Nieuwe website maakt bieden op een woning transparant

Op de website Jumba.nl kunnen consumenten die een bod uitbrengen op een woning zien welke bod andere geïnteresseerden hebben uitgebracht. De website stelt dat de bieder op deze manier volledig de regie heeft over zijn volgende bod. Dit meldt Jumba. 

De woningmarkt wordt door woning(ver)kopers steeds minder transparant en daar willen de makers van Jumba.nl verandering in brengen. Met de integratie van het biedplatform is de site het enige landelijk dekkende woonplatform waar mensen vrijblijvend kunnen ‘woningflirten’ en later een volledig transparante (full service) verkoopdienst kunnen inzetten. Volgens Jumba wordt hiermee invulling gegeven aan de oproep van (toen) demissionair minister Ollongren van Binnenlandse Zaken om een biedlogboek in te voeren.

“Een biedlogboek is zeker een stap in de goede richting. Met de nieuwste uitbreidingen op ons platform maken we het biedingsproces real-time inzichtelijk en geven we regie aan de (ver)kopers.” En dat is volgens de site hard nodig nu ongecontroleerd overbieden de norm lijkt en het voor niemand inzichtelijk is hoeveel en hoe vaak andere bieders hebben geboden.

Door: Nationale Bouwgids