Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Syntrus Achmea koopt duurzame en betaalbare woningen in Rotterdamse wijk

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Syntrus Achmea koopt duurzame en betaalbare woningen in Rotterdamse wijk
Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF) 29 eengezinswoningen gekocht in de Rotterdamse wijk Wielewaal. Verkoper is BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. Dit meldt Achmea.

Wielewaal is een wijk in Rotterdam Zuid, waar in de jaren '50 noodwoningen zijn geplaatst. Verspreid over tien fases maken deze huizen plaats voor in totaal 807 nieuwe woningen. De eerste 132 sociale huurwoningen zijn in 2015 en 2016 opgeleverd en in gebruik genomen door de toenmalige bewoners van de wijk. De overige 675 woningen, met een mix van sociale en middensegment huur en (sociale) koop, worden de komende jaren in aanbouw genomen.

Verhuurd in middensegment

Syntrus Achmea verwerft voor het ADRF in Wielewaal 29 woningen van ongeveer 100 m2. Alle woningen zijn zeer energiezuinig en worden verhuurd in het middensegment. Start bouw is voorzien in het derde kwartaal van 2022; de oplevering in het vierde kwartaal van 2023. In latere fasen heeft ADRF de mogelijkheid om nog eens 71 woningen aan te kopen. BPD heeft Van Wijnen gecontracteerd voor de realisatie van het project.

“Deze woningen zijn een goede toevoeging aan de portefeuille van het ADRF, omdat ze duurzaam én betaalbaar zijn”, zegt fondsmanager Onno Hoff. “Ze geven een impuls aan de noodzakelijk vernieuwing van Rotterdam-Zuid, waarbij bestaande bewoners van het stadsdeel de mogelijkheid krijgen om een stap te maken in hun wooncarrière.”

Sterke gemeenschapszin

“De buurt heeft van oudsher een sterke gemeenschapszin. Om dat zo te houden ontwikkelen we sociale cohesie mee onder het motto ‘Allemaal Wielewaal’,” vertelt Peter Immers, gebiedsontwikkelaar Zuid-West van BPD. “Het zijn actieve bewoners die het leuk vinden met elkaar dingen te organiseren en samen verantwoordelijk zijn voor het Wielewaalhuis, de huiskamer van de Wielewaal.”

Door: Nationale Bouwgids
Afbeelding; Syntrus Achmea

19 februari '24 ( 9:17)

Hypotheekrente weer hoger, ook deze week renteverhoging

AMSTERDAM (ANP) - Veel geldverstrekkers hebben de hypotheekrente weer verhoogd en ook deze week komen er renteverhogingen aan, ziet De Hypotheekshop. Voor het eerst sinds eind oktober hebben banken en andere hypotheekaanbieders afgelopen week de rente vaker verhoogd dan verlaagd.

15 februari '24 ( 8:35)

Energierekening voor woningen gedaald

De energierekening zakt dit jaar aanzienlijk dankzij de gedaalde prijzen voor gas en elektriciteit. Het gaat bij een gemiddeld huishouden om een besparing van 323 euro per jaar, voorspelt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarbij gaat het statistiekbureau uit van de energieprijzen van januari 2024.

15 februari '24 ( 8:30)

Nieuwbouwwoning vergunningen dit jaar laagst sinds 2016

Nederlandse gemeenten hebben vorig jaar het laagste aantal vergunningen voor nieuwbouwwoningen afgegeven sinds 2016. Voor koopwoningen is het aantal vergunningen zelfs met bijna een kwart gezakt tot het laagste aantal in tien jaar, terwijl Nederland nog steeds kampt met een groot huizentekort.

15 februari '24 ( 8:05)

'Formatieproces zorgt voor grotere onzekerheid bouwsector'

Het proces rond de vorming van een nieuwe Nederlandse regering zorgt voor grotere onzekerheid voor de bouw- en vastgoedsector, vooral als het gaat om de ambitie om meer woningen te bouwen en de wetgeving rond stikstof. Daarvoor waarschuwt bouwconcern BAM bij de presentatie van zijn jaarcijfers.

14 februari '24 (11:50)

Autoriteit woningcorporaties: 'Bouwdoelen op dit moment niet haalbaar'

De bouwdoelen van woningcorporaties zijn op dit moment niet haalbaar. Dat meldt de Autoriteit woningcorporaties (Aw), onderdeel van de Inspectie Leefomgeving en Transport, woensdag bij de publicatie van een jaarlijks rapport over de sector. Corporaties moeten tot 2030 een kwart miljoen sociale huurwoningen bouwen, maar zeggen te weinig geld te hebben voor een te grote opgave.

12 februari '24 ( 9:00)

Doorstroom bij woningbouw moet bevorderd worden, stelt bouwbranche

Gemeenten moeten niet alleen de nadruk leggen op het bouwen van betaalbare woningen om zo de woningnood in Nederland het hoofd te bieden. Door woningen in een iets duurder segment te bouwen, komt namelijk de doorstroom op gang. "Uiteindelijk zijn starters daar het meest mee geholpen", stelde voorzitter van Bouwend Nederland Arno Visser zondag in het televisieprogramma WNL op Zondag.

31 januari '24 ( 8:32)

Verkoopgolf onder woningbeleggers is volgens De Jonge geen sprake van

Er is geen sprake van een zogeheten verkoopgolf onder woningbeleggers door de aangepaste huurregels, meldt woonminister Hugo de Jonge dinsdag in schriftelijke antwoorden op Kamervragen. In de brief baseert de minister zich op cijfers van het Kadaster over de woningverkoop van vorig jaar. Daaruit blijkt dat het totaal aan verkopen van beleggers in 2023 (33.409) is gedaald ten opzichte van het jaar ervoor (43.652).

31 januari '24 ( 8:18)

'Onzeker hoe diep nieuwbouwdip wordt en hoe lang deze duurt'

De 'bouwdip' zal dit en volgend jaar doorwerken, schrijft demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer. Door onder meer stijgende rente en gestegen bouwkosten daalde het aantal verleende bouwvergunningen en de verkoop van nieuwbouwwoningen sinds 2021 "significant". Hoewel de economische omstandigheden de afgelopen maanden zijn verbeterd, is het volgens De Jonge "onzeker hoe diep deze bouwdip wordt en hoe lang deze duurt".

25 januari '24 ( 6:04)

Krimp van 12.000 banen voorspeld in bouwsector

De werkgelegenheid in de bouw neemt in twee jaar tijd waarschijnlijk met 12.000 banen af. Hoewel Nederland bijvoorbeeld kampt met een flink huizentekort, zakt de bouwproductie flink weg, voorziet het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB).

19 januari '24 (10:32)

Zuid-Holland gaat bij nieuwbouwplannen toetsen of er wel genoeg betaalbare woningen komen

Zuid-Holland gaat als eerste provincie bij nieuwbouwplannen toetsen of er wel genoeg betaalbare woningen komen. Projecten met teveel dure huizen wijst de provincie af. "We willen dat op de schaarse ruimte die Zuid-Holland heeft voldoende woningen worden gebouwd voor de mensen die echt woningen zoeken", zegt gedeputeerde Anne Koning (wonen, PvdA).