Gemeente Oost Gelre denkt eraan huizen te bouwen op plek vervallen café

Het voormalig café Arink in Lievelde wordt geen toeristische trekpleister, maar een plek voor woningbouw. Op dit moment onderzoekt de gemeente Oost Gelre wat de mogelijkheden hiervoor zijn. Eerst moet onder meer een trillingsonderzoek plaatsvinden, vanwege het nabij liggende spoor. Dit meldt de Gelderlander. 

De vervallen plek zou eerst ‘Lokaal voor Verlof’ gaan heten, een innovatief concept rondom voedsel met openbare toiletten. De initiatiefnemers kregen de exploitatie daarvan niet rond, maar toch wil de gemeente nog wel bekijken wat er nu met het openbare toilet moet gebeuren. Dit toilet werd namelijk in 2019 al aangekondigd door ProRail.

Gemeentelijk monument

Café Arink is een gemeentelijk monument en het liefst blijft het beeldbepalende pand in stand. Het plan om het café voor woningbouw te gebruiken, betekent hoognodige huizen in Lievelde. Voor de nieuwbouwwijk er naast schreven ruim zestig mensen zich in voor de achttien beschikbare woningen. Inwoners van Lievelde lieten eerder ook al weten de voorkeur voor woningbouw te hebben.

Door: Nationale Bouwgids / Johanne Levinsky