Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bouwwerkzaamheden en valbeveiliging

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Als je regelmatig op hoogte aan het werk bent, dan hoeven we je natuurlijk niet uit te leggen dat valbescherming ontzettend belangrijk is. Je kunt jezelf namelijk pijnlijk bezeren als je tijdens een bouwproject van hoogte naar beneden valt. Dit is natuurlijk altijd het geval als je van grote hoogte valt, maar in de bouw is dit nog een stuk gevaarlijker. Er wordt namelijk gewerkt met zware machines en materialen. Deze kunnen op je vallen of bijvoorbeeld je valversnelling hoger maken. De kans op hevige letsels is hierdoor dan ook een stuk hoger dan bij een niet-bouwgerelateerde val van dezelfde hoogte. Benieuwd hoe jij je bouwplek het beste kan beschermen tegen een val van hoogte? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je er namelijk meer over!

Randbeveiliging

Randbeveiliging is misschien wel een van de belangrijkste vormen van beveiliging op de bouwplaats. De randbeveiliging wordt zoals de naam het wel doet vermoeden om de rand van een bouwplaats geplaatst. Rondom de bouwplaats worden netten gespannen zodat het een stuk moeilijker is om van de bouwplaats af te vallen. Dit geldt voor zowel bouwmaterialen als voor de medewerkers zelf. Ben je op zoek naar randbeveiliging voor jouw bouwplaats? Neem dan eens contact op met Best Montage/Demontage B.V.. Deze partij is hier namelijk gespecialiseerd in!     
 

Valnetten

Valnetten worden vaak onder een bouwplaats gespannen. Zo wordt je val van grote hoogte gebroken door het net en kun je zonder kleerscheuren zo weer aan het werk. Een werkgever is gelukkig verplicht om valnetten op de bouwplaats te plaatsen. Deze verplichting gaat in bij werkzaamheden vanaf 2,5e meter. Dit betekent overigens niet dat je dan pas per se de valnetten hoeft op te hangen. Ook bij werkzaamheden vanaf 1,5e meter kan het zeker geen kwaad om de valnetten op te hangen. Het mag dan wel niet wettelijk verplicht zijn bij deze hoogte, maar het maakt de werkplek in zijn geheel een stuk veiliger. Door de plaatsing zullen medewerkers met een gerust hart rond kunnen lopen op de werkplaats en hoeven ze zich geen zorgen te maken om lichamelijk letsel bij een val. Doordat de medewerkers gemoedelijker kunnen werken zal het stressniveau op de werkplaats significant dalen en zul je ook al snel merken dat er harder gewerkt kan worden!
04 december '23 ( 9:18)

Aanschaf zonnepanelen sneller terugverdiend door prijsdaling

Doordat de prijs van zonnepanelen het afgelopen jaar flink is gedaald, kan de aanschaf inmiddels in zes jaar worden terugverdiend. Dat meldt Milieu Centraal op basis van berekeningen met cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Volgens de voorlichtingsorganisatie kost een set van tien panelen inclusief installatie en omvormer nu nog 5000 euro; dat was begin dit jaar 7500 euro.

22 november '23 ( 6:03)

Koopwoningen in oktober gemiddeld 0,7 procent duurder

Koopwoningen zijn in oktober weer duurder geworden in vergelijking met de voorgaande maand. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster stegen de prijzen voor huizen gemiddeld 0,7 procent. Na een daling van de huizenprijzen vorig jaar lijkt de markt zich te herstellen.

16 november '23 ( 6:03)

Laagste omzetgroei voor woningbouwers sinds eind 2020

Bouwers van woningen en andere gebouwen hadden van juli tot en met september te maken met de laagste omzetgroei sinds het laatste kwartaal van 2020. Economen voorspellen al langer dat de bouwsector de komende tijd zal krimpen, onder andere door de hogere rentes, kostenstijgingen en gebrek aan geschikte bouwgrond.

09 november '23 (13:32)

Met aanpassing middenhuurwet is hogere huur mogelijk in nieuwbouw

Woonminister Hugo de Jonge past zijn wet voor regulering van de middenhuur aan, na een groot aantal reacties op zijn wetsvoorstel. Ontwikkelaars die de komende twee jaar voor dat segment bouwen, mogen 10 procent meer huur vragen gedurende de komende tien jaar.

08 november '23 ( 8:32)

6 procent Nederlandse huishoudens heeft energiecontract boven prijsplafond

Zo'n 6 procent van de Nederlandse huishoudens heeft een elektriciteits- en gascontract met prijzen boven het prijsplafond. Het is voor deze huishoudens bijna altijd voordelig om een ander contract af te sluiten, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

08 november '23 ( 8:03)

'Gevolgen klimaatverandering inprijzen in waardebepaling woning'

De gevolgen van klimaatverandering, zoals extreme hitte en hevige neerslag, zouden ingeprijsd moeten worden in de waardebepaling van woningen. Daarvoor pleit de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het gaat dan om schade aan funderingen als gevolg van droogte, maar ook om overstromingsschade. Volgens de toezichthouder is het belangrijk dat het bewustzijn over deze risico's groter wordt.

03 november '23 (11:17)

'Zonder nieuw overheidsbeleid loopt huizentekort verder op'

Het huizentekort in Nederland dreigt verder op te lopen als er niet snel nieuw overheidsbeleid komt. De afgelopen jaren is zwaar ingezet op subsidies, maar die zijn volgens het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) maar beperkt effectief. Zonder extra maatregelen zakt de nieuwbouw van woningen op de korte termijn waarschijnlijk verder in, voorziet het kennisinstituut in een nieuwe studie.

03 november '23 (11:02)

Brabantse VVD wil woningnood aanpakken met bouw van geheel nieuw dorp

De provinciale fractie van de VVD in Noord-Brabant heeft een ambitieus plan om de woningnood aan te pakken. Fractievoorzitter Roel Gremmen stelde tijdens de bespreking van de begroting voor 2024 voor om ergens in de provincie een heel nieuw dorp te laten verrijzen.

02 november '23 ( 8:32)

Minder woningen verkocht door bouwconcern BAM

Bouwconcern BAM heeft het afgelopen kwartaal 863 woningen in Nederland verkocht. Dat zijn er aanzienlijk minder dan in dezelfde periode vorig jaar, toen er 1103 woningen van de hand gingen. Daarmee worden de moeilijke omstandigheden op de nieuwbouwmarkt opnieuw zichtbaar in de cijfers van Nederlands grootste bouwbedrijf.

01 november '23 (11:31)

Woningzoekenden kunnen zich op nieuw digitaal platform inschrijven voor nieuwbouwprojecten

Woningzoekenden kunnen zich voortaan op een nieuw digitaal platform inschrijven voor nieuwbouwprojecten. Op de woensdag gelanceerde website nieuwbouw.nl is de meest actuele informatie van nieuwbouwwoningen te vinden die te koop of te huur worden aangeboden of binnenkort op de markt komen.