Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zo kies je een binnendeur die bij je past!

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Ben je op zoek naar binnendeuren? Dan kom je er al gauw achter dat er een enorm aanbod is met verschillende soorten binnendeuren waaruit je kunt kiezen. Waar begin je dan als je een nieuwe binnendeur uitzoekt? In deze blog lees je hoe je een binnendeur kiest die bij je past!

Kies een stijl die bij je past

Bekijk je het huidige aanbod binnendeuren, dan zie je dat je kunt kiezen tussen verschillende stijlen. Het aanbod varieert van deuren met een industrieel design tot klassiek en tijdloos. Ben je net begonnen met de oriënterende fase van de aanschaf van nieuwe binnendeuren? Dan kun je het best beginnen met het kiezen van een stijl die bij jou en jouw interieur past. Kort gezegd kun je kiezen tussen de volgende stijlen binnendeuren:
  • Industrieel
  • Klassiek
  • Modern
  • Landelijk
  • Tijdloos
  • Jaren ’30
 

Welke soorten binnendeuren zijn er?

Heb je een stijl gevonden die bij jouw interieur past? Dan kun je vervolgens nadenken over de soort binnendeur die je graag wilt. Onder soorten binnendeuren verstaan we bijvoorbeeld:
  • Dichte binnendeuren of binnendeuren met glas;
  • Gegronde binnendeuren of afgelakte binnendeuren;
  • Deuren met een massieve kern of met honingraatvulling.
Je kunt jezelf bijvoorbeeld de vraag stellen of je graag meer natuurlijk licht in je woning wilt. In dat geval kies je voor een binnendeur met glas. Heb je twee linkerhanden? Dan kan het handig zijn om een afgelakte binnendeur te kiezen, zodat je niet zelf de deur hoeft af te lakken.
 

Welke vorm binnendeur heb ik nodig?

Na de stijl en de soort binnendeur kies je het model wat het meest past bij jou en jouw interieur. Voordat je overgaat op de aankoop van een binnendeur doe je er goed aan de vorm van de binnendeur te controleren. Heb je een stompe of opdek binnendeur nodig? Bij een stompe binnendeur valt de deur volledig in het kozijn en bij een opdek deur valt de deur gedeeltelijk op het kozijn. Een stompe binnendeur past dus niet in een opdek kozijn en andersom!
 

Een binnendeur online kopen

Weet je welk soort binnendeur je wilt kopen? Bekijk dan eens het assortiment Skantrae binnendeuren op Sleiderink.nl. Sleiderink biedt een ruim assortiment binnendeuren van Skantrae, waardoor je altijd een deur vindt die bij je past.  
 
04 december '23 ( 9:18)

Aanschaf zonnepanelen sneller terugverdiend door prijsdaling

Doordat de prijs van zonnepanelen het afgelopen jaar flink is gedaald, kan de aanschaf inmiddels in zes jaar worden terugverdiend. Dat meldt Milieu Centraal op basis van berekeningen met cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Volgens de voorlichtingsorganisatie kost een set van tien panelen inclusief installatie en omvormer nu nog 5000 euro; dat was begin dit jaar 7500 euro.

22 november '23 ( 6:03)

Koopwoningen in oktober gemiddeld 0,7 procent duurder

Koopwoningen zijn in oktober weer duurder geworden in vergelijking met de voorgaande maand. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster stegen de prijzen voor huizen gemiddeld 0,7 procent. Na een daling van de huizenprijzen vorig jaar lijkt de markt zich te herstellen.

16 november '23 ( 6:03)

Laagste omzetgroei voor woningbouwers sinds eind 2020

Bouwers van woningen en andere gebouwen hadden van juli tot en met september te maken met de laagste omzetgroei sinds het laatste kwartaal van 2020. Economen voorspellen al langer dat de bouwsector de komende tijd zal krimpen, onder andere door de hogere rentes, kostenstijgingen en gebrek aan geschikte bouwgrond.

09 november '23 (13:32)

Met aanpassing middenhuurwet is hogere huur mogelijk in nieuwbouw

Woonminister Hugo de Jonge past zijn wet voor regulering van de middenhuur aan, na een groot aantal reacties op zijn wetsvoorstel. Ontwikkelaars die de komende twee jaar voor dat segment bouwen, mogen 10 procent meer huur vragen gedurende de komende tien jaar.

08 november '23 ( 8:32)

6 procent Nederlandse huishoudens heeft energiecontract boven prijsplafond

Zo'n 6 procent van de Nederlandse huishoudens heeft een elektriciteits- en gascontract met prijzen boven het prijsplafond. Het is voor deze huishoudens bijna altijd voordelig om een ander contract af te sluiten, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

08 november '23 ( 8:03)

'Gevolgen klimaatverandering inprijzen in waardebepaling woning'

De gevolgen van klimaatverandering, zoals extreme hitte en hevige neerslag, zouden ingeprijsd moeten worden in de waardebepaling van woningen. Daarvoor pleit de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het gaat dan om schade aan funderingen als gevolg van droogte, maar ook om overstromingsschade. Volgens de toezichthouder is het belangrijk dat het bewustzijn over deze risico's groter wordt.

03 november '23 (11:17)

'Zonder nieuw overheidsbeleid loopt huizentekort verder op'

Het huizentekort in Nederland dreigt verder op te lopen als er niet snel nieuw overheidsbeleid komt. De afgelopen jaren is zwaar ingezet op subsidies, maar die zijn volgens het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) maar beperkt effectief. Zonder extra maatregelen zakt de nieuwbouw van woningen op de korte termijn waarschijnlijk verder in, voorziet het kennisinstituut in een nieuwe studie.

03 november '23 (11:02)

Brabantse VVD wil woningnood aanpakken met bouw van geheel nieuw dorp

De provinciale fractie van de VVD in Noord-Brabant heeft een ambitieus plan om de woningnood aan te pakken. Fractievoorzitter Roel Gremmen stelde tijdens de bespreking van de begroting voor 2024 voor om ergens in de provincie een heel nieuw dorp te laten verrijzen.

02 november '23 ( 8:32)

Minder woningen verkocht door bouwconcern BAM

Bouwconcern BAM heeft het afgelopen kwartaal 863 woningen in Nederland verkocht. Dat zijn er aanzienlijk minder dan in dezelfde periode vorig jaar, toen er 1103 woningen van de hand gingen. Daarmee worden de moeilijke omstandigheden op de nieuwbouwmarkt opnieuw zichtbaar in de cijfers van Nederlands grootste bouwbedrijf.

01 november '23 (11:31)

Woningzoekenden kunnen zich op nieuw digitaal platform inschrijven voor nieuwbouwprojecten

Woningzoekenden kunnen zich voortaan op een nieuw digitaal platform inschrijven voor nieuwbouwprojecten. Op de woensdag gelanceerde website nieuwbouw.nl is de meest actuele informatie van nieuwbouwwoningen te vinden die te koop of te huur worden aangeboden of binnenkort op de markt komen.