Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ontdek de voordelen van Keralit gevelbekleding

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Wanneer je een nieuw huis wilt bouwen of je bestaande woning wilt renoveren, dan wil je het liefst zo weinig mogelijk onderhoud hoeven uit te voeren aan je woning. Hoewel hout en steen nog steeds het meest gangbaar zijn wanneer er wordt gesproken over gevelbekleding is het gebruik van Keralit aan een opmars begonnen. Keralit is namelijk een type gevelbekleding of dakrandbekleding dat gebruikt kan worden bij nieuwbouwwoningen maar ook bij renovatie van bestaande woningen. En het mooiste aan Keralit is dat het volledig onderhoudsvrij en zeer duurzaam is. Bovendien is Keralit verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen waardoor er altijd een type gevelbekleding is dat bij je woonwensen. 

Waar kan je Keralit gevelbekleding voor gebruiken? 

Het gebruik van Keralit gevelbekleding is zeer divers. Zo kan Keralit gebruikt worden om de volledig gevel te bekleden, maar het kan ook gebruikt worden om slechts een dakkapel of uitbouw te voorzien van waterdichte platen. Ook kan Keralit worden gebruikt om dakranden een moderne uitstraling te geven. Doordat Keralit beschikbaar is in veel verschillende soorten, kleuren en designs is het altijd in te passen in het bestaande stratenpatroon. Wanneer u uw woning wilt verduurzamen en minder uren kwijt wilt zijn aan het onderhoud is het gebruik van deze gevelbekleding een goede keuze. Met deze gevelbekleding hoef je nooit meer te schilderen, waardoor de gevelbekleding ook perfect geplaatst kan worden op gevels die lastig te bereiken zijn of tegen de erfgrenzen aan zitten. 

De voordelen van Keralit gevelbekleding

Doordat Keralit een onderhoudsarm en duurzaam gevelsysteem is, bespaar je jezelf veel kosten en tijd ten opzicht van houten of stenen gevelbekleding. Je hebt namelijk geen onderhoud aan de gevelbekleding en het gaat ook nog eens jaren mee. Keralit is niet beïnvloedbaar door verschillende weersomstandigheden, waardoor de gevelbekleding ook tijdens extreme temperaturen zijn vorm en kleur behoudt. Je hoeft hierdoor de gevel niet meer te schilderen en de woning blijft er altijd strak en afgewerkt uitzien. En of je nu kiest voor een witte kleur of juist een donkere kleur met houtmotief; je woning ziet er altijd uit alsof het net geschilderd is. De gevelbekleding is geschikt voor de gehele woning en kan niet verkleuren door de zon. Hierdoor maakt het niet uit aan welke zijde van de woning je de gevelbekleding plaatst. 

Ben je dus op zoek naar een duurzame en onderhoudsarme gevelbekleding voor je bestaande woning of nieuwbouwwoning? Zoek dan niet verder en kijk eens naar de vele mogelijkheden die Keralit je kan bieden. Doordat er een groot aantal kleuren beschikbaar is die gecombineerd kunnen worden met diverse designs, is er voor elk type woning de perfecte gevelbekleding beschikbaar. En of het nu gaat om de bekleding van de gehele gevel of alleen de bekleding van een dakkapel of uitbouw, je bespaart jezelf een hoop tijd en geld aan onderhoud van de gevel. Het nooit meer hoeven te schilderen van je woning is voor velen een droom en wanneer je kiest voor Keralit gevelbekleding wordt deze droom ook nog eens werkelijkheid.

23 mei '24 (10:18)

Ook bij fors aardgasverbruik kan Europa zonder import Rusland

Europa kan volledig zonder aardgas uit Rusland, zelfs als het Europese gasverbruik de komende jaren op een hoog niveau ligt. Dat meldt het Duitse economische onderzoeksinstituut DIW in een studie. Door de oorlog in Oekraïne heeft Europa de import van gas uit Rusland al sterk verlaagd. Maar nog steeds voorziet Rusland in ongeveer 14 procent van de Europese gasvraag, aldus de onderzoekers. Vooral landen als Oostenrijk en Hongarije zijn nog erg afhankelijk van Russisch gas.

16 mei '24 (13:18)

Eigen Huis blij met versnellen bouwproductie tegen woningtekort

Vereniging Eigen Huis (VEH) ziet in het hoofdlijnenakkoord een aantal beleidskeuzes die gunstig zijn voor huiseigenaren en woningzoekers. De belangenorganisatie heeft echter ook zorgen over het schrappen van de salderingsregeling voor zonnepanelen zonder alternatief stimuleringsbeleid. "Ook ontbreken maatregelen om de groeiende funderingsproblematiek aan te pakken", stelt de belangenorganisatie. De vereniging is positief dat er meer wordt gedaan om het woningtekort terug te dringen door de bouwproductie te versnellen.

16 mei '24 (13:02)

Zuid-Holland ziet in akkoord 'aanknopingspunten' voor woningbouw

De provincie met de grootste woningbouwopgave van Nederland ziet perspectief op dit vlak in de afspraken die PVV, VVD, NSC en BBB hebben gemaakt. "Het hoofdlijnenakkoord heeft nadrukkelijk aandacht voor betaalbaarheid voor middeninkomens en sociale huur", zegt de Zuid-Hollandse gedeputeerde Anne Koning (wonen, GroenLinks-PvdA). "Dat is een goed aanknopingspunt voor Zuid-Holland en een fijn begin om zo snel mogelijk met elkaar in gesprek te gaan en de juiste woningen te bouwen."

16 mei '24 (12:33)

Gemengde reacties op afschaffen salderingsregeling

Formerende partijen in Den Haag hebben een ommezwaai gemaakt als het gaat om de salderingsregeling, een voor particuliere zonnepaneelbezitters erg gunstige manier om hun investering terug te verdienen. In het hoofdlijnenakkoord staat dat die regeling per 2027 verdwijnt, terwijl coalitiepartijen PVV en BBB enkele maanden geleden nog tegen een geleidelijke afbouw vanaf 2025 stemden. De reacties van brancheverenigingen zijn gemengd.

16 mei '24 (12:18)

Noodzaak om wooncrisis aan te pakken wordt volgens Aedes onderkend

De koepel voor woningcorporaties Aedes vindt dat de noodzaak om de wooncrisis aan te pakken wordt onderkend in het hoofdlijnenakkoord. De plannen bouwen voort op het al ingezette beleid en er zitten goede voornemens bij om de bouw van extra woningen te realiseren, stelt de koepel.

07 mei '24 ( 8:34)

Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken

Bouwconcern Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken. "De stijging van het aantal woningverkopen houdt aan. Met name de vraag naar grondgebonden woningen blijft onveranderd groot, wat vertrouwen geeft voor het vervolg van dit jaar", zegt topman Ton Hillen van de beursgenoteerde onderneming. Grondgebonden woningen zijn huizen met een woonlaag op het straatniveau, vaak met een terras of tuin.

01 mei '24 ( 8:18)

Aantal starters dat hypotheek aanvraagt in 5 jaar niet zo hoog geweest

Het aantal starters dat in april een hypotheek heeft aangevraagd is in vijf jaar niet zo hoog geweest, meldt het Hypotheken Data Netwerk (HDN). Zo'n 14.500 starters vroegen vorige maand een hypotheek aan, in april vorig jaar deden nog geen 12.000 starters dit.

17 april '24 (11:19)

Weggezakte bouwkraan Leusden dreigt op woningen te vallen

Een weggezakte bouwkraan van 25 meter hoog, dreigt in Leusden op woningen te vallen, meldt de Veiligheidsregio Utrecht. De kraan staat in de straat Waarden. Twintig woningen zijn ontruimd.

16 april '24 ( 9:23)

Kopers op woningmarkt zien toename in onderlinge concurrentie

De concurrentie onder woningzoekers is het afgelopen kwartaal sterk toegenomen, meldt huizensite Funda. De toename in concurrentie heeft invloed op hoe kopers de zoektocht naar een nieuwe woning ervaren. Het aantal kopers dat vindt dat dit een goed moment is om een woning te kopen bleef gelijk aan vorig kwartaal, maar het aantal kopers dat gelooft dat het over zes maanden een goed moment is om een woning te kopen nam af.

11 april '24 (12:34)

Meer goedkopere nieuwbouw helpt niet om woningtekort op lange termijn op te lossen

Een grotere aanwas van goedkopere nieuwbouwwoningen helpt niet om het woningtekort op de lange termijn op te lossen. Dat zegt Chris van Zantwijk, vicevoorzitter van de vakgroep wonen van makelaarsorganisatie NVM. Volgens hem moet er juist meer gebouwd worden voor de doorstroming op de woningmarkt en dat betekent ook het bouwen van meer woningen boven de betaalbaarheidsgrens, die nu op 390.000 euro ligt.