Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Onno Hoes stopt als voorzitter van makelaarsvereniging NVM

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Onno Hoes stopt als voorzitter van makelaarsvereniging NVM. Het is de eerste en meteen laatste termijn van Hoes, die drie jaar geleden aantrad. Zijn termijn loopt af in augustus, meldt de grootste makelaarsvereniging van het land.

Volgens Hoes is de NVM een nieuwe fase ingegaan en hoort daarbij een nieuwe voorzitter. Hoes blijft aan tot die nieuwe voorzitter is gevonden. De NVM zegt het besluit van Hoes te betreuren, maar te respecteren. Hoes zegt de NVM "vol vertrouwen" achter te laten en terug te kijken op een "dankbare en mooie periode".

Hoes laat in een reactie weten dat "dit een natuurlijk moment" is om op te stappen. "Nog eens drie jaar, dan ben ik 64, ik wil kijken of ik nog andere dingen kan doen. Dit is een mooi moment om te stoppen. De NVM staat er goed voor dus er zijn geen zorgen. En er is zéker geen ruzie", benadrukt hij. Hoes weet nog niet wat hij gaat doen na zijn vertrek.

Nieuwe voorzitter

De vereniging start binnenkort met de zoektocht naar een nieuwe voorzitter. De Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs werd opgericht opgericht in 1898 en is met ruim 4400 aangesloten leden de grootste organisatie van makelaars, taxateurs en vastgoeddeskundigen van het land.

Hoes, geboren in Leiden, was tussen 2001 en 2010 namens de VVD Gedeputeerde van Noord-Brabant en tussen 2010 en 2015 burgemeester van Maastricht. In 2017 werd Hoes benoemd als waarnemend burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer. Die post liep tot half 2019, waarna hij zijn voorzitterschap bij de NVM begon. Hij is momenteel waarnemend partijvoorzitter van de VVD.

Door: ANP 

04 december '23 ( 9:18)

Aanschaf zonnepanelen sneller terugverdiend door prijsdaling

Doordat de prijs van zonnepanelen het afgelopen jaar flink is gedaald, kan de aanschaf inmiddels in zes jaar worden terugverdiend. Dat meldt Milieu Centraal op basis van berekeningen met cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Volgens de voorlichtingsorganisatie kost een set van tien panelen inclusief installatie en omvormer nu nog 5000 euro; dat was begin dit jaar 7500 euro.

22 november '23 ( 6:03)

Koopwoningen in oktober gemiddeld 0,7 procent duurder

Koopwoningen zijn in oktober weer duurder geworden in vergelijking met de voorgaande maand. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster stegen de prijzen voor huizen gemiddeld 0,7 procent. Na een daling van de huizenprijzen vorig jaar lijkt de markt zich te herstellen.

16 november '23 ( 6:03)

Laagste omzetgroei voor woningbouwers sinds eind 2020

Bouwers van woningen en andere gebouwen hadden van juli tot en met september te maken met de laagste omzetgroei sinds het laatste kwartaal van 2020. Economen voorspellen al langer dat de bouwsector de komende tijd zal krimpen, onder andere door de hogere rentes, kostenstijgingen en gebrek aan geschikte bouwgrond.

09 november '23 (13:32)

Met aanpassing middenhuurwet is hogere huur mogelijk in nieuwbouw

Woonminister Hugo de Jonge past zijn wet voor regulering van de middenhuur aan, na een groot aantal reacties op zijn wetsvoorstel. Ontwikkelaars die de komende twee jaar voor dat segment bouwen, mogen 10 procent meer huur vragen gedurende de komende tien jaar.

08 november '23 ( 8:32)

6 procent Nederlandse huishoudens heeft energiecontract boven prijsplafond

Zo'n 6 procent van de Nederlandse huishoudens heeft een elektriciteits- en gascontract met prijzen boven het prijsplafond. Het is voor deze huishoudens bijna altijd voordelig om een ander contract af te sluiten, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

08 november '23 ( 8:03)

'Gevolgen klimaatverandering inprijzen in waardebepaling woning'

De gevolgen van klimaatverandering, zoals extreme hitte en hevige neerslag, zouden ingeprijsd moeten worden in de waardebepaling van woningen. Daarvoor pleit de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het gaat dan om schade aan funderingen als gevolg van droogte, maar ook om overstromingsschade. Volgens de toezichthouder is het belangrijk dat het bewustzijn over deze risico's groter wordt.

03 november '23 (11:17)

'Zonder nieuw overheidsbeleid loopt huizentekort verder op'

Het huizentekort in Nederland dreigt verder op te lopen als er niet snel nieuw overheidsbeleid komt. De afgelopen jaren is zwaar ingezet op subsidies, maar die zijn volgens het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) maar beperkt effectief. Zonder extra maatregelen zakt de nieuwbouw van woningen op de korte termijn waarschijnlijk verder in, voorziet het kennisinstituut in een nieuwe studie.

03 november '23 (11:02)

Brabantse VVD wil woningnood aanpakken met bouw van geheel nieuw dorp

De provinciale fractie van de VVD in Noord-Brabant heeft een ambitieus plan om de woningnood aan te pakken. Fractievoorzitter Roel Gremmen stelde tijdens de bespreking van de begroting voor 2024 voor om ergens in de provincie een heel nieuw dorp te laten verrijzen.

02 november '23 ( 8:32)

Minder woningen verkocht door bouwconcern BAM

Bouwconcern BAM heeft het afgelopen kwartaal 863 woningen in Nederland verkocht. Dat zijn er aanzienlijk minder dan in dezelfde periode vorig jaar, toen er 1103 woningen van de hand gingen. Daarmee worden de moeilijke omstandigheden op de nieuwbouwmarkt opnieuw zichtbaar in de cijfers van Nederlands grootste bouwbedrijf.

01 november '23 (11:31)

Woningzoekenden kunnen zich op nieuw digitaal platform inschrijven voor nieuwbouwprojecten

Woningzoekenden kunnen zich voortaan op een nieuw digitaal platform inschrijven voor nieuwbouwprojecten. Op de woensdag gelanceerde website nieuwbouw.nl is de meest actuele informatie van nieuwbouwwoningen te vinden die te koop of te huur worden aangeboden of binnenkort op de markt komen.