Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Geen ruimte voor passende begeleiding? Bedrijven kunnen kiezen voor een jobcoach

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Het kan een dilemma vormen: je wilt nieuw personeel aantrekken, maar twijfelt of je de juiste begeleiding op de werkvloer kunt bieden. Het resultaat? Je besluit de sollicitant niet aan te nemen. Zonde, en vooral erg onnodig. Er zijn namelijk regelingen waarmee je als bouwbedrijf zowel financieel als technisch de risico’s kunt beperken. Het aannemen van nieuw personeel gaat daarmee niet ten koste van het proces en de arbeidsproductiviteit. Hoe kan je de juiste begeleiding bieden aan nieuw personeel, terwijl je geen concessies hoeft te doen aan de productiviteit op de werkvloer? 

Coaching: dichtbij én op afstand 

In deze drukke tijden op de woningmarkt kan je als bedrijf vaak geen vakkrachten missen. Het bieden van begeleiding aan nieuw bouwtalent komt daarmee vaak in het nauw, waardoor de doorstroming binnen de bouwsector gaat knellen. Het is echter geen gegeven dat je hier als bedrijf mee te maken krijgt. Zeker niet wanneer je gebruikmaakt van een jobcoach. Deze jobcoach verzorgt de begeleiding van je nieuwe personeelslid. Dat gebeurt hoofdmatig op afstand, maar wel met de zekerheid van maatwerk. Dat biedt meer mogelijkheden voor de werkgever in termen van efficiency en de kans op uitval.

Om de financiële risico’s rondom het inschakelen van een jobcoach te beperken, kunnen werkgevers een beroep doen op loonkostensubsidie. Deze kan je als werkgever aanvragen bij het WerkgeversServicepunt Rijk van Nijmegen. Deze subsidie voorkomt dat het aannemen van nieuw personeel een financieel risico met zich meebrengt. Slimme personeelsoplossingen voor bedrijven in de bouwsector. Goed voor de werkzoekende en aantrekkelijk voor de werkgever.

Wel ruimte voor een intern opleiding? Doen!

Intern opleiden is voor werkgevers een natuurlijke manier om de doorstroming binnen het bedrijf te garanderen. Tegelijk biedt het werknemers nieuwe uitdagingen en kansen om naar een hoger niveau te groeien, zowel in de functie als in het salaris. Hetzelfde is van toepassing binnen de bouwsector. Wat is er prettiger als kunnen vertrouwen op het bestaande personeel? Je kent ze, weet wat ze kunnen en hebt ook nog eens de mogelijkheid om zonder al te grote risico’s een interne opleiding aan te bieden. Dat is namelijk mogelijk dankzij een leerwerktraject. Die term is bekend, maar de voordelen voor werkgevers lang niet altijd.

Binnen het leerwerktraject loopt een leerling meerdere dagen per week mee op de werkvloer, en leert zijn theorie in de eigen tijd, vaak op school. Gedurende het leerwerktraject maakt de leerling kennis met de werkzaamheden binnen het bedrijf, terwijl men gerichte theoretische kennis opdoet die direct toegepast kan worden op de werkvloer. Een situatie waar je als bedrijf de vruchten van plukt, zeker ook omdat het leerwerktraject financiële voordelen biedt voor het bedrijf.

Profiteren van slimme personeelsoplossingen

Personeel vinden is al lastig genoeg, en dus is het voor bedrijven prettig om gebruik te kunnen maken van verschillende regelingen. Het helpt bedrijven voornamelijk in personeel en financieel opzicht. De focus ligt op het ontzorgen van werkgevers, waarmee de keuze voor het aannemen van personeel een stuk makkelijker wordt gemaakt.

16 mei '24 (13:18)

Eigen Huis blij met versnellen bouwproductie tegen woningtekort

Vereniging Eigen Huis (VEH) ziet in het hoofdlijnenakkoord een aantal beleidskeuzes die gunstig zijn voor huiseigenaren en woningzoekers. De belangenorganisatie heeft echter ook zorgen over het schrappen van de salderingsregeling voor zonnepanelen zonder alternatief stimuleringsbeleid. "Ook ontbreken maatregelen om de groeiende funderingsproblematiek aan te pakken", stelt de belangenorganisatie. De vereniging is positief dat er meer wordt gedaan om het woningtekort terug te dringen door de bouwproductie te versnellen.

16 mei '24 (13:02)

Zuid-Holland ziet in akkoord 'aanknopingspunten' voor woningbouw

De provincie met de grootste woningbouwopgave van Nederland ziet perspectief op dit vlak in de afspraken die PVV, VVD, NSC en BBB hebben gemaakt. "Het hoofdlijnenakkoord heeft nadrukkelijk aandacht voor betaalbaarheid voor middeninkomens en sociale huur", zegt de Zuid-Hollandse gedeputeerde Anne Koning (wonen, GroenLinks-PvdA). "Dat is een goed aanknopingspunt voor Zuid-Holland en een fijn begin om zo snel mogelijk met elkaar in gesprek te gaan en de juiste woningen te bouwen."

16 mei '24 (12:33)

Gemengde reacties op afschaffen salderingsregeling

Formerende partijen in Den Haag hebben een ommezwaai gemaakt als het gaat om de salderingsregeling, een voor particuliere zonnepaneelbezitters erg gunstige manier om hun investering terug te verdienen. In het hoofdlijnenakkoord staat dat die regeling per 2027 verdwijnt, terwijl coalitiepartijen PVV en BBB enkele maanden geleden nog tegen een geleidelijke afbouw vanaf 2025 stemden. De reacties van brancheverenigingen zijn gemengd.

16 mei '24 (12:18)

Noodzaak om wooncrisis aan te pakken wordt volgens Aedes onderkend

De koepel voor woningcorporaties Aedes vindt dat de noodzaak om de wooncrisis aan te pakken wordt onderkend in het hoofdlijnenakkoord. De plannen bouwen voort op het al ingezette beleid en er zitten goede voornemens bij om de bouw van extra woningen te realiseren, stelt de koepel.

07 mei '24 ( 8:34)

Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken

Bouwconcern Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken. "De stijging van het aantal woningverkopen houdt aan. Met name de vraag naar grondgebonden woningen blijft onveranderd groot, wat vertrouwen geeft voor het vervolg van dit jaar", zegt topman Ton Hillen van de beursgenoteerde onderneming. Grondgebonden woningen zijn huizen met een woonlaag op het straatniveau, vaak met een terras of tuin.

01 mei '24 ( 8:18)

Aantal starters dat hypotheek aanvraagt in 5 jaar niet zo hoog geweest

Het aantal starters dat in april een hypotheek heeft aangevraagd is in vijf jaar niet zo hoog geweest, meldt het Hypotheken Data Netwerk (HDN). Zo'n 14.500 starters vroegen vorige maand een hypotheek aan, in april vorig jaar deden nog geen 12.000 starters dit.

17 april '24 (11:19)

Weggezakte bouwkraan Leusden dreigt op woningen te vallen

Een weggezakte bouwkraan van 25 meter hoog, dreigt in Leusden op woningen te vallen, meldt de Veiligheidsregio Utrecht. De kraan staat in de straat Waarden. Twintig woningen zijn ontruimd.

16 april '24 ( 9:23)

Kopers op woningmarkt zien toename in onderlinge concurrentie

De concurrentie onder woningzoekers is het afgelopen kwartaal sterk toegenomen, meldt huizensite Funda. De toename in concurrentie heeft invloed op hoe kopers de zoektocht naar een nieuwe woning ervaren. Het aantal kopers dat vindt dat dit een goed moment is om een woning te kopen bleef gelijk aan vorig kwartaal, maar het aantal kopers dat gelooft dat het over zes maanden een goed moment is om een woning te kopen nam af.

11 april '24 (12:34)

Meer goedkopere nieuwbouw helpt niet om woningtekort op lange termijn op te lossen

Een grotere aanwas van goedkopere nieuwbouwwoningen helpt niet om het woningtekort op de lange termijn op te lossen. Dat zegt Chris van Zantwijk, vicevoorzitter van de vakgroep wonen van makelaarsorganisatie NVM. Volgens hem moet er juist meer gebouwd worden voor de doorstroming op de woningmarkt en dat betekent ook het bouwen van meer woningen boven de betaalbaarheidsgrens, die nu op 390.000 euro ligt.

11 april '24 (12:21)

Wachtende doorstromers remmen aanbod huizenmarkt

Dat nu minder huizen te koop worden gezet op de krappe woningmarkt, komt mede doordat vier op de vijf doorstromers eerst een huis kopen voordat ze hun woning in de verkoop doen, zegt Lana Gerssen, voorzitter van de NVM-vakgroep Wonen. "Daardoor zijn er minder woningen op de markt en blijft de doorstroming heel erg beperkt", zegt ze.