tv lift

Het lijkt wel of je het steeds vaker tegenkomt. Een tv die vakkundig tot onderdeel van een kast is gemaakt. Je ziet er niets van, totdat je op een knopje drukt en de tv lift heel vernuftig omhoog komt en het beeldscherm op precies de juiste hoogte neerzet. Je vindt het bijvoorbeeld in hotelkamers, of in de filmscenes waar er niet alleen prachtig uitzicht is op een tropisch strand, maar ook een luxe slaapkamer met een tv lift aan het voeteneind van het bed. Denk je dat het alleen maar mogelijk is in films en luxe woningen? Niets is minder waar. 

Een tv lift voor ieder type woning

Je kunt een tv lift op verschillende manieren bij jou in huis toepassen. Misschien heb je bouwplannen en wil je een wandkast op maat laten maken. Dan is dit hét geschikte moment om de mogelijkheden van een tv lift te onderzoeken. Want een tv lift is er voor verschillende maten televisies en als je toch een nieuwe kast uitkiest, dan kun je net zo goed direct rekening houden met het inbouwen van zo’n lift. Het is dus niet zo dat je altijd een grote televisie moet hebben, of een hele grote wand. Tv liften zijn al beschikbaar voor tv’s vanaf 32 inch. En ze liften vanaf een hoogte van 580 mm. Dus ook voor de kleinere huiskamers of voor je slaapkamer, kun je prima een tv lift overwegen. 
 

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten tv liften verkrijgbaar. Dat heeft niet alleen te maken met de grootte van de televisie die je hebt, maar ook met de ruimte in de kast die je hebt om het in te bouwen. Zo heb je een lift die bestaat uit een eenarmig systeem, wat je aan de wand bevestigt. De lift gaat met een snelheid van 30 mm per seconde en is geschikt voor tv’s die tot 50 kg wegen. Als je veel ruimte hebt en ook een grotere tv, dan kun je ook kiezen voor een frame dat je in de kast in moet bouwen. De snelheid is groter bij dit model, namelijk 40 mm per seconde. Dat komt door de speciale spiraalveer. Welk model je ook kiest, ze hebben allemaal een afstandsbediening. Op deze manier kun je vanuit je stoel of als je al in bed ligt, met gemak de tv tevoorschijn toveren. 
 

Gemakkelijk te installeren

Ook als je geen grote doe-het-zelver bent is het installeren van een tv lift geen ingewikkelde klus. Je moet er natuurlijk voor zorgen dat je een kastruimte hebt waar de tv omhoog en omlaag kan gaan, er moet dus een goede opening zijn waar de tv doorheen past. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de installatie die je kiest, ook de juiste maten heeft en het gewicht van je tv kan dragen. Let dus goed op wat de maximale afmetingen zijn die bij de betreffende lift horen. Daarna is het een kwestie van de lift installeren en je tv erop bevestigen. Met een lekker hapje en een drankje bij de hand kies je vervolgens je favoriete film en kan het genieten beginnen.