Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Een scheur in mijn balkon, wat nu?

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 8 min
location_on [xx]km
balkon restauratie
Balkons en galerijen die scheuren vertonen zien er onverzorgd maar bovenal onveilig uit. Veel van deze balkons en galerijen zijn gemaakt van gewapend beton en in combinatie met vocht door bijvoorbeeld lekkage of weersinvloeden kan de wapening gaan roesten waarna het beton kan gaan scheuren en afbrokkelen. Er is niet altijd direct sprake van een gevaarlijke situatie maar om erger te voorkomen is het wel van belang om de schade zo snel mogelijk te verhelpen en herhaling te voorkomen. 

 

Kreeft lost het op

Betonrot wordt vaak veroorzaakt door een lekkage of andere blootstelling aan vocht of weersinvloeden. Om de schade te reapereren worden rondom de aangetaste plekken de losse delen beton verwijderd om vervolgens de wapening te reinigen en te behandelen met een hechtende primer. Daarna worden de gaten weer opgevuld met een cementgebonden reparatiemortel. De wapening is nu weer goed beschermd tegen corrosie en het beton is duurzaam gerepareerd. Om ervoor te zorgen dat vocht nog minder kans heeft om de wapening en het beton aan te tasten worden plafonds en diktekanten voorzien van een dampopen betoncoating en de balkonvloeren worden afgewerkt met een Triflexsysteem. 
 

Triflex coating voor een langere levensduur van uw betonconstructies

Voor een zo goed mogelijke afdichting van gebouwen en constructies maakt Kreeft Betontrenovatie gebruik van de vloeibare kunststofsystemen van Triflex waarmee ze het beton voorzien van een coating. De Triflex coating is een sterk, waterdicht en elastisch materiaal waardoor het geschikt is voor licht tot industrieel gebruik. Met een Triflex coating zorgt u voor een aanzienlijk langere levensduur van uw betonconstructies. Naast de beschermende functie van de coating zorgt deze ook voor een degelijke en nette uitstraling van het balkon of de galerij. De medewerkers van Kreeft zijn speciaal opgeleid om te werken met de Triflexsystemen en zijn daarmee gecertificeerde Triflex applicateurs. Ook heeft Kreeft een nauwe samenwerking met het bedrijf waardoor u bent verzekerd van een duurzaam resultaat. 
 

Al meer dan 40 jaar ervaring in de renovatie van beton

Kreeft Betonrenovatie uit Hoogeveen is al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in betonrenovatie en het herstellen van betonrot in balkons, galarijen en vele andere betonconstructies. Dit doen ze voor bouwondernemingen en schildersbedrijven tot woningstichtingen en verenigingen van eigenaren. De hoofdwerkzaamheden bestaan uit het herstellen van aangetast beton maar ook uit preventie van betonrot door bijvoorbeeld toekomstige vochtproblemen zoveel mogelijk uit te sluiten.  
 

Heeft u last van betonrot?

Wanneer u last heeft van betonrot of vochtproblemen in betonconstructies kunt u vrijblijvend contact opnemen met Kreeft betonrenovatie. Samen met u kijken ze naar de situatie om vervolgens een plan van aanpak te maken. Voor een vrijblijvend eerste contact kunt u mailen naar info@kreeft.nl of bellen naar 0528-262804. Vraagt u liever meteen een offerte aan dan kan dat hier
 
19 februari '24 ( 9:17)

Hypotheekrente weer hoger, ook deze week renteverhoging

AMSTERDAM (ANP) - Veel geldverstrekkers hebben de hypotheekrente weer verhoogd en ook deze week komen er renteverhogingen aan, ziet De Hypotheekshop. Voor het eerst sinds eind oktober hebben banken en andere hypotheekaanbieders afgelopen week de rente vaker verhoogd dan verlaagd.

15 februari '24 ( 8:35)

Energierekening voor woningen gedaald

De energierekening zakt dit jaar aanzienlijk dankzij de gedaalde prijzen voor gas en elektriciteit. Het gaat bij een gemiddeld huishouden om een besparing van 323 euro per jaar, voorspelt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarbij gaat het statistiekbureau uit van de energieprijzen van januari 2024.

15 februari '24 ( 8:30)

Nieuwbouwwoning vergunningen dit jaar laagst sinds 2016

Nederlandse gemeenten hebben vorig jaar het laagste aantal vergunningen voor nieuwbouwwoningen afgegeven sinds 2016. Voor koopwoningen is het aantal vergunningen zelfs met bijna een kwart gezakt tot het laagste aantal in tien jaar, terwijl Nederland nog steeds kampt met een groot huizentekort.

15 februari '24 ( 8:05)

'Formatieproces zorgt voor grotere onzekerheid bouwsector'

Het proces rond de vorming van een nieuwe Nederlandse regering zorgt voor grotere onzekerheid voor de bouw- en vastgoedsector, vooral als het gaat om de ambitie om meer woningen te bouwen en de wetgeving rond stikstof. Daarvoor waarschuwt bouwconcern BAM bij de presentatie van zijn jaarcijfers.

14 februari '24 (11:50)

Autoriteit woningcorporaties: 'Bouwdoelen op dit moment niet haalbaar'

De bouwdoelen van woningcorporaties zijn op dit moment niet haalbaar. Dat meldt de Autoriteit woningcorporaties (Aw), onderdeel van de Inspectie Leefomgeving en Transport, woensdag bij de publicatie van een jaarlijks rapport over de sector. Corporaties moeten tot 2030 een kwart miljoen sociale huurwoningen bouwen, maar zeggen te weinig geld te hebben voor een te grote opgave.

12 februari '24 ( 9:00)

Doorstroom bij woningbouw moet bevorderd worden, stelt bouwbranche

Gemeenten moeten niet alleen de nadruk leggen op het bouwen van betaalbare woningen om zo de woningnood in Nederland het hoofd te bieden. Door woningen in een iets duurder segment te bouwen, komt namelijk de doorstroom op gang. "Uiteindelijk zijn starters daar het meest mee geholpen", stelde voorzitter van Bouwend Nederland Arno Visser zondag in het televisieprogramma WNL op Zondag.

31 januari '24 ( 8:32)

Verkoopgolf onder woningbeleggers is volgens De Jonge geen sprake van

Er is geen sprake van een zogeheten verkoopgolf onder woningbeleggers door de aangepaste huurregels, meldt woonminister Hugo de Jonge dinsdag in schriftelijke antwoorden op Kamervragen. In de brief baseert de minister zich op cijfers van het Kadaster over de woningverkoop van vorig jaar. Daaruit blijkt dat het totaal aan verkopen van beleggers in 2023 (33.409) is gedaald ten opzichte van het jaar ervoor (43.652).

31 januari '24 ( 8:18)

'Onzeker hoe diep nieuwbouwdip wordt en hoe lang deze duurt'

De 'bouwdip' zal dit en volgend jaar doorwerken, schrijft demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer. Door onder meer stijgende rente en gestegen bouwkosten daalde het aantal verleende bouwvergunningen en de verkoop van nieuwbouwwoningen sinds 2021 "significant". Hoewel de economische omstandigheden de afgelopen maanden zijn verbeterd, is het volgens De Jonge "onzeker hoe diep deze bouwdip wordt en hoe lang deze duurt".

25 januari '24 ( 6:04)

Krimp van 12.000 banen voorspeld in bouwsector

De werkgelegenheid in de bouw neemt in twee jaar tijd waarschijnlijk met 12.000 banen af. Hoewel Nederland bijvoorbeeld kampt met een flink huizentekort, zakt de bouwproductie flink weg, voorziet het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB).

19 januari '24 (10:32)

Zuid-Holland gaat bij nieuwbouwplannen toetsen of er wel genoeg betaalbare woningen komen

Zuid-Holland gaat als eerste provincie bij nieuwbouwplannen toetsen of er wel genoeg betaalbare woningen komen. Projecten met teveel dure huizen wijst de provincie af. "We willen dat op de schaarse ruimte die Zuid-Holland heeft voldoende woningen worden gebouwd voor de mensen die echt woningen zoeken", zegt gedeputeerde Anne Koning (wonen, PvdA).