

Wanneer het bouwbedrijf beschikt over een palletwagen is het goed om te weten welke maat de pallet heeft voor het juiste vervoer. Niet alle pallets zijn gemakkelijk te verplaatsen. De pallet die het meest voorkomt is de Europallet. Deze pallet heeft altijd een afmeting van 1200 bij 800 mm. Dit is overal in Europa gelijk, zo voldoen ze aan de norm die is gesteld.

Er bestaan ook balkpallets. Deze is opgebouwd uit balken en planken, waardoor het door twee kanten kan worden opgepakt door een palletwagen. Dit is erg handig wanneer het op de bouwplaats wordt ingezet. Ook deze pallets hebben meerdere maten.

Europallet

Op de bouwplaats kom je eigenlijk maar een type pallet tegen, dat is de houten Europallet. Deze zijn handig in gebruik, kunnen tegen een stootje en kan een boel gewicht dragen. Of het nu op de grond vervoert moet worden of naar verschillende etages moet worden getakeld, deze pallet is uitermate geschikt.

Werk jij in de bouw en heb je geschikte pallets nodig voor transport en opslag van zware bouwmaterialen? Bij Palletcentrale hebben we volop keus! Neem vandaag nog contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

27 maart '24 ( 8:37)

Een diepere blik op het efficiënt inzetten van afvalcontainers in de bouw

Bij het plannen van een bouw- of renovatieproject is efficiëntie een sleutelwoord. Of je nu een professional bent in de bouwsector of een doe-het-zelver, het beheren van afval en materialen is essentieel voor een gestroomlijnd proces. In dit artikel nemen we een diepere blik op het gebruik van afvalcontainers als een slimme oplossing voor afvalbeheer en opslag tijdens bouwprojecten.Containers zijn niet alleen een kosteneffectieve keuze, maar bieden ook het gemak van flexibiliteit en mobiliteit. Met een breed scala aan beschikbare maten en types, kun je precies de container vinden die past bij jouw projectbehoeften. Maar hoe kies je de juiste container en wat zijn de voordelen in de bouw?

14 maart '24 ( 8:30)

Vochtproblemen in huis: oorzaken en oplossingen

Vochtproblemen in huis zijn ontzettend vervelend. Het kan niet alleen je muren, vloeren en plafonds beschadigen, maar op de lange termijn ook slecht zijn voor de gezondheid. In dit artikel worden zowel de symptomen en oorzaken als de oplossingen voor vochtproblemen besproken. Je leest waar je op moet letten, hoe je vocht kunt verminderen en waarom een woning isoleren op de juiste manier van groot belang is.

26 februari '24 ( 9:49)

Projectzonwering Nederland: de bouwsteen voor een duurzame toekomst

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en daarom is het goed om na te denken over alle aspecten in ons leven als het gaat om duurzaamheid. Een cruciaal aspect dat kan bijdragen aan een groenere toekomst is het gebruik van zonwering bij gebouwen. In dit artikel gaan we dieper in op het concept projectzonwering Nederland.

09 februari '24 ( 8:36)

Levering bouwstoffen: waar moet je op letten?

In de bouwsector is het leveren van bouwstoffen een zeer belangrijk onderdeel van elk bouwproject. Of het nu gaat om beton, stenen, zand of cement, het is van cruciaal belang dat de juiste bouwstoffen op tijd en op de juiste plaats worden geleverd. Het kiezen van de juiste leverancier voor bouwstoffen kan een groot verschil maken in termen van kwaliteit, prijs en betrouwbaarheid. In dit artikel zullen we bespreken waar je op moet letten bij de levering van bouwstoffen en hoe een gerenommeerd bedrijf zoals VMGroup je hierbij kan helpen.

22 januari '24 (14:01)

Voeg waarde en sfeer toe aan je huis

Heb je ooit nagedacht over het toevoegen van een overkapping aan huis? Niet alleen brengt het een esthetische verbetering, maar het biedt ook tal van voordelen die zowel de waarde van je woning kunnen verhogen als je dagelijks leven kunnen verrijken. Een overkapping biedt ook de perfecte gelegenheid om je eigen groene oase te creëren. Door het integreren van planten en bloemen binnen je overdekte buitenruimte, kun je een rustgevende en natuurlijke sfeer creëren. Het is bewezen dat groen om ons heen een positief effect heeft op ons welzijn.

03 januari '24 ( 8:34)

Kunststof buizen, duurzame oplossingen voor diverse industriële toepassingen

Kunststof buizen, met name PVC buis, polyethyleen buis en polypropeen buis, hebben een prominente plaats ingenomen in diverse industriële toepassingen. Deze kunststoffen bieden unieke eigenschappen die bijdragen aan efficiënte en kosteneffectieve oplossingen voor uiteenlopende industrieën.

02 januari '24 (10:20)

Het cruciale belang van omvormers voor zonne-energie

Duurzame energie, met zonnepanelen als populaire keuze, heeft een enorme impact gehad op de manier waarop huizen en bedrijven groene stroom opwekken. Maar achter het succes van zonnepanelen schuilt een essentieel component: de omvormer. In deze uitgebreide verkenning duiken we dieper in op het belang van omvormers in het verkrijgen van stroom via zonnepanelen. We bespreken verschillende soorten omvormers en benadrukken de voordelen die ze bieden aan huishoudens en bedrijven.

02 januari '24 (10:11)

De eerste kozijnen drive-thru van Nederland

Een drive-thru is niet nieuw, je kent het mogelijk al van andere bedrijven zoals leveranciers van bouwmaterialen. Je rijdt naar binnen met een voertuig en laad alles in wat je hebt besteld of direct nodig hebt. Alleen een drive-thru voor kunststof kozijnen bestond nog niet in Nederland, tot nu!

04 december '23 ( 9:00)

Licht boven de eettafel versterken met een lichtkoepel

Het belang van licht in onze leefruimtes, zoals de eetkamer, kan niet genoeg benadrukt worden. Om natuurlijk licht in deze zones te versterken, is het gebruik van lichtkoepels een innovatieve benadering. Deze koepels zijn niet alleen functioneel maar voegen ook esthetische waarde toe aan de ruimte. Vooral plexiglas lichtkoepels zijn populair vanwege hun duurzaamheid en helderheid, beschikbaar in diverse maten, van compacte 40×40 cm modellen tot ruimere varianten van 100×200 cm, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende woningtypes en dakafmetingen.

28 november '23 (10:48)

Coquillegieten voor het gieten van aluminium legeringen

Coquillegieten staat bekend om zijn vermogen om een breed scala aan gietstukken te produceren. Dit proces gebruikt een zware gietvorm, bestaande uit twee helften, wat het bijzonder geschikt maakt voor het gieten van aluminium legeringen. In dit blog verkennen we de veelzijdigheid, voordelen en overwegingen van coquillegieten.