Normal_trolleys-4470082_960_720

Een rolcontainer rolt niet zonder goede wielen onder de container. Er zijn veel verschillende soorten rolcontainerwielen en de één past beter bij de ene container dan de andere. Door de goede rolcontainerwielen aan te schaffen, verbeter je het gebruiksgemak van de rolcontainer. Het is dus belangrijk de juiste wielen te kiezen voor jouw rolcontainer. De 4 verschillende soorten rolcontainerwielen vind je in dit artikel.

 

Rolcontainerwielen soorten

Zoals we al meldden zijn er verschillende soorten rolcontainerwielen. Een rolcontainer gebruikt men veel in de detailhandel om goederen mee te verplaatsen of op te slaan. De wielkeuze voor zo’n rolcontainer is van belang. Zo beïnvloedt het wiel bijvoorbeeld of een rolcontainer geluiddempend rijdt of dat hij strepen achterlaat op de grond. Je kiest voor één soort wiel onder jouw container of je combineert twee verschillende soorten. Alle soorten rolcontainerwielen vind je hieronder.

1. Zwenkwiel

Een zwenkwiel is een wiel voor de rolcontainer dat 360 graden draait. Wanneer je de rolcontainer op alle verschillende manieren wendbaar wil maken, kies je voor een zwenkwiel. Echter zorgt dit er wel voor dat de rolcontainer wat moeilijker bestuurbaar is. Vaak wordt hierom gekozen tussen een combinatie van zwenkwielen en bokwielen.

2. Bokwiel

In tegenstelling tot het zwenkwiel, is het bokwiel een wiel dat gefixeerd en vastzit. Het heeft niet de mogelijkheid om 360 graden te draaien en rijdt alleen voor- en achteruit. Dit wiel vergroot hierdoor de draaicirkel van de container. Voor zwaardere ladingen is dit wiel echter meer geschikt dat het zwenkwiel.

3. Kunststof rolcontainerwielen

Het voordeel van rolcontainerwielen die gemaakt zijn van kunststof is dat ze erg goedkoop zijn. De kunststof die in deze rolcontainerwielen zitten zijn polypropyleen en polyamid. Zo is polyamid geschikt voor erg hoge en lage temperaturen. Ook hebben deze wielen een hoog draagvermogen. Een nadeel van deze wielen is echter dat ze veel lawaai maken.

4. Rubberen rolcontainerwielen

Tenslotte zijn er nog rolcontainerwielen die gemaakt zijn van rubber. Omdat deze wielen van rubber zijn, vangen ze beter de schokken op dan de wielen van kunststof. Ook laten deze wielen geen strepen achter op de werkvloer, wat een fijne bijkomstigheid is. Doordat deze wielen beter de schokken opvangen, maken ze ook minder lawaai.

De juiste wielen kiezen voor de rolcontainer is dus erg belangrijk. Kijk goed naar wat voor rolcontainer je hebt en waar jouw wensen liggen. Zo kies je de perfecte wielen voor jouw rolcontainer.