Binnendeur

Ben je op zoek naar binnendeuren? Dan kom je er al gauw achter dat er een enorm aanbod is met verschillende soorten binnendeuren waaruit je kunt kiezen. Waar begin je dan als je een nieuwe binnendeur uitzoekt? In deze blog lees je hoe je een binnendeur kiest die bij je past!

Kies een stijl die bij je past

Bekijk je het huidige aanbod binnendeuren, dan zie je dat je kunt kiezen tussen verschillende stijlen. Het aanbod varieert van deuren met een industrieel design tot klassiek en tijdloos. Ben je net begonnen met de oriënterende fase van de aanschaf van nieuwe binnendeuren? Dan kun je het best beginnen met het kiezen van een stijl die bij jou en jouw interieur past. Kort gezegd kun je kiezen tussen de volgende stijlen binnendeuren:
  • Industrieel
  • Klassiek
  • Modern
  • Landelijk
  • Tijdloos
  • Jaren ’30
 

Welke soorten binnendeuren zijn er?

Heb je een stijl gevonden die bij jouw interieur past? Dan kun je vervolgens nadenken over de soort binnendeur die je graag wilt. Onder soorten binnendeuren verstaan we bijvoorbeeld:
  • Dichte binnendeuren of binnendeuren met glas;
  • Gegronde binnendeuren of afgelakte binnendeuren;
  • Deuren met een massieve kern of met honingraatvulling.
Je kunt jezelf bijvoorbeeld de vraag stellen of je graag meer natuurlijk licht in je woning wilt. In dat geval kies je voor een binnendeur met glas. Heb je twee linkerhanden? Dan kan het handig zijn om een afgelakte binnendeur te kiezen, zodat je niet zelf de deur hoeft af te lakken.
 

Welke vorm binnendeur heb ik nodig?

Na de stijl en de soort binnendeur kies je het model wat het meest past bij jou en jouw interieur. Voordat je overgaat op de aankoop van een binnendeur doe je er goed aan de vorm van de binnendeur te controleren. Heb je een stompe of opdek binnendeur nodig? Bij een stompe binnendeur valt de deur volledig in het kozijn en bij een opdek deur valt de deur gedeeltelijk op het kozijn. Een stompe binnendeur past dus niet in een opdek kozijn en andersom!
 

Een binnendeur online kopen

Weet je welk soort binnendeur je wilt kopen? Bekijk dan eens het assortiment Skantrae binnendeuren op Sleiderink.nl. Sleiderink biedt een ruim assortiment binnendeuren van Skantrae, waardoor je altijd een deur vindt die bij je past.