Normal_portemonnee__geld__betalen

Vereniging Eigen Huis vindt het positief dat het demissionaire kabinet extra geld uittrekt om huiseigenaren te helpen hun huis te isoleren en hybride warmtepompen betaalbaarder te maken. De vereniging heeft hier eerder op aangedrongen. Dit meldt VEH. 

De vereniging wil dat het kabinet de betaalbaarheid van de energienota nu en in de toekomst garandeert. Daarvoor is regie nodig op de optelsom van verbruikskosten en belastingen. Dit ontbreekt nu volledig. Door de sterke stijging van de tarieven en de hogere gasbelasting zullen veel huishoudens de komende jaren honderden euro’s meer kwijt zijn.

Woningbouw

Het Kabinet stelt in totaal 1 miljard euro beschikbaar voor de komende 10 jaar voor de bouw van extra woningen. De vereniging wil dat dit geld in een kortere periode beschikbaar komt zodat meer nieuwe bouwplannen gerealiseerd kunnen worden. Door de termijn van 10 jaar wordt het noodzakelijke omvangrijke bouwprogramma feitelijk doorgeschoven naar een nieuw kabinet.

Met de huidige plannen neemt het woningtekort tot 2025 verder toe. Het Rijk zou met innovaties zoals flexwoningen en een Koopstartfonds de problemen op korte termijn kunnen verlichten. Helaas ontbreken dergelijke plannen in de Miljoenennota. De vereniging roept de Tweede Kamer op om het kabinet hierop bij te sturen.

Door: Nationale Bouwgids