Beveiliging bouw

Als je regelmatig op hoogte aan het werk bent, dan hoeven we je natuurlijk niet uit te leggen dat valbescherming ontzettend belangrijk is. Je kunt jezelf namelijk pijnlijk bezeren als je tijdens een bouwproject van hoogte naar beneden valt. Dit is natuurlijk altijd het geval als je van grote hoogte valt, maar in de bouw is dit nog een stuk gevaarlijker. Er wordt namelijk gewerkt met zware machines en materialen. Deze kunnen op je vallen of bijvoorbeeld je valversnelling hoger maken. De kans op hevige letsels is hierdoor dan ook een stuk hoger dan bij een niet-bouwgerelateerde val van dezelfde hoogte. Benieuwd hoe jij je bouwplek het beste kan beschermen tegen een val van hoogte? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je er namelijk meer over!

Randbeveiliging

Randbeveiliging is misschien wel een van de belangrijkste vormen van beveiliging op de bouwplaats. De randbeveiliging wordt zoals de naam het wel doet vermoeden om de rand van een bouwplaats geplaatst. Rondom de bouwplaats worden netten gespannen zodat het een stuk moeilijker is om van de bouwplaats af te vallen. Dit geldt voor zowel bouwmaterialen als voor de medewerkers zelf. Ben je op zoek naar randbeveiliging voor jouw bouwplaats? Neem dan eens contact op met Best Montage/Demontage B.V.. Deze partij is hier namelijk gespecialiseerd in!     
 

Valnetten

Valnetten worden vaak onder een bouwplaats gespannen. Zo wordt je val van grote hoogte gebroken door het net en kun je zonder kleerscheuren zo weer aan het werk. Een werkgever is gelukkig verplicht om valnetten op de bouwplaats te plaatsen. Deze verplichting gaat in bij werkzaamheden vanaf 2,5e meter. Dit betekent overigens niet dat je dan pas per se de valnetten hoeft op te hangen. Ook bij werkzaamheden vanaf 1,5e meter kan het zeker geen kwaad om de valnetten op te hangen. Het mag dan wel niet wettelijk verplicht zijn bij deze hoogte, maar het maakt de werkplek in zijn geheel een stuk veiliger. Door de plaatsing zullen medewerkers met een gerust hart rond kunnen lopen op de werkplaats en hoeven ze zich geen zorgen te maken om lichamelijk letsel bij een val. Doordat de medewerkers gemoedelijker kunnen werken zal het stressniveau op de werkplaats significant dalen en zul je ook al snel merken dat er harder gewerkt kan worden!