Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuw bouwproject Havenmeester II in Blauwestad van start gegaan

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Nieuw bouwproject Havenmeester II in Blauwestad van start gegaan
In Blauwestad in de provincie Groningen is op vrijdag 15 juli het startsein gegeven voor de bouw van woningen van het project Havenmeester II. Gedeputeerde Tjeerd van Dekken en wethouder Gert Engelkens legden in aanwezigheid van de toekomstige bewoners de eerste vloerdelen. Ook het project Berlage Singels, dat bestaat uit 31 woningen, werd gepresenteerd. Daarnaast werden er twee straatnamen onthuld: de Nessesingel en Wynedasingel. Dit meldt de provincie Groningen.  

Project Havenmeester II bestaat uit 15 moderne en toekomstgerichte bungalows, gelegen aan vaarwater en op loopafstand van de jachthaven en het strand. Alle voorzieningen, zoals wonen, slapen, koken en douchen bevinden zich op de begane grond. De verkoop startte een jaar geleden en dat bleek een groot succes.

Berlage Singels

Het nieuwe project Berlage Singels wordt mogelijk gemaakt door projectontwikkelaar Extenzo. Het gaat om 31 woningen in de stijl van de jaren 30, met als voorbeeld woningen in het historische centrum van Winschoten. Het gaat om  vrijstaande en 2 onder 1 kap woningen waarvan de verkoop begin september van start gaat.

Verwijzingen naar Reiderland

De twee onthulde straatnamen Nessesingel en Wynedasingel maken deel uit van het Havenkwartier Midden, dat nu bouw- en woonrijp gemaakt wordt. Beide straatnamen verwijzen naar een verdronken dorp en een hoofdeling uit het voormalig gebied Reiderland. Nesse was lang geleden een dorp dat op een eiland midden in de Dollard en Wyneda is een verwijzing naar de Reiderlander hoofdeling Tidde Wyneda, de laatste bewoner van het klooster Palmar.

Blauwestad

Blauwestad is volop in ontwikkeling. In het totale projectgebied worden 1250 woningen gerealiseerd waarvan ongeveer de helft verkocht is. Vorig jaar zijn er 154 kavels verkocht. Dit jaar loopt de verkoop met 61 aktepasseringen naar verwachting. 

Door: Nationale Bouwgids

04 december '23 ( 9:18)

Aanschaf zonnepanelen sneller terugverdiend door prijsdaling

Doordat de prijs van zonnepanelen het afgelopen jaar flink is gedaald, kan de aanschaf inmiddels in zes jaar worden terugverdiend. Dat meldt Milieu Centraal op basis van berekeningen met cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Volgens de voorlichtingsorganisatie kost een set van tien panelen inclusief installatie en omvormer nu nog 5000 euro; dat was begin dit jaar 7500 euro.

22 november '23 ( 6:03)

Koopwoningen in oktober gemiddeld 0,7 procent duurder

Koopwoningen zijn in oktober weer duurder geworden in vergelijking met de voorgaande maand. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster stegen de prijzen voor huizen gemiddeld 0,7 procent. Na een daling van de huizenprijzen vorig jaar lijkt de markt zich te herstellen.

16 november '23 ( 6:03)

Laagste omzetgroei voor woningbouwers sinds eind 2020

Bouwers van woningen en andere gebouwen hadden van juli tot en met september te maken met de laagste omzetgroei sinds het laatste kwartaal van 2020. Economen voorspellen al langer dat de bouwsector de komende tijd zal krimpen, onder andere door de hogere rentes, kostenstijgingen en gebrek aan geschikte bouwgrond.

09 november '23 (13:32)

Met aanpassing middenhuurwet is hogere huur mogelijk in nieuwbouw

Woonminister Hugo de Jonge past zijn wet voor regulering van de middenhuur aan, na een groot aantal reacties op zijn wetsvoorstel. Ontwikkelaars die de komende twee jaar voor dat segment bouwen, mogen 10 procent meer huur vragen gedurende de komende tien jaar.

08 november '23 ( 8:32)

6 procent Nederlandse huishoudens heeft energiecontract boven prijsplafond

Zo'n 6 procent van de Nederlandse huishoudens heeft een elektriciteits- en gascontract met prijzen boven het prijsplafond. Het is voor deze huishoudens bijna altijd voordelig om een ander contract af te sluiten, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

08 november '23 ( 8:03)

'Gevolgen klimaatverandering inprijzen in waardebepaling woning'

De gevolgen van klimaatverandering, zoals extreme hitte en hevige neerslag, zouden ingeprijsd moeten worden in de waardebepaling van woningen. Daarvoor pleit de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het gaat dan om schade aan funderingen als gevolg van droogte, maar ook om overstromingsschade. Volgens de toezichthouder is het belangrijk dat het bewustzijn over deze risico's groter wordt.

03 november '23 (11:17)

'Zonder nieuw overheidsbeleid loopt huizentekort verder op'

Het huizentekort in Nederland dreigt verder op te lopen als er niet snel nieuw overheidsbeleid komt. De afgelopen jaren is zwaar ingezet op subsidies, maar die zijn volgens het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) maar beperkt effectief. Zonder extra maatregelen zakt de nieuwbouw van woningen op de korte termijn waarschijnlijk verder in, voorziet het kennisinstituut in een nieuwe studie.

03 november '23 (11:02)

Brabantse VVD wil woningnood aanpakken met bouw van geheel nieuw dorp

De provinciale fractie van de VVD in Noord-Brabant heeft een ambitieus plan om de woningnood aan te pakken. Fractievoorzitter Roel Gremmen stelde tijdens de bespreking van de begroting voor 2024 voor om ergens in de provincie een heel nieuw dorp te laten verrijzen.

02 november '23 ( 8:32)

Minder woningen verkocht door bouwconcern BAM

Bouwconcern BAM heeft het afgelopen kwartaal 863 woningen in Nederland verkocht. Dat zijn er aanzienlijk minder dan in dezelfde periode vorig jaar, toen er 1103 woningen van de hand gingen. Daarmee worden de moeilijke omstandigheden op de nieuwbouwmarkt opnieuw zichtbaar in de cijfers van Nederlands grootste bouwbedrijf.

01 november '23 (11:31)

Woningzoekenden kunnen zich op nieuw digitaal platform inschrijven voor nieuwbouwprojecten

Woningzoekenden kunnen zich voortaan op een nieuw digitaal platform inschrijven voor nieuwbouwprojecten. Op de woensdag gelanceerde website nieuwbouw.nl is de meest actuele informatie van nieuwbouwwoningen te vinden die te koop of te huur worden aangeboden of binnenkort op de markt komen.