Overeenkomst getekend voor bouw bijzonder woonzorgconcept in Utrecht

In de buurt Leeuwesteyn in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn komt een bijzonder woonzorgconcept met 111 sociale huurwoningen. 94 daarvan zijn duurzame appartementen voor senioren en 17 zijn eengezinswoningen die rond een gezamenlijke groene binnentuin worden gebouwd. Deze week ondertekenden de gemeente Utrecht en woningcorporatie Mitros een overeenkomst voor de realisatie van dit unieke woonconcept. Ouderen kunnen hier zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen dankzij de inzet van zorginstelling AxionContinu. Dit meldt de gemeente Utrecht. 

De 94 appartementen zijn bedoeld voor senioren mét en zonder zorgbehoefte en worden levensloopbestendig. Bewoners die zorg aan huis nodig hebben, kunnen daar bij AxionContinu gebruik van maken.
Het woonzorgconcept sluit goed aan bij de ambities van de gemeente Utrecht om zorg zo dichtbij mogelijk op maat te organiseren. Ook past het bij de visie van AxionContinu op zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen.

Park Leeuwesteyn

Grenzend aan het toekomstige Park Leeuwesteyn is de Eerste Munsterstraat. Daar komen de 111 woningen en de gezamenlijke binnentuin waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en kunnen bewegen. Ook komen er parkeerplaatsen op het eigen terrein. Dr woningen zijn energiezuinig met een warmtepomp en PV-panelen op het dak. Mitros verhuurt straks de sociale huurwoningen en zorg wordt geleverd door AxionContinu. Eind 2022 moet de bouw van start gaan.

In de buurt Leeuwesteyn in Leidsche Rijn komen uiteindelijk zo’n 1.100 koop- en huurwoningen. Inmiddels zijn er ongeveer 440 opgeleverd.

Door: Nationale Bouwgids