Bewust veilig werken in de bouw extra onder de aandacht met diverse activiteiten

Op woensdag 30 maart 2022 organiseren de brancheorganisaties Techniek Nederland, Bouwend Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland alweer de zesde Bewust Veilig-dag. Bedrijven in techniek, bouw en onderhoud brengen op die dag bewust veilig werken extra onder de aandacht met diverse activiteiten. De slogan van dit jaar: we blijven erop hameren. Dit meldt Techniek Nederland.

Veilig en gezond werken is het hele jaar door een vast onderwerp voor bedrijven in techniek, bouw en onderhoud. Dat is niet voor niets; per jaar vinden er nog steeds te veel ongevallen plaats. De initiatief nemende brancheorganisaties blijven daarom hameren op veilig en gezond werken.

Gevaar lopen tijdens het werk

"Het hele jaar door werken we met onze collega’s aan producten, diensten en trainingen die veilig en gezond werken onder de aandacht brengen. Op de Bewust Veilig-dag hameren we daar extra op. Want niemand moet gevaar hoeven lopen tijdens zijn of haar werk", aldus een gezamenlijk statement van de organiserende partijen.

Krant en games 

Elk jaar zijn er binnen de bedrijven diverse initiatieven op en rond de dag zelf om medewerkers op een ludieke en unieke manier bewust te maken van het belang van veilig en gezond werken. Vanuit de Bewust Veilig-dag wordt dit onder andere ondersteund met de Bewust Veilig-krant en een set online games; serieuze spellen waar je kennis, ervaring, inzicht en behendigheid voor moet inzetten. Spelers kunnen hun persoonlijkheid en de effecten daarvan op veilig werken ontdekken, maar er is ook een video-quiz, een inschattings- en een behendigheidsspel. Zodra de games en de krant beschikbaar zijn, wordt dat via bewustveilig.com en diverse media bekend gemaakt.

Veiligheid een topprioriteit 

Hoe meer bedrijven uit de verschillende branches meedoen, hoe beter. Zo wordt veiligheid een topprioriteit in de gehele keten, met als doel dat iedereen aan het einde van de dag weer gezond naar huis kan. Bedrijven kunnen zich aanmelden als deelnemer via bewustveilig.com. De eerste 50 bedrijven worden beloond met een Early Bird promotiekit en logovermelding op de site.

Door: Nationale Bouwgids