Normal_photo-1601002052861-8cd1485edf1f

In veel organisaties is het gebruik van pallets essentieel. De pallets kunnen veel producten en materialen dragen en door de afmetingen en het gemak van de pallet kunnen ze worden ingezet voor transport over land, water en in de lucht.

De pallets hebben insteekvakken wat het makkelijk maakt om ermee te werken. Middels een pompwagen of heftruck zijn ze snel en eenvoudig te verplaatsen. Ze kunnen ook worden gestapeld, dit is wat het product zo handig maakt.

Doordat de pallets zo makkelijk kunnen worden verplaatst is het ontzettend handig om zware materialen te vervoeren en netjes op te bergen.

 

Bouwmaterialen

Vooral in de bouw waar men voornamelijk werkt met zware bouwmaterialen zijn de pallets een uitkomst. Diverse objecten van verschillende soorten en maten en gewicht worden snel van de ene naar de andere plek op de bouw verplaatst.

De pallets worden gemaakt van hout en kunststof. Er zijn zelfs stevige pallets van karton gemaakt. In de bouw zal je deze niet zo gauw tegenkomen. Op de bouwplaatsen zie je voornamelijk de houten pallets in gebruik. De verschillen tussen de kunststof en de houten pallets zit vooral in de levensduur ervan. Ook is de prijs verschillend. De houten pallets zijn goedkoper dan die van kunststof maar deze gaan dan ook iets minder lang mee. Kartonnen pallets zullen we niet zo gauw zien op de bouwplaats, deze zijn voornamelijk in gebruik in lucht en scheepvaart.

Het is afhankelijk van het materiaal wat de draagkracht is van de pallet. Hier moeten bouwbedrijven dus goed op letten bij het aanschaffen en werken met verschillende pallets. De draagkracht van een houten pallet kan oplopen tot zo’n 2000 kilo.

Voordelen

De voordelen van de houten pallets zijn eindeloos. De pallets zijn duurzaam en goed te recyclen. Ze zijn milieuvriendelijk en omdat de pallets goed te recyclen zijn, zijn ze geschikt voor elk bouwbedrijf waar logistiek belangrijk is. Ook zijn ze makkelijk te repareren wat de levensduur positief beïnvloed. De bouwplaats blijft tevens veilig en overzichtelijk door het gebruik van pallets.

Om schimmel en vocht tegen te gaan wat niet bevorderlijk is voor de pallet kan men ze proberen zo veel mogelijk geïsoleerd en droog op te slaan. Af en toe schoonmaken is ook onderdeel van juist onderhoud.

Palletwagen

Wanneer het bouwbedrijf beschikt over een palletwagen is het goed om te weten welke maat de pallet heeft voor het juiste vervoer. Niet alle pallets zijn gemakkelijk te verplaatsen. De pallet die het meest voorkomt is de Europallet. Deze pallet heeft altijd een afmeting van 1200 bij 800 mm. Dit is overal in Europa gelijk, zo voldoen ze aan de norm die is gesteld.

Er bestaan ook balkpallets. Deze is opgebouwd uit balken en planken, waardoor het door twee kanten kan worden opgepakt door een palletwagen. Dit is erg handig wanneer het op de bouwplaats wordt ingezet. Ook deze pallets hebben meerdere maten.

Europallet

Op de bouwplaats kom je eigenlijk maar een type pallet tegen, dat is de houten Europallet. Deze zijn handig in gebruik, kunnen tegen een stootje en kan een boel gewicht dragen. Of het nu op de grond vervoert moet worden of naar verschillende etages moet worden getakeld, deze pallet is uitermate geschikt.

Werk jij in de bouw en heb je geschikte pallets nodig voor transport en opslag van zware bouwmaterialen? Bij Palletcentrale hebben we volop keus! Neem vandaag nog contact op om de mogelijkheden te bespreken.