Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ontdek de voordelen van Keralit gevelbekleding

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Wanneer je een nieuw huis wilt bouwen of je bestaande woning wilt renoveren, dan wil je het liefst zo weinig mogelijk onderhoud hoeven uit te voeren aan je woning. Hoewel hout en steen nog steeds het meest gangbaar zijn wanneer er wordt gesproken over gevelbekleding is het gebruik van Keralit aan een opmars begonnen. Keralit is namelijk een type gevelbekleding of dakrandbekleding dat gebruikt kan worden bij nieuwbouwwoningen maar ook bij renovatie van bestaande woningen. En het mooiste aan Keralit is dat het volledig onderhoudsvrij en zeer duurzaam is. Bovendien is Keralit verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen waardoor er altijd een type gevelbekleding is dat bij je woonwensen. 

Waar kan je Keralit gevelbekleding voor gebruiken? 

Het gebruik van Keralit gevelbekleding is zeer divers. Zo kan Keralit gebruikt worden om de volledig gevel te bekleden, maar het kan ook gebruikt worden om slechts een dakkapel of uitbouw te voorzien van waterdichte platen. Ook kan Keralit worden gebruikt om dakranden een moderne uitstraling te geven. Doordat Keralit beschikbaar is in veel verschillende soorten, kleuren en designs is het altijd in te passen in het bestaande stratenpatroon. Wanneer u uw woning wilt verduurzamen en minder uren kwijt wilt zijn aan het onderhoud is het gebruik van deze gevelbekleding een goede keuze. Met deze gevelbekleding hoef je nooit meer te schilderen, waardoor de gevelbekleding ook perfect geplaatst kan worden op gevels die lastig te bereiken zijn of tegen de erfgrenzen aan zitten. 

De voordelen van Keralit gevelbekleding

Doordat Keralit een onderhoudsarm en duurzaam gevelsysteem is, bespaar je jezelf veel kosten en tijd ten opzicht van houten of stenen gevelbekleding. Je hebt namelijk geen onderhoud aan de gevelbekleding en het gaat ook nog eens jaren mee. Keralit is niet beïnvloedbaar door verschillende weersomstandigheden, waardoor de gevelbekleding ook tijdens extreme temperaturen zijn vorm en kleur behoudt. Je hoeft hierdoor de gevel niet meer te schilderen en de woning blijft er altijd strak en afgewerkt uitzien. En of je nu kiest voor een witte kleur of juist een donkere kleur met houtmotief; je woning ziet er altijd uit alsof het net geschilderd is. De gevelbekleding is geschikt voor de gehele woning en kan niet verkleuren door de zon. Hierdoor maakt het niet uit aan welke zijde van de woning je de gevelbekleding plaatst. 

Ben je dus op zoek naar een duurzame en onderhoudsarme gevelbekleding voor je bestaande woning of nieuwbouwwoning? Zoek dan niet verder en kijk eens naar de vele mogelijkheden die Keralit je kan bieden. Doordat er een groot aantal kleuren beschikbaar is die gecombineerd kunnen worden met diverse designs, is er voor elk type woning de perfecte gevelbekleding beschikbaar. En of het nu gaat om de bekleding van de gehele gevel of alleen de bekleding van een dakkapel of uitbouw, je bespaart jezelf een hoop tijd en geld aan onderhoud van de gevel. Het nooit meer hoeven te schilderen van je woning is voor velen een droom en wanneer je kiest voor Keralit gevelbekleding wordt deze droom ook nog eens werkelijkheid.

04 december '23 ( 9:18)

Aanschaf zonnepanelen sneller terugverdiend door prijsdaling

Doordat de prijs van zonnepanelen het afgelopen jaar flink is gedaald, kan de aanschaf inmiddels in zes jaar worden terugverdiend. Dat meldt Milieu Centraal op basis van berekeningen met cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Volgens de voorlichtingsorganisatie kost een set van tien panelen inclusief installatie en omvormer nu nog 5000 euro; dat was begin dit jaar 7500 euro.

22 november '23 ( 6:03)

Koopwoningen in oktober gemiddeld 0,7 procent duurder

Koopwoningen zijn in oktober weer duurder geworden in vergelijking met de voorgaande maand. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster stegen de prijzen voor huizen gemiddeld 0,7 procent. Na een daling van de huizenprijzen vorig jaar lijkt de markt zich te herstellen.

16 november '23 ( 6:03)

Laagste omzetgroei voor woningbouwers sinds eind 2020

Bouwers van woningen en andere gebouwen hadden van juli tot en met september te maken met de laagste omzetgroei sinds het laatste kwartaal van 2020. Economen voorspellen al langer dat de bouwsector de komende tijd zal krimpen, onder andere door de hogere rentes, kostenstijgingen en gebrek aan geschikte bouwgrond.

09 november '23 (13:32)

Met aanpassing middenhuurwet is hogere huur mogelijk in nieuwbouw

Woonminister Hugo de Jonge past zijn wet voor regulering van de middenhuur aan, na een groot aantal reacties op zijn wetsvoorstel. Ontwikkelaars die de komende twee jaar voor dat segment bouwen, mogen 10 procent meer huur vragen gedurende de komende tien jaar.

08 november '23 ( 8:32)

6 procent Nederlandse huishoudens heeft energiecontract boven prijsplafond

Zo'n 6 procent van de Nederlandse huishoudens heeft een elektriciteits- en gascontract met prijzen boven het prijsplafond. Het is voor deze huishoudens bijna altijd voordelig om een ander contract af te sluiten, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

08 november '23 ( 8:03)

'Gevolgen klimaatverandering inprijzen in waardebepaling woning'

De gevolgen van klimaatverandering, zoals extreme hitte en hevige neerslag, zouden ingeprijsd moeten worden in de waardebepaling van woningen. Daarvoor pleit de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het gaat dan om schade aan funderingen als gevolg van droogte, maar ook om overstromingsschade. Volgens de toezichthouder is het belangrijk dat het bewustzijn over deze risico's groter wordt.

03 november '23 (11:17)

'Zonder nieuw overheidsbeleid loopt huizentekort verder op'

Het huizentekort in Nederland dreigt verder op te lopen als er niet snel nieuw overheidsbeleid komt. De afgelopen jaren is zwaar ingezet op subsidies, maar die zijn volgens het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) maar beperkt effectief. Zonder extra maatregelen zakt de nieuwbouw van woningen op de korte termijn waarschijnlijk verder in, voorziet het kennisinstituut in een nieuwe studie.

03 november '23 (11:02)

Brabantse VVD wil woningnood aanpakken met bouw van geheel nieuw dorp

De provinciale fractie van de VVD in Noord-Brabant heeft een ambitieus plan om de woningnood aan te pakken. Fractievoorzitter Roel Gremmen stelde tijdens de bespreking van de begroting voor 2024 voor om ergens in de provincie een heel nieuw dorp te laten verrijzen.

02 november '23 ( 8:32)

Minder woningen verkocht door bouwconcern BAM

Bouwconcern BAM heeft het afgelopen kwartaal 863 woningen in Nederland verkocht. Dat zijn er aanzienlijk minder dan in dezelfde periode vorig jaar, toen er 1103 woningen van de hand gingen. Daarmee worden de moeilijke omstandigheden op de nieuwbouwmarkt opnieuw zichtbaar in de cijfers van Nederlands grootste bouwbedrijf.

01 november '23 (11:31)

Woningzoekenden kunnen zich op nieuw digitaal platform inschrijven voor nieuwbouwprojecten

Woningzoekenden kunnen zich voortaan op een nieuw digitaal platform inschrijven voor nieuwbouwprojecten. Op de woensdag gelanceerde website nieuwbouw.nl is de meest actuele informatie van nieuwbouwwoningen te vinden die te koop of te huur worden aangeboden of binnenkort op de markt komen.