Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bouw complex BRISK met 270 woningen in stadswijk Amstel III van start

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Bouw complex BRISK met 270 woningen in stadswijk Amstel III van start
In de nieuwe stadswijk Amstel III is de bouw van het nieuwe complex BRISK gestart. BRISK bestaat uit 5 gebouwen, met een 70 meter hoge toren als blikvanger, en een groen binnenhof. In de gebouwen komen 270 woningen, maar ook kantoren, een gezinshuis en een participatiecentrum. Dit meldt de gemeente Amsterdam. 

187 van de nieuwe woningen zijn sociale en middeldure woningen. Daarmee zet de gemeente een volgende stap om van Amstel III een complete stadswijk te maken voor iedereen.

Wonen en werken in het groen

BRISK ligt in de nieuwe stadswijk Amstel III, ten zuiden van de Bijlmer Arena. Het kantoorgebied verandert daar in een complete stad. Naast de 270 huur- en koopwoningen, komt er ook een gezinshuis voor uit huis geplaatste kinderen en een participatiecentrum. Langs de Hondsrugweg komt 4.000 vierkante meter aan kantoren. Met het groene binnenhof en de ligging langs het toekomstige Hondsrugpark, wordt het een groene buurt met veel buurtgevoel waar kinderen buiten kunnen spelen en bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Veel sociale en middeldure woningen

Er komen 103 sociale huurwoningen en 84 middeldure huurwoningen die verhuurd worden via woningbouwcorporatie de Alliantie. Daarnaast komen er 72 koopappartementen en 11 eengezinswoningen met een eigen voordeur aan een groen binnenhof. Deze woningen worden verkocht via Synchroon. De oplevering van de woningen staat gepland voor midden 2025. Woningzoekenden kunnen zich nu al inschrijven als geïnteresseerden via hondsrugpark.nl.

Duurzame woningen

De woningen worden gasvrij en natuurinclusief gebouwd. Er komen waterbuffers om regen op te vangen. En voor de gevel van de toren op de hoek van de Hettenheuvelweg met het Hondsrugpark, wordt een circulaire keramische tegel gebruikt. Het groene binnenhof draagt bij aan de biodiversiteit.

Complete stadswijk

Amstel III, voorheen een groot kantoorgebied dat veranderd wordt in een gemengd stuk stad voor duizenden Amsterdammers, ligt ten zuiden van de Johan Cruijff Arena. In 2027 staan hier 10.000 woningen. De kantoren maken daarmee plaats voor een complete stadswijk. Naast woningen komen er ook veel buurtvoorzieningen, zoals scholen, gezondheidscentra, buurtkamers, een jongerentalentencentrum, apotheek, kinderopvang, sport en een groot park tussen de ArenA en de IKEA.

Door: Nationale Bouwgids

04 december '23 ( 9:18)

Aanschaf zonnepanelen sneller terugverdiend door prijsdaling

Doordat de prijs van zonnepanelen het afgelopen jaar flink is gedaald, kan de aanschaf inmiddels in zes jaar worden terugverdiend. Dat meldt Milieu Centraal op basis van berekeningen met cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Volgens de voorlichtingsorganisatie kost een set van tien panelen inclusief installatie en omvormer nu nog 5000 euro; dat was begin dit jaar 7500 euro.

22 november '23 ( 6:03)

Koopwoningen in oktober gemiddeld 0,7 procent duurder

Koopwoningen zijn in oktober weer duurder geworden in vergelijking met de voorgaande maand. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster stegen de prijzen voor huizen gemiddeld 0,7 procent. Na een daling van de huizenprijzen vorig jaar lijkt de markt zich te herstellen.

16 november '23 ( 6:03)

Laagste omzetgroei voor woningbouwers sinds eind 2020

Bouwers van woningen en andere gebouwen hadden van juli tot en met september te maken met de laagste omzetgroei sinds het laatste kwartaal van 2020. Economen voorspellen al langer dat de bouwsector de komende tijd zal krimpen, onder andere door de hogere rentes, kostenstijgingen en gebrek aan geschikte bouwgrond.

09 november '23 (13:32)

Met aanpassing middenhuurwet is hogere huur mogelijk in nieuwbouw

Woonminister Hugo de Jonge past zijn wet voor regulering van de middenhuur aan, na een groot aantal reacties op zijn wetsvoorstel. Ontwikkelaars die de komende twee jaar voor dat segment bouwen, mogen 10 procent meer huur vragen gedurende de komende tien jaar.

08 november '23 ( 8:32)

6 procent Nederlandse huishoudens heeft energiecontract boven prijsplafond

Zo'n 6 procent van de Nederlandse huishoudens heeft een elektriciteits- en gascontract met prijzen boven het prijsplafond. Het is voor deze huishoudens bijna altijd voordelig om een ander contract af te sluiten, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

08 november '23 ( 8:03)

'Gevolgen klimaatverandering inprijzen in waardebepaling woning'

De gevolgen van klimaatverandering, zoals extreme hitte en hevige neerslag, zouden ingeprijsd moeten worden in de waardebepaling van woningen. Daarvoor pleit de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het gaat dan om schade aan funderingen als gevolg van droogte, maar ook om overstromingsschade. Volgens de toezichthouder is het belangrijk dat het bewustzijn over deze risico's groter wordt.

03 november '23 (11:17)

'Zonder nieuw overheidsbeleid loopt huizentekort verder op'

Het huizentekort in Nederland dreigt verder op te lopen als er niet snel nieuw overheidsbeleid komt. De afgelopen jaren is zwaar ingezet op subsidies, maar die zijn volgens het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) maar beperkt effectief. Zonder extra maatregelen zakt de nieuwbouw van woningen op de korte termijn waarschijnlijk verder in, voorziet het kennisinstituut in een nieuwe studie.

03 november '23 (11:02)

Brabantse VVD wil woningnood aanpakken met bouw van geheel nieuw dorp

De provinciale fractie van de VVD in Noord-Brabant heeft een ambitieus plan om de woningnood aan te pakken. Fractievoorzitter Roel Gremmen stelde tijdens de bespreking van de begroting voor 2024 voor om ergens in de provincie een heel nieuw dorp te laten verrijzen.

02 november '23 ( 8:32)

Minder woningen verkocht door bouwconcern BAM

Bouwconcern BAM heeft het afgelopen kwartaal 863 woningen in Nederland verkocht. Dat zijn er aanzienlijk minder dan in dezelfde periode vorig jaar, toen er 1103 woningen van de hand gingen. Daarmee worden de moeilijke omstandigheden op de nieuwbouwmarkt opnieuw zichtbaar in de cijfers van Nederlands grootste bouwbedrijf.

01 november '23 (11:31)

Woningzoekenden kunnen zich op nieuw digitaal platform inschrijven voor nieuwbouwprojecten

Woningzoekenden kunnen zich voortaan op een nieuw digitaal platform inschrijven voor nieuwbouwprojecten. Op de woensdag gelanceerde website nieuwbouw.nl is de meest actuele informatie van nieuwbouwwoningen te vinden die te koop of te huur worden aangeboden of binnenkort op de markt komen.