Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Meer middensegment huurwoningen in Park Triangel Waddinxveen

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Meer middensegment huurwoningen in Park Triangel Waddinxveen
De gemeente Waddinxveen en gebiedsontwikkelaar BPD hebben in goede samenwerking overeenstemming bereikt om in Park Triangel in Waddinxveen veertig extra woningen in het betaalbare, middeldure segment te realiseren. "De woningmarkt staat onder druk, maar wonen moet betaalbaar en bereikbaar blijven voor iedereen", zegt Martijn Kortleven, wethouder van de gemeente Waddinxveen. "Deze middeldure huurwoningen kan BPD de komende jaren al in een van de nog te ontwikkelen deelplannen bouwen." Dat meldt Park Triangel. 

"Mensen die teveel verdienen voor een sociale huurwoning en te weinig om een huis te kunnen kopen, dreigen tussen wal en schip te vallen", vertelt Peter Immers van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. "Om dit gat tussen sociale huur en vrije sector te dichten, heeft BPD het BPD Woningfonds opgericht. Hierdoor kunnen huishoudens met een middeninkomen makkelijker huren. Vanuit dit Woningfonds realiseren we ook de veertig extra woningen in het betaalbare middensegment in Park Triangel."

Park Triangel

Park Triangel bestaat uit tal van kleinschalige buurtjes rondom een groot, groen park. Park Triangel stimuleert buiten spelen en sporten, ontmoeten en gezond leven. Een van de belangrijke speerpunten sinds het prille begin van Park Triangel is betaalbaar wonen. Park Triangel is voor iedereen, van sociale huur tot vrije sector koop en alles er tussenin. Binnen Park Triangel kunnen bewoners wooncarrière maken, starten op de woningmarkt en doorstromen.

BPD Woningfonds

BPD Woningfonds is een woningfonds dat bestaat uit duurzame, betaalbare nieuwbouwhuurwoningen bestemd voor huishoudens met een middeninkomen - (her)starters, gezinnen en zelfstandig wonende ouderen. Het fonds beheert appartementen en eengezinswoningen in stedelijke omgevingen binnen en buiten de Randstad, met betaalbare huren - verreweg de meeste tussen 700 en 1.000 euro per maand. Daarmee bedient BPD de groeiende groep mensen die niet in aanmerking komt voor sociale én voor dure huur, of voor wie een koopwoning vooralsnog buiten bereik ligt.

Door: Nationale Bouwgids
Beeld: Park Triangel

07 december '23 ( 8:49)

Toename aan familiehypotheken kan leiden tot hogere huizenprijzen

Een op de zes huizenkopers met een hypotheek leent geld van familie om een woning te kopen, meldt De Nederlandsche Bank (DNB). DNB waarschuwt dat de prijzen op de krappe woningmarkt verder kunnen stijgen als kopers meer geld kunnen besteden aan een huis.

07 december '23 ( 8:33)

Wachttijd ketelmonteurs kan oplopen deze winter

De wachttijd voor het vinden van een monteur die cv-ketels onderhoudt en repareert kan deze winter oplopen. Dat komt doordat een deel van de verwarmingsbedrijven een nieuw verplicht certificaat nog niet heeft en daarom niet meer aan cv-ketels mag werken, zegt brancheorganisatie Techniek Nederland.

07 december '23 ( 6:03)

Huurwoningen dalen in 2024 verder in waarde

Huurwoningen dalen dit jaar en volgend jaar sterk in waarde, verwacht ABN AMRO. Dat is volgens de vastgoedexperts van de bank het gevolg van strengere huurregulering door de overheid, in combinatie met de hoge rente. Daardoor is het moeilijker om deze panden te financieren.

04 december '23 ( 9:18)

Aanschaf zonnepanelen sneller terugverdiend door prijsdaling

Doordat de prijs van zonnepanelen het afgelopen jaar flink is gedaald, kan de aanschaf inmiddels in zes jaar worden terugverdiend. Dat meldt Milieu Centraal op basis van berekeningen met cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Volgens de voorlichtingsorganisatie kost een set van tien panelen inclusief installatie en omvormer nu nog 5000 euro; dat was begin dit jaar 7500 euro.

22 november '23 ( 6:03)

Koopwoningen in oktober gemiddeld 0,7 procent duurder

Koopwoningen zijn in oktober weer duurder geworden in vergelijking met de voorgaande maand. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster stegen de prijzen voor huizen gemiddeld 0,7 procent. Na een daling van de huizenprijzen vorig jaar lijkt de markt zich te herstellen.

16 november '23 ( 6:03)

Laagste omzetgroei voor woningbouwers sinds eind 2020

Bouwers van woningen en andere gebouwen hadden van juli tot en met september te maken met de laagste omzetgroei sinds het laatste kwartaal van 2020. Economen voorspellen al langer dat de bouwsector de komende tijd zal krimpen, onder andere door de hogere rentes, kostenstijgingen en gebrek aan geschikte bouwgrond.

09 november '23 (13:32)

Met aanpassing middenhuurwet is hogere huur mogelijk in nieuwbouw

Woonminister Hugo de Jonge past zijn wet voor regulering van de middenhuur aan, na een groot aantal reacties op zijn wetsvoorstel. Ontwikkelaars die de komende twee jaar voor dat segment bouwen, mogen 10 procent meer huur vragen gedurende de komende tien jaar.

08 november '23 ( 8:32)

6 procent Nederlandse huishoudens heeft energiecontract boven prijsplafond

Zo'n 6 procent van de Nederlandse huishoudens heeft een elektriciteits- en gascontract met prijzen boven het prijsplafond. Het is voor deze huishoudens bijna altijd voordelig om een ander contract af te sluiten, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

08 november '23 ( 8:03)

'Gevolgen klimaatverandering inprijzen in waardebepaling woning'

De gevolgen van klimaatverandering, zoals extreme hitte en hevige neerslag, zouden ingeprijsd moeten worden in de waardebepaling van woningen. Daarvoor pleit de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het gaat dan om schade aan funderingen als gevolg van droogte, maar ook om overstromingsschade. Volgens de toezichthouder is het belangrijk dat het bewustzijn over deze risico's groter wordt.

03 november '23 (11:17)

'Zonder nieuw overheidsbeleid loopt huizentekort verder op'

Het huizentekort in Nederland dreigt verder op te lopen als er niet snel nieuw overheidsbeleid komt. De afgelopen jaren is zwaar ingezet op subsidies, maar die zijn volgens het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) maar beperkt effectief. Zonder extra maatregelen zakt de nieuwbouw van woningen op de korte termijn waarschijnlijk verder in, voorziet het kennisinstituut in een nieuwe studie.