Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ga je (ver)bouwen? Kies dan voor een TV lift

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Het lijkt wel of je het steeds vaker tegenkomt. Een tv die vakkundig tot onderdeel van een kast is gemaakt. Je ziet er niets van, totdat je op een knopje drukt en de tv lift heel vernuftig omhoog komt en het beeldscherm op precies de juiste hoogte neerzet. Je vindt het bijvoorbeeld in hotelkamers, of in de filmscenes waar er niet alleen prachtig uitzicht is op een tropisch strand, maar ook een luxe slaapkamer met een tv lift aan het voeteneind van het bed. Denk je dat het alleen maar mogelijk is in films en luxe woningen? Niets is minder waar. 

Een tv lift voor ieder type woning

Je kunt een tv lift op verschillende manieren bij jou in huis toepassen. Misschien heb je bouwplannen en wil je een wandkast op maat laten maken. Dan is dit hét geschikte moment om de mogelijkheden van een tv lift te onderzoeken. Want een tv lift is er voor verschillende maten televisies en als je toch een nieuwe kast uitkiest, dan kun je net zo goed direct rekening houden met het inbouwen van zo’n lift. Het is dus niet zo dat je altijd een grote televisie moet hebben, of een hele grote wand. Tv liften zijn al beschikbaar voor tv’s vanaf 32 inch. En ze liften vanaf een hoogte van 580 mm. Dus ook voor de kleinere huiskamers of voor je slaapkamer, kun je prima een tv lift overwegen. 
 

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten tv liften verkrijgbaar. Dat heeft niet alleen te maken met de grootte van de televisie die je hebt, maar ook met de ruimte in de kast die je hebt om het in te bouwen. Zo heb je een lift die bestaat uit een eenarmig systeem, wat je aan de wand bevestigt. De lift gaat met een snelheid van 30 mm per seconde en is geschikt voor tv’s die tot 50 kg wegen. Als je veel ruimte hebt en ook een grotere tv, dan kun je ook kiezen voor een frame dat je in de kast in moet bouwen. De snelheid is groter bij dit model, namelijk 40 mm per seconde. Dat komt door de speciale spiraalveer. Welk model je ook kiest, ze hebben allemaal een afstandsbediening. Op deze manier kun je vanuit je stoel of als je al in bed ligt, met gemak de tv tevoorschijn toveren. 
 

Gemakkelijk te installeren

Ook als je geen grote doe-het-zelver bent is het installeren van een tv lift geen ingewikkelde klus. Je moet er natuurlijk voor zorgen dat je een kastruimte hebt waar de tv omhoog en omlaag kan gaan, er moet dus een goede opening zijn waar de tv doorheen past. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de installatie die je kiest, ook de juiste maten heeft en het gewicht van je tv kan dragen. Let dus goed op wat de maximale afmetingen zijn die bij de betreffende lift horen. Daarna is het een kwestie van de lift installeren en je tv erop bevestigen. Met een lekker hapje en een drankje bij de hand kies je vervolgens je favoriete film en kan het genieten beginnen.
04 december '23 ( 9:18)

Aanschaf zonnepanelen sneller terugverdiend door prijsdaling

Doordat de prijs van zonnepanelen het afgelopen jaar flink is gedaald, kan de aanschaf inmiddels in zes jaar worden terugverdiend. Dat meldt Milieu Centraal op basis van berekeningen met cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Volgens de voorlichtingsorganisatie kost een set van tien panelen inclusief installatie en omvormer nu nog 5000 euro; dat was begin dit jaar 7500 euro.

22 november '23 ( 6:03)

Koopwoningen in oktober gemiddeld 0,7 procent duurder

Koopwoningen zijn in oktober weer duurder geworden in vergelijking met de voorgaande maand. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster stegen de prijzen voor huizen gemiddeld 0,7 procent. Na een daling van de huizenprijzen vorig jaar lijkt de markt zich te herstellen.

16 november '23 ( 6:03)

Laagste omzetgroei voor woningbouwers sinds eind 2020

Bouwers van woningen en andere gebouwen hadden van juli tot en met september te maken met de laagste omzetgroei sinds het laatste kwartaal van 2020. Economen voorspellen al langer dat de bouwsector de komende tijd zal krimpen, onder andere door de hogere rentes, kostenstijgingen en gebrek aan geschikte bouwgrond.

09 november '23 (13:32)

Met aanpassing middenhuurwet is hogere huur mogelijk in nieuwbouw

Woonminister Hugo de Jonge past zijn wet voor regulering van de middenhuur aan, na een groot aantal reacties op zijn wetsvoorstel. Ontwikkelaars die de komende twee jaar voor dat segment bouwen, mogen 10 procent meer huur vragen gedurende de komende tien jaar.

08 november '23 ( 8:32)

6 procent Nederlandse huishoudens heeft energiecontract boven prijsplafond

Zo'n 6 procent van de Nederlandse huishoudens heeft een elektriciteits- en gascontract met prijzen boven het prijsplafond. Het is voor deze huishoudens bijna altijd voordelig om een ander contract af te sluiten, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

08 november '23 ( 8:03)

'Gevolgen klimaatverandering inprijzen in waardebepaling woning'

De gevolgen van klimaatverandering, zoals extreme hitte en hevige neerslag, zouden ingeprijsd moeten worden in de waardebepaling van woningen. Daarvoor pleit de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het gaat dan om schade aan funderingen als gevolg van droogte, maar ook om overstromingsschade. Volgens de toezichthouder is het belangrijk dat het bewustzijn over deze risico's groter wordt.

03 november '23 (11:17)

'Zonder nieuw overheidsbeleid loopt huizentekort verder op'

Het huizentekort in Nederland dreigt verder op te lopen als er niet snel nieuw overheidsbeleid komt. De afgelopen jaren is zwaar ingezet op subsidies, maar die zijn volgens het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) maar beperkt effectief. Zonder extra maatregelen zakt de nieuwbouw van woningen op de korte termijn waarschijnlijk verder in, voorziet het kennisinstituut in een nieuwe studie.

03 november '23 (11:02)

Brabantse VVD wil woningnood aanpakken met bouw van geheel nieuw dorp

De provinciale fractie van de VVD in Noord-Brabant heeft een ambitieus plan om de woningnood aan te pakken. Fractievoorzitter Roel Gremmen stelde tijdens de bespreking van de begroting voor 2024 voor om ergens in de provincie een heel nieuw dorp te laten verrijzen.

02 november '23 ( 8:32)

Minder woningen verkocht door bouwconcern BAM

Bouwconcern BAM heeft het afgelopen kwartaal 863 woningen in Nederland verkocht. Dat zijn er aanzienlijk minder dan in dezelfde periode vorig jaar, toen er 1103 woningen van de hand gingen. Daarmee worden de moeilijke omstandigheden op de nieuwbouwmarkt opnieuw zichtbaar in de cijfers van Nederlands grootste bouwbedrijf.

01 november '23 (11:31)

Woningzoekenden kunnen zich op nieuw digitaal platform inschrijven voor nieuwbouwprojecten

Woningzoekenden kunnen zich voortaan op een nieuw digitaal platform inschrijven voor nieuwbouwprojecten. Op de woensdag gelanceerde website nieuwbouw.nl is de meest actuele informatie van nieuwbouwwoningen te vinden die te koop of te huur worden aangeboden of binnenkort op de markt komen.