Start bouw Brisk in nieuwe Amsterdamse stadswijk Amstel III

In de nieuwe stadswijk Amstel III in Amsterdam is de bouw van het Brisk van start gegaan. Dit complex krijgt vijf gebouwen met een 70 meter hoge toren en een groen binnenhof. In de gebouwen komen 270 woningen, maar ook kantoren, een gezinshuis en een participatiecentrum. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.

Er komen 103 sociale huurwoningen en 84 middeldure huurwoningen, die worden verhuurd via woningbouwcorporatie de Alliantie. Ook komen er 72 koopappartementen en 11 eengezinswoningen met een eigen voordeur aan een groen binnenhof. De woningen worden verkocht via Synchroon en zijn medio 2025 klaar.

Complete stadswijk

Amstel III was vroeger een kantorengebied en wordt nu veranderd in een complete stadswijk voor duizenden Amsterdammers. Tot 2027 worden in Amstel III circa tienduizend kleinere stadswoningen gebouwd. En daarnaast buurtvoorzieningen, zoals scholen, gezondheidscentra, buurtkamers, kinderopvang, sportlocaties, een jongerentalentencentrum, een apotheek en een groot park tussen de Johan Cruijff ArenA en de IKEA.

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres