Normal_umit-yildirim-9ob46apmbc4-unsplash

Zaterdag 18 juni 2022 was de jaarlijkse Dag van de Bouw. Voor het eerst sinds de uitbraak van corona in 2020 kon deze bijzondere dag weer doorgaan. Het werd een groot succes. De 144 opengestelde bouwplaatsen trokken tienduizenden bezoekers. Dat meldt Bouwend Nederland.

De Dag van de Bouw werd 's ochtends op de Afsluitdijk feestelijk geopend door minister Mark Harbers van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen. Jong en oud ontdekten zaterdag wat allemaal komt kijken bij het bouwen van huizen, wegen, ziekenhuizen, sluizen, dijken, stations en alle andere gebouwen en infrastructuur in Nederland.

Vlaardingen en Hilversum

De 144 opengestelde bouwplaatsen verwelkomden, ondanks het warme weer, veel bezoekers. In Vlaardingen bijvoorbeeld daalden 2.600 bezoekers af in de bouwkuip van de nieuwe Blankenburgverbinding onder de Nieuwe Waterweg. De Alexiatunnel in Hilversum werd bezocht door ruim vierduizend bezoekers. De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland.

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres