Overzicht van variabele contracten energieleveranciers

Keuze.nl wil huishoudens die getroffen worden door de hoge gasprijzen helpen en is daarom een tijdelijk initiatief gestart zodat consumenten variabele contracten kunnen vergelijken. Door de energiecrisis en de hoge gasprijzen zijn de vergelijkingssites van energievergelijkers praktisch leeg. Het overzicht dat Keuze.nl aanbiedt, bestaat uit variabele contracten van de grootste energieleveranciers in Nederland. Dat meldt Keuze.nl

Normaal vinden consumenten op vergelijkingssites ongeveer 90 energiedeals van een groot aantal leveranciers. De afgelopen dagen zijn prijsvergelijkers leeg of staat er af en toe één aanbieding in. Dit is te zien bij Keuze.nl en bij de andere grote energieprijsvergelijkers van Nederland.

Variabel contract

Energie-expert Geert Wirken van Keuze.nl: “Nauwelijks bekend is dat alle energieleveranciers verplicht zijn om een variabel contract aan te bieden. Zowel bij de leveranciers als in bij prijsvergelijkers zijn deze contracten vrijwel niet te vinden. Bij sommige leveranciers (zoals Greenchoice) kunnen consumenten alleen telefonisch een variabel contract afsluiten. Veel consumenten hebben dus geen idee van het bestaan van deze contracten.”

Dit is hoogst ongebruikelijk omdat prijsvergelijkers normaal een vergoeding krijgen voor het aanbrengen van nieuwe klanten. Voor deze variabele contracten geven energieleveranciers geen vergoeding. Daarom zijn deze contracten tot nu toe ook niet vindbaar in prijsvergelijkers. Keuze.nl vindt het echter belangrijk om iedereen die getroffen is te helpen en om deze winter door te komen.

Door: Nationale Bouwgids